Apus de soare de martie în Citara pe Ischia

Ce să faci în martie în Ischi

Mercoledì 16 Novembre 2022 | di Luisa B.

Tot ce este de făcut în Ischia în martie

Martie este o lună de tranziție: în Ischia temperaturile reci se dau deoparte pentru a face loc temperaturilor plăcute de primăvară, ideale pentru a te plimba pe aleile tipice, pentru a te dedica singuri datorită proprietăților benefice și curative ale apelor termale sau pentru a explora flora si fauna locala. Alegerea Ischia ca destinație pentru un weekend sau o săptămână spa în martie vă permite cu siguranță să experimentați insula într-o altă lumină. În această perioadă a anului culorile strălucitoare, peisajele pitorești și apusurile minunate oferă emoții de nedescris... toate de trăit.

8 lucruri de făcut în Ischia în martie

 

1. Sărbătorește femeile!

În Ischia, de Ziua Internațională a Femeii, străzile sunt pline de mimoze parfumate frumoase, iar florarii caracteristici din Ischia strălucesc sub soarele capricios de martie. Locurile de noapte din Ischian oferă o gamă largă de seri tematice „Femei” la care poți participa cu prietenii; daca alegi o solutie mai romantica, restaurantele tipice ofera experiente culinare inedite cu feluri originale apartinand traditiei locale.

Ziua Femeii în martie la Ischia

2. Du-te la spa

Bunăstarea, îngrijirea de sine și relaxarea sunt o parte integrantă și fundamentală a unui sejur în Ischia, mai ales în luna martie, perioadă în care plajele și temperaturile calde încă așteaptă. Ne putem gândi să petreceți o săptămână dedicată wellness-ului în spa-uri hoteliere cu oferte de neratat, cu centre termale specializate și spa-uri foarte dotate care oferă tratamente inovatoare. Ischia s-a remarcat întotdeauna pentru apele termale naturale și de aceea nu își permite să rămână în urmă, ci mai degrabă este dedicată actualizării constante în sectorul wellness.

Izvoarele termale din Ischia

3. Gustați gogoșile de la San Giuseppe

De ce să nu alegi Ischia de Ziua Tatălui? O ocazie excelentă de a gusta și delicioasele zeppole di San Giuseppe, un dulce tipic și foarte faimos care se prepară în fiecare an cu ocazia acestei sărbători, umplut cu cremă Chantilly, cu pudră și zahăr pudră pentru a decora totul... un păcat de defileu de făcut absolut.

gogoasa Ischia

4. Excursie la Napoli

Dacă veniți în Ischia, s-ar putea să vă gândiți să vizitați orașul Napoli din apropiere, mereu plin de atracții și noutăți și care se află la doar 50 de minute cu hidrofoil de Ischia Porto. Vă recomandăm o vizită la Palatul Regal (în Piazza del Plebiscito), o plimbare de-a lungul falezei din Mergellina și un tur al centrului istoric, printre orez și foietaj, babas și gustoase pizza de portofel pentru doar 2,00 €.

Palatul Regal din Napoli

5. Degustare la Cantinando

A petrece o seară de martie într-o pivniță caracteristică a Ischiei este o experiență care nu poate fi ratată în bagaje în drum spre casă. Cantinando este o pivniță veche folosită ca restaurant, plină de produse tipice (dintre care multe sunt 0 km) cu care se realizează preparate originale și rafinate, păstrând autenticitatea și simplitatea materiilor prime. Un fel de mâncare tipic trebuie neapărat combinat cu un pahar bun de vin local, astfel încât să te poți scufunda într-o experiență mistică a gustului, descoperind sfera gastronomică și vitivinicolă a insulei Ischia.

Restaurantul Cantinando din Ischia

6. Stai pe cea mai frumoasă bancă din lume

S-a vorbit mult despre asta la radio și în diverse articole, dar cine a văzut-o cu adevărat? Cea mai frumoasă bancă din lume se află chiar în Ischia, lângă celebra plajă Maronti. Cât de frumos ar fi să stai și să admiri peisajul sugestiv și misterios al lunii martie? De pe banca din bușteni și scânduri de lemn se zărește în depărtare celebrul turn al Sant’Angelo d’ Ischia, care este încadrat de aglomerări de nori albi, protagoniști ai unui cer albastru intens care anunță sosirea minunatului anotimp. niște flori.

Cea mai frumoasă bancă din lume în Ischia

7. Plimbați-vă pe faleza Citara

Faleza Citara este situată în Forio, în Ischia, și este una dintre cele mai frumoase și evocatoare porțiuni de coastă ale întregii insule: de aici, în luna martie, vă puteți bucura de cele mai frumoase apusuri, bogate în nuanțe și de lumini minunate. Dacă ai noroc, ai putea asista și la raza verde: este o strălucire verde smarald la apus determinată de condiții climatice precise și care, datorită frumuseții și rarității sale, era considerată aproape o legendă în trecut.

Apus de soare în martie în Ischia

8. Gustați legumele la km 0

Dacă veniți în Ischia în luna martie, trebuie neapărat să gustați din legumele tipice de sezon, tipice ținutului insulei verzi: fasole, mazăre, salată verde, sparanghel, broccoli și multe alte legume, toate la km 0, protagoniste ale sosurilor care asezonează primele feluri de mâncare singulare. Vă recomandăm renumita Trattoria il Focolare, unde până și „ammazzacaffè” (amaro) este strict de casă.

legume km 0 in Ischia

Acestea sunt doar 8 lucruri de făcut în Ischia în martie, dar există multe alte experiențe care nu trebuie ratate. Le puteți descoperi pe toate contactându-ne la 081 507 24 82.