Ce să faci în Ischia în decembrie

Luisa B.

Tot ce este de făcut în Ischia în decembrie

Insula verde este cea mai frumoasă insulă din lume: revista Travel + Leisure o spune în „25 Best Islands in the World 2022”: Ischia este în fruntea clasamentului, urmată de Maldive și apoi de Bali. Motivul? Ischia este o destinație turistică completă care nu se rezumă la turismul cu temperaturi ridicate de vară, ci are o identitate puternică care o face foarte apreciată de turiști și, de asemenea, selectată ca destinație în decembrie.
 

8 lucruri de făcut în Ischia în decembrie

1. Fă o baie de iarnă

Ischia este întotdeauna o alegere perfectă pentru mare... chiar și în decembrie. Puține locuri din lume vă permit să faceți o baie la temperaturi ridicate chiar în mare: scufundarea în apele termale calde ale Fumarolei (plaja Maronti, Barano d'Ischia) sau din Sorgeto (localitatea Panza, Forio d'Ischia) sunt experiențe unice, de la a face asta cel puțin o dată în viață. Apa fierbinte provine din activitatea vulcanică a insulei și are proprietăți benefice evidente pentru piele, dar în general o baie termală în Ischia este, de asemenea, un remediu excelent pentru minte, dând o senzație intensă de relaxare.

 Aflați cum să ajungeți la Sorgeto:
Harta: click aici pentru a vizualiza traseul recomandat

 Băile termale din Sorgeto
 

2. Sărbătorește Imaculata Concepție

Ziua de 8 decembrie este o zi importantă pentru locuitorii din Ischia, fiind o populație cu o puternică credință creștină. Pe lângă celebrarea Liturghiei Neprihănitei Zămisli, procesiunea și alte funcții religioase, în această zi insula devine o adevărată petrecere, deoarece deschide dansurile spre perioada Crăciunului: piețe, magazine și case împodobite, lumini pentru alei caracteristice ale centrului... începe adevărata magie a Crăciunului.

Iluminări în Forio d' Ischia
 

3. Gustați din struffoli

Să veniți în Ischia în decembrie și să nu gustați delicioșii struffoli nu este acceptabil. Este un tort tipic de Crăciun, simbol al norocului pentru noul an, importat în Ischia din tradiția napolitană de Crăciun din apropiere. Acoperite cu miere și stropi colorate, nu au nevoie de alte descrieri detaliate, trebuie doar încercate!

 Rezervă-ți vacanțele de Crăciun în Ischia aici și gustă delicioasele struffoli


 Struffoli din Ischia

4. Relaxați-vă la Spa

„Ischia” și „Terme” le-am putea defini cu siguranță ca două sinonime. Mai ales in luna decembrie, Ischia este destinatia ideala pentru relaxare in piscinele interioare sau pentru a suferi tratamente termale efectuate de profesionisti specializati in termalism. Pe scurt... rasfata-te!

Băile termale din Ischia

5.Vizitează bisericile

Alegerea Ischiei pentru sărbătorile de iarnă include cu siguranță un tur al fascinantelor biserici insulare care sunt o atracție cu adevărat interesantă la care trebuie să fii atent. Începem prin a face un mic itinerar pentru a le vizita pe toate (sau aproape). Prima oprire vreodată este frumoasa Chiesa del Soccorso, dedicată Madonei della Neve: albă, simplă și cu un stil tipic mediteranean, al cărei interior adăpostește mai multe picturi cu scene legate de mare datând din Epoca Luminilor. Biserica este regina peisajului uluitor din jur, de fapt este chiar deasupra mării din Forio, cu vedere atât la golful San Francesco, cât și la golful Citara. Turul continuă cu o excursie la Ischia Ponte, unde se află solemna Catedrală Adormirea Maicii Domnului, recunoscută după poarta exterioară din fier forjat și fațada în stil pur baroc.

Chiesa del Soccorso
 

6. Patinaj

În fiecare an în Ischia nu lipsesc niciodată evenimentele și distracția de iarnă, mai ales în perspectiva sărbătorilor de Crăciun. Unul dintre distracțiile preferate de tineri (și nu numai) este, fără îndoială, patinajul pe gheață. Patinoarul mare este instalat în fiecare an în centru și este un loc de întâlnire și distracție pentru toată lumea, precum și un punct de expoziție pentru patinatorii profesioniști în vederea serilor-spectacole organizate.

Patinaj în Ischia
 

7. Merge pe Via Roma

Centrul este întotdeauna de experimentat, este locul în care există spiritul oricărei destinații de vacanță: acolo locuiesc obiceiuri, obiceiuri și multe altele. Plimbarea prin centrul Ischiei în decembrie transmite toate tradițiile, aromele și cultura Ischiei celor care nu cunosc locul. Via Roma (sau, de asemenea, Corso Vittoria Colonna) este strada esențială a insulei, o zonă comercială, magazine tipice, evenimente și piețe de Crăciun caracteristice. Trebuie neapărat să mergi acolo!

Via Roma din ischia

8. Cafenea cu vedere la Castel

După o plimbare pe Via Roma, de ce să nu ajungeți în satul Ischia Ponte pentru o cafea cu vedere la castel? Palton și eșarfă și mergi să savurezi o cafea excelentă la Bar Cocò, chiar în fața frumosului Castel Aragonez care, chiar și în decembrie, se laudă cu un farmec irezistibil.

Cafea de la Coco' din Ischia

Travellero IschiaSfaturi utile pentru a ajunge la Ischia

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)