Ce să faci în mai în Ischia

Luisa B.

Tot ce este de făcut în Ischia în luna mai

Mai, împreună cu iunie și septembrie, este cea mai frumoasă lună pentru a veni în vacanță în Ischia. Temperaturile fantastice, plajele liniștite, marea limpede, evenimentele și descoperirile interesante de făcut, creează o atmosferă armonioasă și senină tipică Ischiei în luna mai.

8 lucruri de făcut în Ischia în luna mai


1. Sărbătoarea Sfintei Restituite

În fiecare an, între 16 și 18 mai, are loc sărbătorirea Sfintei Restitute, patronul insulei Ischia (împreună cu San Giovan Giuseppe della Croce). Sărbătorile au loc în Lacco Ameno unde, potrivit unei legende, sfântul cartaginez a debarcat pe moarte în golful San Montano, victimă a celei de-a zecea persecuții anticrești. În luna mai, cursul Lacco Ameno este îmbrăcat cu tarabe de tot felul, lumini aprinse și diverse divertisment pentru tineri și bătrâni. Cele mai emoționante momente ale evenimentului sunt, fără îndoială, reprezentarea teatrală a debarcaderului sfântului, procesiunea pe mare și focurile de artificii colorate, la care participă mulți ischieni și turiști.

Sărbătoarea Santa Restituta în mai în Lacco Ameno


2. Vizitați Turnul Guevara

Turnul Guevara, nascut ca un vechi turn de aparare aragonez, este situat in minunatul golf Cartaromana, in fata maiestuosului Castel. Este cunoscut și sub numele de Turnul lui Michelangelo, deoarece o legendă spune că artistul Michelangelo Buonarroti s-a stabilit acolo pentru o perioadă, începând o poveste de dragoste platonică cu nobila poetesă Vittoria Colonna care a locuit la Castelul Aragonez, de care s-a alăturat unui tunel subteran. Astăzi, turnul găzduiește numeroase expoziții de artă, evenimente variate și evenimente culturale, păstrând mereu intactă aura sa fascinantă de mister.

Turnul Guevara și Castelul Aragonez din Ischia

Aflați cum să ajungeți la el
Hartă: afișează traseul recomandat cu liniile de autobuz C12 și C13


3. Tur al orașului scufundat Aenaria

Este o idee excelentă să profitați de frumoasele zile de mai din Ischia pentru un tur cultural subacvatic captivant și original al vechiului oraș scufundat Aenaria (din latinescul „aenum”, metal), datând din epoca romană: în acele zile. Aenaria a fost un centru industrial remarcabil care lucra plumb, fier și diverse metale și a fost probabil îngropat de un cutremur sau erupție. Astăzi, acest fascinant oraș scufundat, situat între Castelul Aragonez și stâncile caracteristice Cartaromana, poate fi vizitat datorită excursiilor ghidate organizate cu bărci cu fund de sticlă, din care se poate admira și imensa poiană de Posidonia oceanica, o zonă acvatică mediteraneană. plantă asemănătoare pământenilor.

Castelul Aragonez și stâncile Sant'Anna din Ischia

 Informatii utile

Tarife - incepand de la 30€
Rezervari -
tel. 081 507 24 82


4. Expoziția de piață „Ipomea”

La Ischia, la sfârșitul lunii mai, sosește „Ipomea”, un eveniment important dedicat lumii grădinăritului: de fapt este o expoziție de piață foarte faimoasă a plantelor rare și neobișnuite din zona temperată caldă. Evenimentul are loc în fiecare an în cele unsprezece hectare din parcul termal Negombo, în frumosul golf San Montano din Lacco Ameno, între bazine termale, plajă și vegetația insulei verzi. Expoziția reunește diverși pepinieri, artizani și colecționari din toată Italia, dar nu se limitează la mirosurile unor plante extrem de rare și minunate... implică și papilele gustative, oferind participanților posibilitatea de a explora noutăți gastronomice nebune. „Ipomea” din Ischia este absolut un eveniment ce nu trebuie ratat.

 

5. Baie în San Montano

Printre plantele și culorile rare ale evenimentului „Ipomea” din Ischia, de ce să nu profitați de ocazie pentru a face o baie în apele cristaline ale golfului San Montano? Plaja San Montano este una dintre cele mai frumoase si caracteristice plaje ale intregii insule, formata din nisip fin alb, atat libere cat si private, romantica pentru cupluri, relaxanta pentru cei singuri, sigura pentru familii datorita apei putin adanci „childproof”. Continuând spre muntele cu care se învecinează plaja liberă, există o sursă de apă termală care țâșnește la 40° și apoi dispare în mare, unde se poate face noroi gratuit. Pe scurt, este o adevărată oază.

Plaja San Montano din Ischia

Aflați cum să ajungeți la el
Hartă: afișează traseul recomandat


6. Bucurați-vă de apusurile din Ischia

Printre diversele oportunitati pe care le ofera Ischia in luna mai, trebuie sa faci si o “pauza la apus”, pentru a te bucura de un spectacol natural ca in foarte putine locuri din lume.

Apus de mai în Ischia


7. Prânz pe mare la Capanna

„La Capanna” este un restaurant cu tematică „mare” caracteristic, situat chiar pe plaja Cava dell'Isola, foarte faimoasa plajă din Forio di Ischia cu aspect „sălbatic”, deosebit de populară în rândul tinerilor. Restaurantul oferă preparate mediteraneene excelente cu produse de 0 km, super abundente și la prețuri foarte mici și accesibile, unde puteți încerca rețetele tipice din Ischia, pizza tradițională napolitană, primele feluri de pe uscat, de mare (pește foarte proaspăt), sandvișuri și deserturi delicioase de casă. Toate acestea, în fața unei panorame uluitoare.

Restaurant La Capanna din Ischia

 Informatii utile

Gama de prețuri - de la 10,00 EUR la 40,00 EUR
Aflați cum să ajungeți la el - Hartă: vizualizați traseul recomandat
Atenție: nerecomandat celor cu probleme motorii


8. Trekking de la Serrara la Fango

Mai este luna potrivită pentru itinerarii printre potecile pădurilor din Ischia. De ce să nu încercați experiența de drumeție și să explorați natura nealterată, intactă, care distinge Ischia de alte destinații? Unul dintre cele mai interesante trasee este cu siguranță cel care traversează de sus municipiul Forio, pornind de la Serrara Fontana. Pornește de la Via Falanga din Serrara, trece prin pădurea deasă a Frassitelli și apoi ajunge la Falanga, o frumoasă pădure de castani, a cărei particularitate se datorează numeroaselor peșteri de tuf verde numite „case de piatră”, bogate în istorie a strămoșilor insularii. Continuând pe potecă, ajungeți la fumarolele din zona Pizzone care mărturisesc originea vulcanică a Ischiei și, continuând prin vegetația deasă și respirând aerul pur tipic munților Ischia, ajungeți la Lacco Ameno, în zona Fango, loc unde odinioară se strângea noroiul destinat industriei termice.

Trekking în Ischia în luna mai

 Informatii utile

Dificultate: medie-scazuta
Durata traseului:
aproximativ 3 ore
Îmbrăcăminte:
confortabilă și „stratificată” cu pantofi de drumeție
Echipament:
apă, gustări, haină de ploaie, ochelari de soare


Este clar că Ischia are nenumărate atracții, evenimente speciale în luna mai, plaje fabuloase pe care să te relaxezi și locuri minunate de explorat. Vrei să afli mai multe? Sună-ne la 081 507 24 82 pentru a primi sugestii unice și pentru a găsi oferta hotelieră în Ischia care se potrivește nevoilor tale.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)