Feribotul spre Ischia

Cum să ajungeți în Ischia: sfaturi și indicații

Domenica 06 Novembre 2022 | di Luisa B.

Cum să ajungi în Ischia?

La Ischia se poate ajunge din portul Napoli sau din portul Pozzuoli cu feribotul, care transportă atât pasageri, cât și vehicule, sau cu hidroglisier, care găzduiește doar pasageri. Din Napoli este posibil să călătoriți cu feribotul pornind de la Porta Calata di Massa iar traversarea durează aproximativ 90 de minute; daca in schimb alegi hidrofoilul, pleci de la Molo Beverello si dureaza aproximativ 50 de minute pana la insula. Pozzuoli este mai aproape, de fapt feribotul durează aproximativ 60 de minute până în Ischia, în timp ce hidroglisa nu este disponibilă din acest port.

Portul Ischia

Vedere de sus a portului Ischia


Aflați cum să ajungeți în porturile Napoli și Pozzuoli


Cum să ajungi la portul Napoli de la Aeroportul Napoli Capodichino sau de la Gara Centrală din Napoli?

Ajunși la Aeroportul Capodichino sau Gara Centrală, este posibil să ajungi în portul Napoli cu Alibus, un autobuz care face trei stații: Aeroport - Gară - Port, dus-întors. Autobuzul pleacă aproximativ la fiecare 15 minute. Biletul costă 5 euro de persoană și poate fi achiziționat online, de la tutungerii sau direct la bord (copii până la 6 ani gratuit).

Maschio Angioino pe portul Napoli

Castelnuovo (sau Maschio Angioino) pe portul Napoli

De la Gara Centrală se poate lua și Linia 1 a metroului pentru a ajunge în port. Pentru Porta Calata di Massa (imbarcare pe feriboturi) pleci din Garibaldi (stația de gară) și cobori la stația Università: câteva minute pe jos și vei ajunge în port. Daca calatoresti cu hidroglisa trebuie sa cobori la urmatoarea oprire, Municipio, iar in 5 minute de mers pe jos vei ajunge la debarcaderul Beverello.

Linia 1 de metrou din Napoli

Alternativ, există întotdeauna posibilitatea de a solicita un taxi la tariful prestabilit.


Cum să ajungi în portul Pozzuoli de la Aeroportul Napoli-Capodichino sau de la Gara Centrală din Napoli?

Dacă ajungeți cu avionul, luați un Alibus (biletul de 5 EUR poate fi achiziționat la bord) și coborâți la Gara Centrală din Napoli. De aici (Garibaldi) te urci la bordul Liniei de metrou 2 și în 9 stații (aproximativ 25 de minute) vei ajunge în Pozzuoli. Câteva minute de mers pe jos și ajungi în port.

Portul Pozzuoli

Portul Pozzuoli

Linia 2 de metrou din Napoli

Linia 2 de metrou

Care este ieșirea de pe autostradă pentru portul Napoli?

De pe autostrada A1, luați ieșirea Centro e Porto. Traversați Via Marina până la Varco Pisacane, care este accesat pentru a continua până la îmbarcare.

Ieșire de pe autostrada A1


Care este ieșirea de pe autostradă pentru portul Pozzuoli?

De pe autostrada A1, luați ieșirea Napoli - Tangenziale, apoi ieșiți Pozzuoli - Via Campana: urmând indicatoarele veți ajunge cu ușurință în portul Pozzuoli.

Ieșire de pe autostrada A1

Sună-ne la 081 507 24 82 și rezervă-ți hotelul + transferuri complete

Oferta Travellero