Hotel Piaz

Vai alla tua lista
Prețul minim

-

Hotelul Piaz, situat la Pera di Fassa, se află în fața stației la schibus către Pera di Fassa, la 400 m de implanturile de la Catinaccio/Ciampedie și la 9 minute de mers pe jos de magazine și de restaurantele din centrul orașului Pozza di Fassa. Hotelul este o structură primitoare dintre cele mai vechi și cunoscute de pe Valle. Își datorează numele alpinistului Giovanni Battista Piaz, cunoscut ca ”diavolul de pe Dolomiti” pentru curajul multelor sale impreze. Structura este locul ideal pentru grupuri numeroase și familii cu copii, unde să petreceți vacanțele, fie cele de vară fie cele de iarnă, într-un ambient confortabil și primitor. Dispune de 35 de camere împărțite în singure, duble, triple, cvadruple. Toate camerele Hotelului Piaz, simple și elegante, se laudă cu o vedere a munților și sunt dotate de Tv cu ecran plat, WI-FI, o baie privată cu uscător de păr. Unele sunt dotate și de balcon. Stația de ski bus public (cu plată) este chiar în fața Hotelului. 

Localitatea
Pozza di Fassa se ridică în inima de la Val di Fassa, în Trentino Alto Adige și se bucură de o fantastică vedere asupra Torri del Vajolet. Orașul este un important centru turistic pentru iubitorii de relax, de bunăstare, a sporturilor de iarnă și pentru cei care iubiesc Dolomiti. Unicul izvor termal din Trentino se află chiar în această localitate și aceasta face din Pozza di Fassa o oază de bunăstare și liniște. Iubitorii Dolomiti-lor pot să se bucure nu doar de fantastice schiate pe timpul iernii dar și de plimbări frumoase primăvara și vara. Val San Nicolò, cunoscută de practicanții de cățărat sportiv, permite să se retrăiască anticele activități agricolo-păstorale tipice locuitorilor din zonă, datorită prezenței de caracteristice căbănuțe.

De vizitat și de cunoscut
Biserica San Nicolò,, situată pe partea cea mai înaltă a orașului Meida, este o clădire mică, gotică care păstrează un altar al nobilei familii de Rossi, vechi boieri de la Torre. Pe coloanele altarului sunt pictați leii stemei de familie. Pe clopotar erau situate cele 4 clopote găzduite acum în clopotarul bisericii moderne. Este posibil să ascultați sunetul celor 4 clopote la ora 12 sâmnăta și duminica.

Biserica San Lorenzo di Pera, schimbată de mai multe ori în decorul său, se păstrează unul dintre ultimele exemplare de tip construită pe altarul cu uși. Manufactura dedicată sfântului protector este de la 1612 și repetă cu delicateță standardele compunătoare ale altarelor din târziul gotic care au luat naștere în zona germană. Pe clopotar sunt instalate 5 clopote din diferite epoci printe care se numără clopotul minor din 1793, turnat de bolzanino Zack un interesant exemplu de clopot în sagomă Barocca Bolzanina relevant din punct de vedere istoric.

”Torn” este o clădire aparent sălbatică, supraviețuită diferitelor și chiar demolărilor de curând și reconstruirilor, caracterizată de proeminența turnului , se află pe o ridicătură de pe Val San Nicolò, unde râul Rio San Nicolò, se varsă în Fiume Avisio. Castelul este o rămășiță a Castelului San Nicolò, și odată era într-o poziție isolată, pe imensa câmpie de la Dosso di Sotto, Dassè. Turnul veghea toată valea de jos, către Pieve de la San Giovanni până la Moena și era în colegament ”la vedere” cu cea mai veche geamănă a sa, turnul de la Corte di Fassa a Vigo, sediu principal al puterii politice și militare de pe vale, care vedea până în fundul văii înalte, încrucișând privirea cu cea de la San Nicolò. Corte di Vigo se ridică în spatele muntelui de control de pe strada d'Alemagna, care se întortochează către Passo di Costalunga, trecând prin oraș. Turnul de la San Nicolò ținea sub control de sus Pieve și al său clopotar, cu funcții politice și militare directe, într-o optică de la renașterea tridentina de separare a puterilor politice și religioase. Lăsând Maso Fortificato Dal Soldà, care apăra urcarea din spatele Corte di Vigo doar cu funcții de apărare secundare și de prestigiu de la Pieve. Astfel cele două castele controlau toată valea.

