Positano

Orașul vertical în stâncă , care nu încetează să uimească

Gli hotel consigliati la Positano

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Positano este un oraș al coastei Amalfitane, o destinație turistică destul de cunoscută, vizitată de turiști italieni și străini, în provincia Salerno. Încă din timpul imperiului Roman, Positano a fost loc de vacanță, cum o mărturisesc vilele și alte structuri. Această localitate se află la poalele Munților Lattari, Între Punta Germano și Capo Sottile și oferă propriilor vizitatori plaje de pietriș și caracteristice străduțe strâmte și abrupte, pline de magazine și se cafenele. Numeroase sunt și evenimentele care au loc mai ales în lunile de vară și târgurile.

Originile orașului Positano se afundă în Preistorie, chiar dacă satul a fost ridicat în jurul secolului IX și apoi distrus de saraceni. Faima sa este strâns legată de un matematicial al locului, Flavio Gola, care a inventat busola. Rival al orașului Amalfi, s-a dat la navigare, furnind imbarații pentru Angioini pe timpul războiului Vespri Siciliani. Dopă o perioadă de decădere, Positano a fost frecventată de mulți artiști, care au râmas fermecați de frumusețile peisajului.

Din punct de vedere etnogastronomic, și Positano , ca toată coasta amalfitană, este mare producător de limoncello și de prăjituri cum ar fi deliția cu lămâie, tortul positanez și "babarese". Cine vizitează această localitate nu poate să plece fără să cumpere un tipic lucru de îmbrăcat sau o pereche de sandale făcute pe măsură, perfecte pentru a înfrunta scările de la Positano care, din vârful orașului ajung până la plajă. Plajele principale sunt Plaja mare, caare se unește cu plaja de la Fonillo prin sentierul Îndrăgostiților; Plaja La Porta; Arienzo și San Pietro Laurito.

VEZI HARTA