Savelletri di Fasano

Sate vechi, istorie, monumente importante și o minunată mare cu Steag Albastru.

Gli hotel consigliati in Savelletri di Fasano

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Fasano este orașul cel mai mare din provincia Brindisi și oferă importante localități balneare, printre care Savelletri di Fasaro. Savelletri este cunoscută în mod particular pentru caracteristicul său port, căruia îi sunt specifice vechile construcții denumite ”Casele Albe”, pescăriile și diferitele restaurante care oferă o bucătărie regională sănătoasă și gustoasă.

Și din punct de vedere istoric și cultural Savelletri oferă mult turișilor săi, sunt de fapt multe și diferite monumente importante printre care: sugestivul anfiteatru al vechiului oraș Egnazia, Muzeul Civic, minunata Biserică Matrice cu o arhitectura aparținând renașterii târzii, dedicată protectorului San Giovanni Battista, Arcul Cavalierului, Turnul de la Fogge, impunătorul Palat de la Balì, actualul sediu Municipal și, fără îndoială, este de vizitat Zoo Safari care se clasifică printre cele mai mari din Europa, situat într-un parc faunistic cu nenumărate specii animale foarte rare, învecinat cu un parc de distracții foarte bine amenajat. În apropiere sunt prezente Fermele cele mai mari ale Pugliei: Masseria Sant'Angelo de Grecis, Masseria San Domenico și Masseria Narducci.

Savelletri di Fasano este cunoscută și pentru Stațiunea sa Termală cu efecte vindecătoare. Coasta de la Marina di Fasano, alternează stânci joase cu lungi întinderi de nisip alb și fin care se deschid pe o mare de albastru intens. Aceste plaje de curând au fost premiate cu importanta recunoștință de ”Steag Albastru” de către Fundația pentru educația ambinetală.

VEZI HARTA