Ce să faci în noiembrie în Ischia

Luisa B.

Ischia în noiembrie: trăirea insulei sub alt aspect

Insula Ischia este cea mai mare insulă a arhipelagului Campania, o destinație populară pentru vacanțele de vară la malul mării, dar teritoriul insulei nu se limitează la perioada estivală: mulți nu știu că Ischia este cunoscută și trăită și prin culorile toamnei. in luna noiembrie, pentru o vacanta dedicata linistii, starii de bine si multe altele. Iată un mini ghid cu cele 8 lucruri de făcut absolut în noiembrie în Ischia, pentru a descoperi itinerariul perfect dacă alegi Ischia într-o lună atât de proastă și deosebită.


8. lucruri de făcut în Ischia în Noiembrie


1. Plimbare prin Ischia Ponte

Ischia Ponte este cel mai faimos sat din Ischia, un centru străvechi de pescari și marinari caracterizat prin case care se înalță una lângă alta și prin străzi înguste care duc în piața mare din fața Castelului Aragonez. Dacă vizitezi Ischia în noiembrie, cu siguranță nu poți rata o plimbare pe aceste alei pline de istorie, vizitând și interesantul Muzeu al Mării, bisericile antice, Catedrala Santa Maria della Scala și nerabatul Castel.

 Aflați cum să ajungeți la el:
Harta: click aici pentru a vizualiza traseul autobuzului (linia 7) din Ischia Porto

Ischia Ponte


2. Excursie la Pădurea Falanga

Sunt cei care cred că noiembrie este caracterizat doar de ploaie și nori dar, în realitate, oferă și zile frumoase însorite ideale pentru o excursie în pădurea Falanga di Ischia: un amestec de frumusețe naturală, datorită lemnului său gros și compact de castan. , și istoria insulei. Ceea ce caracterizează cel mai mult pădurea sunt numeroasele peșteri de tuf verde, care au căzut din vârful Epomeului, apoi transformate de fermierii din trecut pentru a crea adăposturi temporare. De neratat sunt pietrele de moară pentru presarea strugurilor, urmă a adevăratei origini vinicole a ischitanilor, dar există și mărturia geniului țăranilor vremii care au creat așa-numitele „gropi de zăpadă”, gropi săpate în pământul pentru a colecta zăpada și grindina în timpul iernii, astfel încât să poată fi reutilizate ca gheață vara. Sunt mai multe trasee de parcurs pentru a ajunge la Falanga, dar cea mai panoramică este, fără îndoială, cea din Via Nuova Falanga (Serrara Fontana).

Informatii utile:
1. Dificultate: scăzută
2. Durata: 60 minute
3. Necesar: apă, gustări, impermeabil
4. Îmbrăcăminte: comozi și stratificati, pantofi de drumeție

 Aflați cum să ajungeți la el:
Harta: click aici pentru a vizualiza traseul recomandat

Peștera Tufo Ischia


3. O excursie la Procida

De ce să nu vizitezi insula Procida din apropiere? O zi pe insula sora Ischia este cu siguranță obligatorie. Odată ajuns în portul Procida, trebuie neapărat să gusti din celebra limbă procidana, un foietaj umplut cu cremă locală de lămâie. După ce te plimbi pe aleile tipice, mergi direct la Terra Murata, un sat medieval cu vedere la mare unde se află vechiul Palazzo d'Avalos, din care ai o priveliște nebună asupra caselor colorate din Marina della Corricella, un sat străvechi din Procida. pescari.

 Ajungeți pe insula Procida în 15 minute cu hidrofoil sau în 30 de minute cu feribotul din Ischia Porto

Insula Procida

 
4. Petrece o zi la Spa

Noiembrie este luna potrivită pentru a fi răsfățat într-un Spa din Ischia. Într-o atmosferă de relaxare totală, te lași în mâinile operatorilor specializați în tratamente spa, masaje și multe altele.

 Faceți clic aici pentru a vă rezerva Hotelul Thermal Spa din Ischia

Spa


5. Plimbați-vă de-a lungul falezei Casamicciola

Faleza Casamicciola Terme este una dintre cele mai frumoase porțiuni de coastă din Ischia, de la care aveți o vedere fantastică asupra portului și a Lacco Ameno în depărtare. Aproape în întregime plat, poate fi acoperit în aproximativ 30 de minute fără niciun efort deosebit și respirând aer proaspăt și pur, tipic zilelor liniștite și cu puțin trafic din noiembrie.

 Harta: click aici si descopera traseul complet

Casamicciola seafront


6. Vizitează muzeele

Ischia este istorie și cultură străveche, de fapt este prima colonie a Magnei Grecie, aleasă pentru poziția sa strategică în centrul Mării Mediterane. Urmele originilor Ischiei se găsesc în incinta Muzeului Villa Arbusto din Lacco Ameno, care merită absolut vizitat: este locul în care se află vechea Cupă a lui Nestor, prima dovadă a scrierii alfabetice grecești, găsită în necropolă. din San Montano. Un alt muzeu de neratat într-o după-amiază de noiembrie este cu siguranță Museo del Mare din Ischia Ponte, care spune povestea marinei insulei.

 Aflați cum să ajungeți la Villa Arbusto:
Harta: click aici pentru a vizualiza traseul recomandat

Vila Arbusto Ischia


7. Faceți un tur al Forio d'Ischia

Forio d 'Ischia este cel mai mare si mai populat oras din intreaga insula si este situat pe coasta de vest a Ischiei. Chiar și în noiembrie, centrul istoric este plin de insulari și turiști care se plimbă să facă cumpărături sau să stea la unul dintre numeroasele baruri de pe Corso sau de-a lungul portului. Un tur al acestei țări în care cultura și istoria sunt vizibil vizibile este o necesitate: pentru a o înțelege pe deplin, trebuie doar să faceți o excursie la Torrione, un vechi turn de veghe împotriva raidurilor sarazine din anii 1500, care a devenit o icoană a teritoriului forian împreună cu faimoasa si panoramica Biserica.a Aidului.

 Căutați un hotel în Forio d'Ischia? Sună-ne la 0815072482

Forio d' Ischia

8. Descoperiți specialitățile culinare

Ce să faci într-o seară de noiembrie în Ischia? Desigur... mănâncă! Ischia se laudă cu multe specialități tipice realizate cu produse la km 0, atât animale cât și vegetale: pescuitul și agricultura sunt încă sectoare foarte productive în zona Ischia, din care derivă originile și adevăratul suflet al Ischiei și al locuitorilor săi.

Gnocchi alla sorrentina Ischia

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)