Positano

Orașul vertical în stâncă , care nu încetează să uimească

Hotelurile recomandate la Positano

Vezi hartaVezi harta

Niciun rezultat disponibil..

Positano

Positano este o stațiune de pe coasta Amalfi, o destinație turistică foarte renumită vizitată în fiecare an de mulți turiști italieni și străini. Încă de pe vremea Imperiului Roman, Positano a fost o stațiune de vacanță, așa cum atestă vilele și alte descoperiri. Acest oraș este situat la poalele Munților Lattari, între Punta Germano și Capo Sottile și oferă vizitatorilor săi plaje cu pietricele și străzi înguste și abrupte, pline de magazine și cafenele. Există multe evenimente și festivaluri care au loc în Positano și în toamna aceea, în special în lunile de vară.

Originile Positano datează din timpurile preistorice, deși satul a fost construit în jurul secolului al IX-lea și ulterior a fost distrus de sarraceni. Faima sa este strâns legată de un matematician local, Flavio Gola, inventatorul busolei. Rivalul Amalfi, Positano s-a dat în navigație, oferind bărci Angevinilor în timpul războiului Vecerniei siciliene. După o perioadă de declin, Positano a fost frecventat de mulți artiști, care au fost fascinați de frumusețea peisajului.

Din punct de vedere al mâncării și vinului, tot în Positano, ca în întreaga Coastă Amalfi, este o producție puternică de limoncel și deserturi, cum ar fi deliciul cu lămâie, tortul Positano și "babarese“". Cei care vizitează Positano nu pot să nu se trateze cu o piesă vestimentară tipică sau cu o pereche de sandale croite, perfecte pentru a face față scărilor nesfârșite ale Positano care, din vârful satului, ajunge la plajă. Principalele plaje din Positano sunt: Spiaggia Grande, care este conectată la plaja Fornillo prin așa-numita Calea Iubitorilor; Plaja La Porta; Arienzo și San Pietro Laurito.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)