Castello Aragonese

Maria Mennella

De la grecul siracuzan Gerone I, la cucerirea de către Alfonso d'Aragona, la căsătoria dintre Vittoria Colonna și Ferrante D'Avalos, la bombardamentele din 1809, la abandon total și apoi la recuperarea de către un avocat prevăzător din Ischia.

Castelul Aragonez din Ischia

Castelul Aragonez din Ischia povestește o istorie de douăzeci și cinci de secole cu mănăstirile sale, închisorile, bisericile, grădinile frumoase și terasele cu priveliști spectaculoase, unde cerul și marea se contopesc într-o atmosferă atemporală. În acest articol, tot ce trebuie să știți pentru a organiza vizita la Castelul Aragonez:

1. Istoria Castelului Aragonez
2. Informații și accesibilitate
3. Itinerariul Castelului Aragonez
4. Programul de deschidere al Castelului Aragonez
5. Tarife pentru vizitarea Castelului Aragonez

Castello Aragonese

1. Istoria Castelului Aragonez

Castelul Aragonez se mândrește cu o istorie de 2500 de ani. Prima sa fundație este legată de numele lui Gerone din Siracuza, care, venind în ajutorul Cumanei în timpul războiului împotriva Tirrenilor în 474 î.Hr., a construit prima cetate împreună cu turnuri înalte, folosite pentru a supraveghea atacurile navelor inamice. Ulterior, insula Ischia a fost ocupată de Partenopeeni și apoi de romani, care, în secolul al IV-lea î.Hr., au întemeiat orașul Aenaria, amplasat chiar la poalele Castelului Aragonez. Vicisitudinile istorice, jafurile variate și succesiunea dominațiilor, cum ar fi cele ale vizigoților, vandalilor, ostrogoților, arabilor, normanzilor, swebilor și angevinilor, au transformat complet fortăreața lui Gerone. Eruptia vulcanului Epomeo a distrus orașul Aenaria, determinând un important coborâre a solului, care, la rândul său, a izolat Castelul Aragonez de restul insulei. De atunci, Castelul Aragonez a fost poreclit "Insula minor" și Ischia "Insula major". În anii care au urmat, Swebii și Angevinii, iar apoi Angevinii și Aragonezii, au luptat între ei pentru Ischia și castelul său. Angevinii au obținut victoria în 1299 și, acolo unde odinioară era așezat anticul oraș roman Aenaria, au construit un port și au conectat Insula minor și Insula major cu un pod. Pe lângă aceste lucrări de construcție, Angevinii au construit Maschio pe partea cea mai înaltă a Castelului Aragonez, care va fi apoi extins și consolidat de Alfonso d'Aragona. În 1301, ultima erupție a muntelui Epomeo a distrus o parte a insulei, iar locuitorii s-au refugiat pe castel, care, în acea vreme, a fost transformat într-un oraș propriu-zis, iar Catedrala Adormirea Maicii Domnului a fost construită. În 1423, Alfonso I d'Aragona a asediat și cucerit Castelul Aragonez, atribuindu-i funcția dublă de cetate în timp de război și reședință regală în timp de pace. A fost chiar în timpul dominației Aragoneze că Castelul a atins apogeul splendorii sale, în special datorită prezenței ilustrei familii D'Avalos, care a guvernat castelul timp de 2 secole. Odată cu sfârșitul dinastiei Aragoneze, Castelul a fost ocupat mai întâi de spanioli și apoi de austrieci. Către începutul secolului al XVIII-lea, cetatea găzduia 1892 de familii, în plus față de mănăstirea clariselor, abația brazilienilor din Grecia, episcopul cu capitolul și seminarul, prințul cu garnizoana. În 1912, avocatul Nicola Ernesto Mattera a cumpărat de la Agenția Statului întregul castel și ulterior grădinile aferente. Astăzi, castelul este păstrat și gestionat de a treia generație a familiei Mattera, care îi asigură deschiderea publicului 365 de zile pe an.

2. Informații și accesibilitate

Castelul Aragonez cuprinde numeroase opriri și un traseu lung de aproape 2 km, parcurs în aproximativ o oră și jumătate. O mare parte a traseului este în aer liber, așa că se recomandă vizitarea Castelului Aragonez în zilele însorite. În ciuda prezenței liftului, se descurajează vizita celor care au probleme de mobilitate. Traseele de vizitare ale Castelului Aragonez din Ischia sunt pline de trepte și, în unele cazuri, au pante abrupte. Aceste caracteristici nu permit o vizită autonomă pentru persoanele cu dizabilități motorii în scaun cu rotile. Animalele de companie sunt acceptate. În interiorul Castelului există două cafenele panoramice, un magazin și un restaurant. De asemenea, puteți participa la tururi ghidate cu plecări stabilite sau puteți rezerva tururi individuale sau de grup la numărul 0815072482.

3. Itinerarul Castelului Aragonez

1. Terrazza dell'Immacolata
2. Biserica Imaculata
3. Mănăstirea Sf. Maria della Consolazione
4. Cimitirul Maicilor
5. Belvedere del Convento
6. Caffetteria del Monastero
7. Casa del Sole
8. Biserica San Pietro a Pantaniello
9. Presă pentru vinificație și cramă
10. Aleea preselor
11. Închisoarea Borbonică
12. Terasa cu măslini
13. Bar "Il terrazzo"
14. Biserica S. Maria delle Grazie sau dell'Ortodonico
15. Vechea turnătoare de pază și apărare
16. Drumul soarelui
17. Scările lui S. Cristofaro
18. Biserica Madonna della Libera
19. Aleea ailantusului
20. Ruinele templului soarelui
21. Terazzino del tempio
22. Catedrala Adormirea Maicii Domnului
23. Cripta Catedralei
24. Loggetta panoramica
25. Ieșire

4. Orar

Castelul Aragonez este deschis tot timpul anului, 7 zile pe săptămână, de la ora 9 până la apusul soarelui. Ultimul bilet este emis cu o oră înainte de închidere.

5. Tarife

Adulți 10,00 €
Grupuri (peste 20 de persoane) 9,00 €
Copii între 10 și 14 ani 6,00 €
Copii între 0 și 9 ani gratuit

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)