Ce să faci în iunie în Ischia

Luisa B.

Tot ce este de făcut în Ischia în iunie

Nu întâmplător luna iunie este numită și „luna soarelui” sau „luna libertății”: începe sezonul estival, copiii și adolescenții termină anul școlar, mulți muncitori au vacanță și, întâmplător, este cel mai bun moment. de an pentru a rămâne pe insulă. Ischia în iunie se află în mijlocul potrivit între liniștea totală a lunilor aprilie și mai și frenezia puternică din iulie și august, datorită climei perfecte, plajelor populare, dar nu aglomerate, a mării Caraibelor și a evenimentelor inedite care fac referire. la tradiţia din Ischia.

8 lucruri de făcut absolut în Ischia în iunie

1. Vizita la Castelul Aragonez

Castelul Aragonez se ridică maiestuos deasupra mării cu minunatul arhipelag Campanian în spate. Simbol principal al Ischiei, dacă veniți în vacanță în iunie o vizită la unul dintre cele mai frumoase castele din Europa este obligatorie. Cocoțat pe o insuliță legată de Ischia printr-un pod, Castelul Aragonez este superb și în interior: terase mari, grădini fabuloase, mănăstiri și închisori care povestesc 25 de secole de istorie. Castelul este deschis în fiecare zi de la 09:00 până la apus, iar intrarea costă doar 12 EUR.

Castelul Aragonez din Ischia

2. O baie în Citara

Vorbim despre una dintre cele mai frumoase plaje din Ischia, într-unul dintre cele mai sugestive golfuri: golful Citara și plaja cu același nume sunt una dintre destinațiile de top pentru a experimenta marea în Ischia, mai ales în iunie când există nu lipsește mișcarea, dar fără prea mult haos. Plaja gratuita si diverse plaje private, parcare pe malul marii si piscinele termale din Gradinile Poseidon, cel mai frumos parc termal din Europa.

Plaja Citara din Forio din Ischia

Aflați cum să ajungeți la el
Hartă: afișează traseul recomandat cu autobuzul de linia 2

3. Relaxați-vă la parcul termal Castiglione

Băile termale sunt parte integrantă a unui sejur în Ischia, așa că de ce să nu petreceți o zi plăcută în iunie la Parcul Termal Castiglione din Casamicciola? Deschis zilnic de la 10:00 la 18:00, într-o locație minunată cu parcare și un funicular foarte confortabil care vă permite să ajungeți la cele 10 piscine termale fierbinți, potecile Kneipp, baia turcească, centrul de wellness... și de asemenea marea!

Parcul Termal Castiglione din Ischia

4. Sărbătoarea San Vito în Forio

La mijlocul lunii iunie are loc o sărbătoare în Ischia: se sărbătorește San Vito, hramul Forio, pentru care se organizează o mare sărbătoare, foarte apreciată atât de insulari, cât și de turiști, revenind astfel în clasamentul celor mai frumoase patronale. sărbători de la Ischia. Sărbătorirea sfântului prin diversele și tipice funcții religioase este inevitabilă, dar festivalul prinde viață chiar în centrul orașului și pe faleză unde sunt montate tarabe de tot felul. Distracția nu lipsește datorită spectacolelor muzicale organizate și instalării de plimbări dedicate copiilor și adolescenților. Petrecerea începe pe 14 iunie și se încheie pe 17 cu un foc de artificii senzațional. Dacă veniți în Ischia în iunie, sărbătoarea San Vito este cu siguranță un eveniment de neratat.

Sărbătoarea San Vito în Forio d'Ischia

5. Aperitiv la Marontis

Nu este nimic mai bun decât să te bucuri de muzică în timp ce savurești o băutură bună la Maronti, cea mai mare și cea mai populară plajă din Ischia. Pe langa niste aperitive, mai este splendida panorama a Sant'Angelo la apus la 0 cost.

Plaja Maronti din Ischia

6. Plimbare în Sant'Angelo

Nimic nu este mai plăcut decât să te plimbi pe străzile înguste ale caracteristicului și liniștitului Sant'Angelo, un vechi sat de pescari. Numit și „micul Capri”, Sant’Angelo este cu adevărat un mic paradis „șic” plin de magazine și cafenele în aer liber, unele situate chiar în fața Turnului, simbolul insuliței al satului.

Sant'Angelo in Ischia

7. Vizita la Biserica San Ciro

Printre curbele panoramice în ac de păr ale Serrara Fontana, un sat de munte din Ischia, se află o bisericuță foarte particulară din tuf verde, dovadă a artei de lucru a pietrei de către fermierii din Ischia în trecut. Merita vizitata si admirata imensa panorama a coastei de sud vazuta de sus din belvederea de vizavi.

Biserica San Ciro al Ciglio

8. Festivalul Măturii

De peste 20 de ani, prima duminică a lunii iunie din Ischia este dedicată folcloristicei "Festa della Ginestra": aniversarea începe în Buonopane, un cătun din Barano d'Ischia, și constă într-o excursie (în verdele și galbenul ginestre). ) care se termină în Piano San Paolo, o veche plajă fosilă, unde adevărata petrecere începe cu multă mâncare tipică, muzică tradițională și dansuri ale grupului folcloric 'Ndrezzata. Festivalul Ginestra din Ischia este cu siguranță un eveniment care nu trebuie ratat.

Ndrezzata la Festivalul Măturii din Ischia

Acestea sunt doar 8 lucruri de făcut în Ischia în luna iunie, dar începutul verii oferă multe alte experiențe și nenumărate atracții unice. Vino la Ischia în iunie și descoperă-le pe toate!

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)