Oferte de turism Piedmont

Pământ de munte, între natură, cultură și artă culinară.

Gli hotel consigliati in Piemonte

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 69

Hotel Sansicario Majestic 4 Stele, se află în localitatea Sansicario (TO) la 1700 metri altitudine în complexul schiistic internațional de la Vialattea, la 8 km de Sestriere la 20 Km de frontier ...

Preț de la

€ 108

Structura moderna, dotata cu tot confortul, dispune de mini-apartamente care au vedere la un peisaj alpin splendid. Este situat la doar 50 de metri de teleschiuri și de terenul de golf.

Preț de la

€ 78

Este situat în inima uneia dintre cele mai mari zone montane din Europa. Proprietatea are piscină, zonă de fitness cu sală de gimnastică complet echipată, centru de wellness cu saună, baie ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Piemonte: cosa vedere

Le migliori destinazioni da esplorare

ll Piemonte este o regiune Italiei nord-occidentală, la frontiera cu Elveția și cu Franța și este definită ca "pământ al munților", așa cum îi spune și numele propriu. Teritoriul piemontez este de fapt înconjurat pe trei laturi de Alpi, care, chiar aici, prezintă vârfurile înghețate cele mai mari ale Italiei și dispun de numeroase stațiuni schiistice cele mai frecventate sunt Valle di Susa, Sestriere, Sauze d'Oulx, Bardonecchia și Macugnana. Nu doar muntele dar și lacurile caracterizează teritoriul piemontez: primul printre toate este Lacul Major cu Lacul d Orta și, ca urmare, Lacul Mergozzo și lacurile Avigliana. În piemonte mai sunt, în plus zone protejate, cum ar fi Parcul Național Gran Paradiso și Val Grande și mai bine de trei situri Patrumoniu al umanității UNESCO: Residenze Sabaude, Sacri Monti del Piemonte și din Lombardia și zonele viticole de la Langhe-Roero și Monferrato. În Piemonte a fost unica regiune a Italiei care a fost inclusă în Lonely Planet printre cele 10 destinații europene cele mai bune.

Piemonte oferă propriilor vizitatori numeroase intinerari și locuri de vizitat și de cunoscut. Orașele sunt dotate de un mare patrimoniu artistic-cultural care reprezintă diferite arcuri temporale: de la romanico, la gotic, la neoclassic până la baroc și la arta contemporană. De nepierdut, sugestivele castele medievale, printre care cel de la Ivrea, faimoasele Residenze Sabaude, Muzeul Egizio di Torino, Sacra Sindone, faimoasa Mole Antonelliana care găzduiește Muzeul Național al Cinema și Muzeul Automobilului.

Din punct de vedere al produselor alimentare și viticole, Piemonte se distinge printre regiunile italiene pentru numărul de produse "tradiționale" și pentru a fi pământ al numeroaselor specialități culinare care fac să se vorbească chiar de o ”bucătărie piemonteze”. Multe sunt produsele PAT, DOP și IGP printre verdețuri, fructe, brânzeturi, salam, orez și cărnuri, printre care apreciatele bovine piemontese. Specialitățile bucătăriei piemonteze sunt: fonduta și bagna cauda, marele prăjit mixt, brazat ciorbă, iepure în civet și brânzeturile gen robiola, bruss de la Langhe și gorgonzola Di Novara. Faimoase sunt, în plus, grisinele torineze și ciocolata, marroni glassati, i baci di dama di Alessandria și amaretti de la Novi. Piemonte este un teren de excelență pentru viticultură; de la Monferrato la Langhe, la Astigiano, la Colli Tortonesi: numeroasele străzi ale vinului conduc către fermecătoare peisaje cu opriri către agenții și crame pentru a degusta vinuri și produse tipice locale, cum ar fi parfumatul tartufo de Alba. Piemonte este producător de unele dintre cele mai apreciate vinuri roșii italiene, cum ar fi Barolo, Barbaresco, Gattinara, Ghemme, Nebbiolo și multe altele.

VEZI HARTA