Ciampede este o stație iubită în mod special de familii și de copiii care se pot distra toată ziua cu mascota ”Lauri” către Baby Park sau către terenul-școală în localitatea Farine-Pera di Fassa. Plecând de la Pozza di Fassa, cu o modernă cabinovia cu prindere automatică, se ajunge Buffaure, unde iubitorii de schiat și ai snowboardului pot să folosească circa 17 km de piste, aproape toate rosse, cu excepția celei temute ”Vulcano”. Sigur de probat ”Panorama”, zona de mai bine de 6 km care, de la 2050 m de la Refugio Buffaure, comoară dealungul deselor păduri, cu vedere la Monzoni și turnurile de la Maerins, până la Val San Nicolo, pentru a reintra apoi în stația de plecare a telecabinei. Pentru cei care practică freestylers punctul de întâlnire este în noul snowpark, cu jump, rail și box adaptare pentru rider de orice nivel. Din localitatea Pozza, urcând către Meida se găsește Skistadium Aloch cu omonima pistă neagră; iluminata ca pe zi pentru schiat nocturn, și un adevărat și propriu stadion al schiatului cu ai săi 1.000 m de lungime, cei 500 m de disnivel și o pendență medie de 27% (maxim de 49%). Găzduiește antrenamentele echipei de schi alpin, nenumărate competiții ale Cupei Europene și manifestări de înalt nivel. De la Buffaure, printr-un larg intinerar de piste toate interne Val di Fassa, skitour Panorama duce de la Pozza la Alba di Canazei. De aici se procede către Belvedere, Col Rodella și Sellaronda, în caruselul Dolomiților Superski.

Teritoriul de la Val di Fassa se contradistinge în trei diferite tipuri de skipass. Cu Val di Fassa/Carezza se schiază de la Canzei la Pasul Costaslunga (Fedaia-Marmolada, Ciampac, Belvedere, Col Rodella, Buffaure, Catinaccio, Carezza), cu excursii în zona Moena, unde este valabil abonamentul Trevalli (Alpe di Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade). Cei care hotărăsc să petreacă toată săptămâna albă pe schiuri, schimbând din cand în cand zona, pot să cumpere skipass Fassa XL 3+3. Cu această formulă de 6 zile se poate muta liber în trei diferite complexe (Val di Fassa/Carezza, Trevalli e Val di Fiemme/Obereggen) folosind un singur card. Valid până în Val di Fassa și în toate zonele de schiat limitrofe este skipass Dolomiti Superski, care cuprinde și implanturi ale ghiețarului Marmolada. Skipass (de zi, mai multe zile, săptămânale și sezonale) se cumpără online pe situl Dolomiti Superski, în uficiile de pe vale sau direct în structurile primitoare care oferă serviciul ”Skipass al Check-in”.

Servicii pentru oaspeții hotelului nostru 
Check in după ora 16.00- Check out până la ora 10.00.
Sejururi duminica/duminica.
Animalele sunt permise la cerere și cu supliment.

Servicii gratuite oferite oaspeților hotelului nostru 
Conexiune WI-FI .
Recepție 24h.
Parcare.
Întreținere muzicală serală.
Animație soft la orarii prestabilite, de pe 24/12.

Servicii cu plată
Serviciu de transferimente de la și către aeroport și stații feroviale.

Activitate
Excursii ghidate (cu plată).

Restaurant
Hotelul Piaz, dispune de o sală restaurant, foarte luminoasă și primitoare, cu o încăpere de până la 100 locuri. Micul dejun la bufet, servit într-o sală de prânz cu teresa deschisă pe vară. Bucătăria propune feluri tipice ale tradiției locale și o bucătărie internațională cu posibilitatea de feluri pentru intorlenațele la gluten. Cina este servită la masă și include apă în carafă.

Nu sunt incluse 
Taxa de ședere.
Asigurarea medicală/ a bagajului.
Bacșișul și tot ce nu este indicat în mod special. 

Suplimente
Cina obligatorie de San Slivestro (revelion) €55 adulți, €25 copii 3/8 ani neîmpliniți (băuturi excluse).
Animalele de talie mică (exclus în zonele comune) € 70 de cameră. 
Masă extra € 15 de persoană la zi.


Reduceri
Copii de la 0/3 ani neîmpliniți gratis, mese din meniu incluse; pătuț de tabără la cerere și cu o disponibilitate limitată.
Al treilea pat de la 3/8 ani neîmpliniți gratuit cu mese din meniu incluse.
Al treilea pat adult -30%.
Al patrulea pat de la 3/99 ani -30%.

Notă
Eventuale reduceri și suplimente pot varia și pot fi vizibile în cartela Prenotează.

Te ajutăm sa achizionezi

Ai nevoie de mai multe informatii?
Dorești să rezervi această călătorie? Vorbește direct cu operatorul nostru!