oferte turistice Badesi

Plaja câștigătoare a premiului Bandiera Blu pentru Sardinia 2016

Gli hotel consigliati la Badesi

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 56

Pe o frumoasă oază faunistică în spatele plajei mimozelor, printre cele mai frumoase ale Sardiniei. Futura Style Baia Mimose este potrivit celor care caută o formulă club all inclusiv.

Preț de la

€ 87

Se ridică în Badesi, în nord-vestul Sardiniei, pe mare, lângă Gallura.

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Badesi

La granița între Anglona și Gallura, mica localitate Badesi, este un centru cu o origine destrul de recentă. Doar începând cu secolul XVIII-lea, de fapt, zona în care se ridică începu să fie locuită, probabil de o familie care se ocupa de păstorit, în jurul căreia s-a dezvoltat centrul urban. Pe înălțimile din jurul Badesi se găsesc patru sate. Biserica parohială de la Badesi, în centrul orașului, se numește Sacro Cuore, (Inima Sfântă) și a fost contruită la începutul anilor '900. De o frumusețe care este greu de descris sunt plajele litoralului, Badesi Mare.

O largă plajă albă se extinde pe chilometri, atraversată de gura râului Coghinas, unul dintre cele mai importante ale Sardiniei. Dunele de nisip fin, sunt acoperite de ienupări, iar la orizont se vede în depărtare insula Asinara. Datorită expoziției la vânturile maestrale, acest litoral este ținta ideală, pe toată durata anului, de iubitorii de surf cu vela. Coasta de la Badesi, în plus, a fost de curând declarată ”site de interes comunitar”, pentru bogăția florei și unicitatea faunei, în mod particular păsările zburătoare stătătoare și migratoare care își au cuibul în mijlocul stufărișului de pe malurile râului Coghinas și pe insulele fluviale. Dar și restul teritoriului cumunei este atrăgător și mai ales diferit, cu coline acoperite de o vegetație deasă și terenuri cu caracter nisipos, unde cresc vițe de vie, de unde se obține prestigiosul și mult premiatul ”Vermentino de la Gallura”(DOCG). În luna mai are loc la Badesi Trofeul Magrini de surfcansting, gară de nivel internațional de pescuit la mal. Pe 3-5 iunie are loc sărbătoarea patronală a Sacro Cuore.

Dar este vara perioada în care se desfășoară majoritatea manifestărilor, a sărbătorilor și a târgurilor, reunite sub manifestul de Vara Badesana. De semnalat faimosul carnaval de vară de la Badesi, cu parada carelor alegorice, care aer loc în fiecare an în noaptea de 13 august, și Târgul Gastronomic care are loc pe 8 august, cu degustări de mâncăruri tipice și specialități gallureze, într-o întâlnire care atrage an după an un număr major de turiști. Anul acesta comuna Badesi a fost premiată de FEE cu Bandiera Blu 2016 pentru plaja de la Li Junchi.

VEZI HARTA