Aperitiv cu vedere la apus

Ce să faci în Ischia în august

Mercoledì 24 Agosto 2022 | di Luisa B.

Tot ce este de făcut în Ischia în august

Ischia este destinatia ideala pentru cei care iubesc relaxarea, dar si pentru cei care iubesc aventura. Plaje fantastice, dar și poteci și trasee scufundate în natură pentru a fi experimentate la primele ore ale dimineții. Viața de noapte este mereu intensă și plină de culoare: locațiile Riva Destra din Ischia Porto și barurile din S. Gaetano din Forio sunt renumite.

8 lucruri de făcut în Ischia în august

1. Experimentează viața de noapte de pe Riva Destra

O oprire de neratat pentru cei care aleg să experimenteze viața de noapte din Ischia: Riva Destra, cu cluburile sale terasate de-a lungul portului, este locul ideal pentru a lua masa într-un restaurant caracteristic și a continua seara luând o băutură, distrându-se până târziu în noapte.

Riva Destra Ischia

 

2. Vizitați barurile S. Gaetano din Forio

San Gaetano in Forio d'Ischia este o destinatie cu un farmec minunat, unde viata de noapte moderna este sporita de aleile caracteristice, pline de istorie. Seara, San Gaetano se transformă într-o adevărată petrecere, datorită numeroaselor baruri frecventate de tineri și bătrâni.

Movida în Forio d'Ischia

 

3. Trekking la Piano Liguori

Mai ales pentru iubitorii de aventură și natură, drumul către platoul Piano Liguori îi lasă pe toți cu gura căscată: un loc rural, îndepărtat și incredibil de irezistibil.
Cel mai simplu traseu pleacă de la Campagnano (Ischia), de unde treci printr-o serie de trepte de piatră care îți permit să ajungi în Sat. Alternativ, poteca poate începe din Schiappone (Barano d'Ischia), traversând o potecă mult mai dificilă, dar cu o priveliște uluitoare asupra golfului magic San Pancrazio.

Piano Liguori Ischia

 

4. O baie în Golful San Pancrazio

Golful San Pancrazio este un mic paradis ascuns pe insula Ischia. Atingerea golfului pe mare vă permite să vă bucurați de un peisaj natural nebun, caracterizat de stânci zimțate, nisip de pietriș și o mare limpede de verde smarald. Dacă vizitați Ischia nu puteți renunța la o baie în aceste ape minunate, făcând și o oprire la celebra Grotta del Mago și Golful Scarrupata, chiar lângă Punta San Pancrazio.

Golful San Pancrazio

 

5. O zi pe plaja la Maronti

Plaja Maronti, din Barano d 'Ischia, este cea mai frumoasa, cea mai aglomerata si cea mai mare din intreaga insula, ajungand la 3 km lungime. Se poate ajunge cu mașina sau taxiul din Testaccio, de-a lungul curbelor caracteristice în ac de păr de pe dealurile impunătoare cu vedere la plajă, sau pe mare din satul Sant'Angelo. Variate de stabilimente de baie și restaurante în care să mănânci sandvișuri, bruschette și preparate excelente din pește, Maronți au și o zonă mare de plajă liberă unde poți petrece toată ziua la 0 cost. Un must sunt celebrele Fumarole.

Plaja Maronti

 

6. Aperitiv cu vedere la apus în Forio d'Ischia

Ischia trăiește emoții și senzații, iar apusurile ischiene fac din moment o experiență aproape mistică. Locul ideal pentru a admira o zi fierbinte de august care se apropie de sfârșit este cu siguranță Forio d'Ischia: pe coasta de vest a insulei, în fiecare seară cerul se tentă cu portocaliu, galben, roșu și roz. Relaxându-vă într-una dintre numeroasele cafenele cu vedere la mare, vă puteți bucura de un spectacol uimitor, poate cu compania potrivită, în fața unui Aperol Spritz bun și a unor gustări tipice insulare.

Aperitiv cu vedere la apus

 

7. Gustați celebrul „Cornetto din Ischia”

Ischia este soare, mare, natura, relaxare, dar mai presus de toate ISCHITAN CORNETTO! Insula se bucură de reputația de a coace cele mai bune croissante din lume, datorită unui aluat moale, asemănător cu cel al unei brioșe, care conferă autenticitate și delicatețe micului dejun ischian. Cei care vizitează Ischia cu siguranță nu pot merge acasă fără să fi gustat deliciosul croissant al istoricului Bar Calise, al cărui record este de invidiat și datează de la sfârșitul anilor ’60.

Ischitan Cornetto

 

8. Mănâncă sandvișul Boccia vista Castello

Pâinea caldă de la brutăria „da Boccia”, proaspăt coaptă și umplută cu mortadela, aparține uneia dintre experiențele gastronomice de neratat dacă vă aflați în Ischia! Trebuie să ajungeți la Ischia Ponte pentru a gusta această delicatesă aburindă și crocantă, plimbându-vă prin sat sau așezându-vă pe micul zid al debarcaderului care leagă Ischia de insulița maiestuosului Castel Aragonez. Turiștii care încearcă această experiență atât de „spartană” înțeleg adevăratul suflet al insulei: calitatea în simplitate.

Sandviș cu vedere la castel

Acestea sunt doar 8 lucruri de făcut și de experimentat în Ischia în august, dar insula abundă în particularități și comori care o fac unică și inimitabilă... și toate sunt de descoperit!