Marina di Pulsano

Istorie, natură și etnogastronomie pe minunata coastă

Hotelurile recomandate in Marina di Pulsano

Vezi hartaVezi harta

Niciun rezultat disponibil..

Pulsano este un oraș minuat din Puglia în provincia de Taranto, este zona comunei salentine care se găsește la Marea Ionică, într-o poziție foarte bogată din punct de vedere naturalistic, peisagistic și istoric, caracterizat de o largă pădure de vegetație mediteraneană. Pulsano este un oraș plin de istorie și originile sale sunt destul de adânci, epoca feudală a fost dominată de Greci, de imperiul roman, de francezi, de spanioli, de regatul de Napoli, de regatul celor două Sicilii și în 1860 de regatul Italiei. Istorici atribuie numele de la numele latin "ab insigni abitantium pulsu", adică ”populația cu un puls sănătos” pentru că, încă din timpul Magna Grecia, în acest oraș se desfășurau turnee importante de braț de fier.

În pictorescul centru istoric găsim mari mărturii de istorie care povestesc originile acestui oraș. Este posibil să vizitați: Sanctuariul de la Santa Maria la Nova, unde se poate admira Capela dedicată Sfântului Trifone; Palatul Culturii, o clădire de la Șaptesute care găzduiește importante picturi ale lui Bianco; minunatul Turn al Ceasului cu a sa grădină botanică. Imposibil să nu vizitați Castelul de Falconibus, care se ridică pe trei nivele și prezintă cinci turnuri de apărare de diferite baze și dimensiuni și faimosul Muzeu de Artă țărănească, cu peste cincisute de diferite reperte din epoca preistorică, medievală și din renaștere.

Biserica de la Pulsano este fără îndoială Marina di Pulsano, cu a sa splendidă coastă care se extinde pe aproape opt km și sugestivul parc, unde este vizibilă luxurioasa vegetație mediteraneană. La Marina di Pulsano găsim unele plaje și stânci cele mai frumoase din sudul Italiei: Luogovivo, La Fontana, Le Canne, Montedarena, Villa Verde, Pezzarossa, Serrone, Lido Silvana cu a sa insulă stâncoasă și vilele rezidențiale cele mai exclusive ale zonei, cu exemplare de ienupăr, Pădurea Caggioni care găzduiește principalele locale de noapte și un mare Parc Acvatic. Marina di Pulsano de bucură de o faimă printre turiștii care vizitează Salento pentru bogăția sa naturală, istorică și produsele alimentare și de vin pe care le oferă.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)