Ce să faci în Ischia în trei zile

Ce să faci în Ischia în trei zile

Martedì 27 Dicembre 2022 | di Luisa B.

Tot ce este de făcut în Ischia în trei zile

Ischia este cea mai mare dintre insulele arhipelagului Campania, cu o suprafață de 46,3 km². Cei care vor să descopere toate frumusețile insulei verzi ar trebui să prefere sejururi de cel puțin o săptămână, dar cu sfatul potrivit este posibil să viziteze Ischia chiar și în trei zile, fără să rateze principalele atracții, locurile de cel mai mare interes. și cele mai frumoase experiențe de făcut.

 

8 lucruri de făcut în Ischia în trei zile

 

1. Vizita la Ischia Ponte si Castelul Aragonez

Dacă vii în Ischia pentru doar trei zile, prima oprire pe care neapărat nu trebuie să o ratezi este cu siguranță Ischia Ponte, cel mai faimos și vechi sat din Ischia, foarte plăcut de explorat datorită aleilor sale caracteristice, pline de magazine tipice, care duc spre piața cu vedere la simbolul insulei verzi: Castelul Aragonez, o insulă stâncoasă bogată în istorie și cu un farmec dezarmant.

Castelul Aragonez din Ischia


2. Faceți o baie termală în Sorgeto

A face o baie fierbinte direct în mare în Sorgeto (Panza, Forio d'Ischia) este una dintre cele mai interesante experiențe care pot fi trăite în Ischia având la dispoziție doar trei zile: datorită activității vulcanice din Ischia, apa termală țâșnește din apă clocotită din subsol care se unește cu apa mării, dând naștere unor adevărate băi termale naturale la cost zero.

Băile termale Sorgeto din Ischia


3. Vizitați Biserica Soccorso

Chiesa del Soccorso, cu un stil tipic mediteranean, se află pe piața cu același nume, cu vedere la mare. Situată în Forio d' Ischia, este cea mai frumoasă și evocatoare biserică din Ischia și unul dintre simbolurile care o identifică. După o plimbare în centrul istoric al orașului Forio, merită absolut vizitat și să te bucuri de apusuri fantastice care îți taie răsuflarea.

Biserica Soccorso din Forio d'Ischia


4. Gustă iepurele Ischia

Aveți doar un weekend disponibil pentru o vacanță în Ischia? Poți renunța la atâtea vizite pentru a fi poate amânat pentru un viitor sejur de lungă durată, dar nu se poate merge acasă fără să fi gustat preparatul DOC din Ischia prin excelență... foarte faimosul și deliciosul iepure Ischia. Nu există cuvinte pentru a-l descrie, trebuie pur și simplu să-l gusti.

Iepure Ischia


5. Relaxați-vă în grădinile Poseidon

Grădinile Poseidon sunt cel mai frumos parc termal din Italia cu aproximativ 20 de piscine termale, saună naturală, traseu Kneipp, centru de wellness, restaurante, baruri și plajă privată în frumosul golf Citara, în Forio d' Ischia. Dacă vrei puțină relaxare, Grădinile Poseidon sunt un mic paradis pe pământ împotriva stresului vieții de zi cu zi.

Grădinile Poseidon din Ischia


6. Mergeți la o plimbare în Sant'Angelo

Sant'Angelo este un mic și străvechi sat marinar la sud de Ischia, în municipiul Serrara Fontana, numit și „micul Capri” datorită eleganței și exclusivității care îl deosebesc de alte sate și orașe din Ischia. Satul este alcătuit din multe case colorate pe dealuri, cu o vedere nebună asupra mării și Turnul Sant'Angelo, simbolul insular al satului care se află între plaja Maronti și Punta Chiarito (dincolo de care golful de se naste Sorgeto).

Sant'Angelo in Ischia

Aflați cum să ajungeți la el
Harta: descoperi traseul recomandat

7. Excursie pe Muntele Epomeo

Pentru iubitorii de drumeții (dar nu numai), Ischia în trei zile oferă o călătorie senzațională care duce la vârful Monte Epomeo, muntele suprem al insulei, din vârful căruia te poți bucura de minunatul spectacol al Ischiei văzut de sus, dar nu. doar atât: este posibil să vezi și Capri, insulele Pontine și întregul arhipelag campanian.

Excursie la Muntele Epomeo din Ischia


8. Vizitați Ciuperca din Lacco Ameno

Printre lucrurile de făcut în Ischia în trei zile, nu poate fi ratată o vizită trecătoare la Ciuperca, simbol al lui Lacco Ameno, un municipiu minor din Ischia. Plimbându-se pe strada principală, poate fi văzută în mare la câțiva metri de coastă, recunoscută după forma sa amuzantă și deosebită... exact ca o ciupercă. Ciuperca lui Lacco Ameno este una dintre atracțiile majore ale Ischiei, iar istoria sa este foarte interesantă: nașterea ei se datorează probabil unei erupții străvechi a Muntelui Epomeo care a permis rocii tufoase să se rostogolească în jos spre mare și, odată cu eroziunea marină ulterioară. , și-a luat forma distinctivă actuală.

Ciuperca lui Lacco Ameno din Ischia


Cu siguranță nu este posibil să cunoști Ischia 100% în trei zile, dar micul nostru ghid oferă sfaturile potrivite pentru a explora principalele frumuseți ale acestei minunate insule care, fără îndoială, merită mai mult de o vizită.