Ce să faci în septembrie în Ischia

Luisa B.

Ischia în septembrie: cea mai frumoasă lună

Cei care aleg Ischia ca destinație în septembrie, probabil că nu știu că este cea mai bună lună pentru a-și petrece vacanțele: temperaturile rămân de vară dar puțin mai răcoroase și mai plăcute, plajele sunt mai puțin aglomerate și întreaga insulă devine un cufăr plin de comori. de experiente de tot felul si unice in felul lor: festivaluri si festivaluri religioase, golfuri ascunse si necunoscute celor mai multi, in care sa faci cele mai frumoase bai in ape cristaline... si nu numai. Există multe experiențe care deosebesc Ischia de orice alt loc din lume și tocmai din acest motiv vom enumera cele 8 lucruri de făcut absolut dacă alegi să vizitezi și să explorezi Ischia în septembrie.

 

8 lucruri de făcut în Ischia în septembrie

1. Relaxați-vă într-un Parc Termal

Nu există o modalitate mai bună de a începe o vacanță în Ischian decât petrecând o zi întreagă de relaxare pură într-unul dintre frumoasele parcuri termale de pe insulă! Cufundarea în bazine cu apă termală de diferite temperaturi, scăldat sau o saună într-o peșteră naturală, sunt experiențe fantastice de trăit într-o atmosferă relaxantă, tipică lunii septembrie. Opțiunile sunt multe: printre cele mai faimoase sunt Grădinile Poseidon din Forio, Negombo din Lacco Ameno, Castiglione sau O 'Vagnitiello din Casamicciola și multe altele.

Negombo Ischia

 

2. Sărbătorește Santa Maria al Monte

În fiecare an, pe 12 Septembrie, Monte di Santa Maria din Forio d'Ischia prinde viață cu mulțimi de forieni, turiști și locuitori ai întregii insule, care merg la munți pentru a sărbători ziua Fecioarei Maria. Evenimentul nu se rezumă doar la funcția religioasă: după săvârșirea Sfintei Liturghii, Procesiunea și Binecuvântarea Fecioarei, se deschid serbările unde vă distrați alături de prieteni și rude, savurând specialități insulare precum iepurele ischian, dar de asemenea, ragù (preparat direct pe loc în oale mari), carne la grătar și cârnați, însoțite de un pahar bun de vin local, cufundat total în natură și cu o imagine de ansamblu fantastică asupra întregului teritoriu din Forio. La biserica de tuf și la pădurea unde petrecerea prinde viață se poate ajunge din Serrara Fontana sau din Via Bocca (Forio) care, până la un anumit punct, poate fi parcursă cu mașina, după care trebuie să mergi pe jos.

 Aflați cum să ajungeți la el:
Harta: click aici pentru a vizualiza traseul recomandat

Santa Maria din Forio

 

3. Înotați în apele Varulo

Golful Varulo este unul dintre cele mai încântătoare locuri din Ischia. Golful este caracterizat de o mare spectaculoasă, mereu curată și transparentă, de o peșteră frumoasă și de caracteristica „plajă a călugărițelor”, o mică plajă care aproape că pare să aparțină trecutului: fără restaurant, bar sau stabiliment de baie.. ... totul este natural și sălbatic, înghețat în timp. Golful este situat în Lacco Ameno, se poate ajunge doar pe mare și este recomandat și celor care iubesc să se bucure de activități precum SUP sau canotaj.

Golfum Varulo Ischia

 

4. Ajunge la Arborele Zânelor

Aerul din septembrie al Ischiei favorizează plimbările în aer liber în natură nealterată, pentru a explora toate bogățiile pe care le oferă insula și care nu se limitează la teritoriul care afectează zona de coastă: Arborele Zânelor este una dintre perlele ascunse ale Ischiei, este situat în centrul craterului Fondo d'Oglio, pe Muntele Rotaro. Printre stejari, castani si multe soiuri de arbori si plante se regaseste un exemplar de carpen de aproximativ 190 de ani, cu aspect puternic si solemn, cu radacini mari care ies din pamant. La dealul Rotaro se poate ajunge din Via Cretaio sau Via Spalatriello, în Casamicciola Terme, poate cu un prânz bun la pachet pentru a fi consumat pe loc, respectând evident mediul înconjurător. Dacă veniți în Ischia în septembrie, este interesant să faceți o vizită la maiestuosul copac secular, plimbându-vă în crater și ajungând în câteva puncte panoramice ale pădurii, de unde puteți admira insulele din apropiere Procida și VivaraCastelul Aragonez si intregul Golf din Napoli.

