Bari Sardo

Mare limede și cristalină, coline plăcute și zone înalte imense

Gli hotel consigliati la Bari Sardo

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Bari Sardo este o comună italiană a provinciei Ogliastra, este o lădiță care închide mii de tezaure, mii de norocuri, care reflectă caracterul autentic al adevăratei Sardenii. Emoții de neuitat, senzații unice însoțesc călătoria între magie și realitate, prezent și trecut, culori și parfumuri. Teritoriul său, pin de culori și parfumuri tipice ale vegetației mediteraneene și în mare parte necontaminat, se deschi spre mare cu un litoral în care lungi plaje nisipoase se alternă sugestivelor stânci, pentru a bucura iubitorii de mare. Cea mai mare atracție de la Bari Sardo este cu siguranță minunta coastă, care se extinde pe circa 10 km de lungime, și este caracterizată de limpezimea și curățenia apelor.

Dealungul pereților de pe partea înaltă și în parte de la colata, crește rigoglioasă vegetația deasă mediteraneană care constrituie habitatul ideal pentru diferite specii faunistice și care primăvara oferă o variată gamă de parfumuri și culori în care domină galbenul ginestrei.

Originea satului resare în medioev când, pentru a fugi invaziilor de Vandali și de Saraceni, populațiile se refugiau în interior, la circa 4 km de coastă. Teritoriul Bari Sardo se extinde printre plaje și coline, unde găsim importante mumente istorice, cum sunt nuraghi de la Ibba manna, Ibbixxedda, Niedda Puliga, Moru, Mindeddu și Sellersu, mormintele giganților Canali, Uli și Pitzu Teccu, și un turn aragonez. Complectează tabloul biserica parohială de la Nostra Signora de la Monserrato și bisericile țărănești de la San Leonardo, Santa Cecilia, și cea de la San Giovanni în localitatea Sa Marina. Produse tipici agro-alimentare sunt is culurgionis, su pistoccu, sa coccoi, su casu ageru e s'arrubiolu. Tipice locului sunt și pernele și păturile de in, lucrate cu tecnica așazisă pibionis.

VEZI HARTA