Ce să faci în Ischia în februarie

Luisa B.

Tot ce este de făcut în Ischia în februarie

Ischia în februarie devine o destinație cu un farmec irezistibil. Pe lângă peisajele încântătoare ale mării în timpul iernii, Ischia oferă o gamă largă de lucruri de făcut și de văzut, în ciuda temperaturilor mai reci. Tocmai din acest motiv vor urma 8 lucruri de făcut absolut în Ischia în februarie: fie că este pentru un weekend scurt sau pentru un sejur mai lung, Ischia surprinde mereu pe toată lumea.

8 lucruri de făcut în Ischia în februarie

1. Experimentează Carnavalul Ischian

Dacă te hotărăști să petreci câteva zile în Ischia în februarie, de ce să nu o faci doar împreună cu petrecerea de Carnaval? În această zi, Ischia devine un recipient de culori și arome: datorită frumoaselor parade mascate, evenimentelor muzicale și spectacolelor artistice fantastice care sunt organizate în piețele întregii insule.

carnaval la Ischia


2. Gustați „Migliaccio”

Ischia este o destinație eclectică: istorie, cultură, turism și multă, multă gastronomie. Cei care aleg Ischia ca destinație pentru luna februarie, vor trebui să facă acest lucru cu conștientizarea că întoarcerea din călătorie va fi cu o mulțime de multe descoperiri culinare noi și, probabil, cu câteva kilograme sănătoase în plus. În această lună sunt pregătite multe delicatese legate de petrecerea de Carnaval, precum „Migliaccio”, un desert tipic sărac din Campania: după cum se știe... frumusețea și bunătatea stau tocmai în simplitate. De fapt, migliaccio-ul este făcut din câteva ingrediente simple precum lapte, ouă, ricotta și bucăți de cedru care, puse împreună, dau viață unei adevărate bucurii pentru palat. O altă delectare este, fără îndoială, celebrele „chiacchiere”, riguros scufundate în budincă neagră, o cremă de ciocolată gustoasă pe care generațiile mai în vârstă nu o foloseau... în vremuri străvechi vorbăria era înmuiată în sânge de porc adevărat

Vorbesc despre Carnaval la Ischia


3. Sărbătorește Ziua Îndrăgostiților

Februarie, pe lângă faptul că este luna farselor și a bârfelor, este și luna iubirii. Ischia este o destinație foarte romantică, datorită atmosferei dulci care se creează în jurul minunatelor peisaje naturale. Pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților împreună cu cealaltă jumătate din Ischia, vă puteți relaxa într-un Spa, puteți lua masa împreună într-un restaurant tipic sau puteți face răsăritul împreună în fața maiestuosului Castel Aragonez, trăind din plin magia iubirii.

Castelul Aragonez din Ischia

Imaginea înfățișează Castelul Aragonez în zorii lunii februarie

4. Descoperiți apele termale

Uită de băile imperiale din 375 î.Hr.: termalismul este punctul focal al identităţii insulei Ischia, care este mama băilor. Așadar, de ce să nu profitați de temperaturile nu tocmai pe plajă pentru a vă scufunda în ape termale naturale calde? Trebuie să ne imaginăm cât de îmbătător poate fi să te scalzi în ape care ajung la peste 40°, în timp ce temperatura exterioară nu depășește 15°. O experiență incredibilă. Fie că este într-un centru spa specializat sau într-un bazin maritim natural precum cel al Sorgeto, trebuie neapărat să experimentați termalismul în Ischia.

Băile termale din Ischia


5. Trekking pe Pizzi Bianchi

Deși Ischia este cel mai renumit pentru stațiunile sale balneare, traseele senzaționale de trekking, precum cel pentru a ajunge la faimosul Pizzi Bianchi, nu sunt de subestimat. Pizzii din Ischia sunt turle de tuf alb, erodate și modelate în timp de ploaie și vreme rea, care au dat viață unei adevărate opere de artă de origine divină. Legenda spune că odată, printre stâncile albe ascuțite și singulare, s-au ascuns pustnici care și-au petrecut existența solitare în peșteri de tuf, în mijlocul naturii necontaminate de ființe umane. Astăzi pustnicii nu mai sunt acolo: Pizzi Bianchi d'Ischia sunt acum destinația nenumăraților turiști care își încearcă mâna la traseul cu plecare din Noia, oraș din municipiul Serrara Fontana (accesibil cu linia de autobuz CD). Poteca se deschide în vale, este deosebit de abruptă și alunecoasă, de aceea nu este recomandată celor care suferă de vertij. Secțiunile mai abrupte sunt facilitate de scânduri de lemn, dar încă se recomandă îmbrăcăminte confortabilă, constând în pantofi de trekking și pantaloni lungi, care să atârne peste iarba înaltă. Este indicat să continuăm până la plaja Maronti și să retragi calea de urcare: întoarcerea oferă cea mai bună și de neuitat priveliște asupra maiestuosului Pizzi Bianchi.

Pizzi Bianchi in Ischia


6. Tur cultural

Dacă alegeți Ischia ca destinație pentru luna februarie, este interesant să aruncați o privire asupra numeroaselor atracții culturale pe care vechea colonie greacă le pune la dispoziție vizitatorilor săi. Într-o singură zi este posibil să organizați un itinerar dedicat culturii, explorând și cunoscând trecutul insulei, poate vizitând Muzeul Mării, bisericile mediteraneene sau celebrul Muzeu Villa Arbusto, unde se află cel mai vechi fragment de poezie de istorie. , gravat pe „Cupa lui Nestor”.

Cupa lui Nestor la Ischia


7. Sărbătorește Sfântul Gabriel

Pe 27 februarie, în orașul Casamicciola Terme, este organizată sărbătoarea Sfântului Gavril, tânărul hram al orașului balnear. Pe lângă procesiunea și prăznuirea sfântului la liturghie, sărbătoarea este îmbogățită de numeroase și caracteristice tarabe, dispuse în rânduri de-a lungul străzii principale, în apropierea bisericii cu hramul sfântului. Festivalul este o ocazie de neratat de a cunoaște tradițiile tipice ischiene, de multe ori legate de sfera religios-spirituală, dar care cu siguranță nu duc lipsă de petrecere a timpului liber și distracție: mâncarea de stradă locală, spectacolele și diverse distracții conferă Ischiei o atmosferă plină de viață, de asemenea în februarie.

Sărbătoarea Sfântului Gavril la Ischia


8. Încercați amaro alla Piperna

În timpul unui sejur în Ischia, este cu siguranță o necesitate să vă răsfățați cu cel puțin un gust de amaro alla pipernia, o plantă aromatică singulară tipică ținutului Ischia care, pe lângă faptul că dă naștere bitterului inimitabil, este folosită pentru a aroma multe. mâncăruri tradiționale, precum iepurele ischian. Mare digestiv cu proprietăți dezinfectate, un pahar mic de pipernia este întotdeauna o alegere excelentă pentru a se încălzi în februarie.

Amar din Ischia

 Sfaturi utile pentru a ajunge la Ischia

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)