 Aflați cum să ajungeți la el:
Harta: click aici pentru a vizualiza traseul recomandat

Arborele Zânelor

 

5. Priviți apusul de soare pe plajă

Apusurile din Ischia sunt intotdeauna extraordinare, dar cele din septembrie, la malul marii, sunt de o categorie superioara. Plajele preferate ale celor mai romantici, atât turiști cât și insulari, sunt, fără îndoială, plaja Citara sau cea din Cava dell'Ischia, ambele situate în Forio d'Ischia, unde atmosfera pură și luminoasă a acestei luni face momentul și mai special.

Apusul de soare pe plajă

 

6. Luați prânzul pe Monte Epomeo

Muntele Epomeo, cu 789 de metri înălțime, este cel mai înalt munte din Ischia, din vârful căruia se poate bucura de o panoramă uluitoare, cu vedere la întregul perimetru al insulei, la Golful Napoli și, în depărtare, este, de asemenea, posibil să vezi insulele Pontine. Vârful poate fi atins din diverse puncte de pe insulă, dar cel mai cunoscut și „mai puțin pretențios” începe din Piazza di Fontana, în municipiul Serrara Fontana, la 400 de metri și la 3 km de vârful muntelui. După ce porniți din piață, ajungeți în zona militară din care începe adevărata potecă naturalistă, cufundată în tuful verde. Îngustându-se treptat, poteca duce la o biserică de stâncă foarte deosebită săpată în tuf, Eremo di S. Nicola, și continuând încă câțiva metri pentru a ajunge în sfârșit în vârful Muntelui Epomeo. Chiar în apropierea vârfului, se află un restaurant cu o gamă largă de preparate tipice și vin bun ischian, unde te poți opri pentru un prânz cu o priveliște de vis, la un pas de nori.

 Aflați cum să ajungeți la el:
Harta: click aici pentru a vizualiza traseul recomandat

Monte Epomeo Ischia

 

7. „Merg la Beciuri”

„Andar per Cantine” este evenimentul din septembrie, cel care întruchipează cel mai bine esența și particularitatea care distinge insula verde. Este un tur enogastronomic, în care treci „din pivniță în pivniță” pentru a degusta vinul casei locale (una dintre cele mai mari atracții ale Ischiei), însoțit de mezeluri, brânzeturi și alte gustări tipice insulei verzi. Anul acesta turneul este programat în perioada 20 septembrie - 2 octombrie și este disponibil în diferite intervale orare; traseele organizate și pivnițele gazdă sunt variate, de fapt este posibil să-l alegi pe cel pe care îl preferi și să te catapultezi în această experiență care implică toate simțurile și care deschide și posibilitatea de a cunoaște cele mai rurale puncte și cele mai străvechi. şi tradiţii ţărăneşti autentice din Ischia .

Pivniţă U'Scilatur

 

8. Sărbătorește pe San Michele Arcangelo

În fiecare an, luna septembrie, se încheie cu celebra Sărbătoare a San Michele Arcangelo, patronul S. Angelo d 'Ischia. Zilele de 29 și 30 ale lunii sunt zile importante pentru locuitorii satului, dar și pentru restul ischienilor care, conform tradiției, se adună pentru a-l sărbători pe sfânt.
Sărbătorile religioase încep dimineața cu concertul trupei muzicale pe străzile satului, urmată de cinstirea sfântului la liturghie și procesiunea în piață. Momentul cel mai distinctiv și emoționant al sărbătorilor este alaiul pe mare, urmat de o multitudine de bărci, cu spectacolul piromuzical fantomă la care toată lumea asistă cu bucurie, sub lumina artificiilor colorate care domină petrecerea pe ritmul muzicii.

Faceți clic aici pentru a vă rezerva hotelul și a lua parte la sărbătoarea San Michele!

Focuri de artificii Ischia

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)