Hotel Club Guardacosta

8,5 5 commenti
Vai alla tua lista
Prețul minim

-

Hotel Club Guardacosta se ridică în inima minunatului și fermecătorului oraș Cirella, pe partea înaltă a Tirrenului cosentin, la doar 4 km de Diamante (orașul muraliiori și al ardeiului iute). Aflat într-un parc de măslini și de pini, structura se deschide spre apele cristaline ale Rivierei de la Cedri, caracterizată de largi plaje și de locuri care taie răsuflarea. Este alcărtuită dintr-o clădire centrală unde se află o parte din camere, restaurantul și hall, și din 20 de cabane care găzduiesc tot atâtea camere. Hotelul Club Guardacosta este situat direct pe plajă, se ajunge parcurgând un minunat sentier ușor coborâtor, care atraversează pădurea. Plaja rezervată și cu nisip și pietricele, este dotată de un modern stabiliment balnear cu baruri și restaurante. 

Localitatea
Cirella este unicul cartier al orășelului Diamante, în provincia Cosenza. Până în 1808 era comună proprie, apoi a fost alăturată la Maierà și apoi în 1876 s-a alăturat la Diamante. Cirella se ridică pe Strada Statală 18, între Grisolia Lido și Diamante. În fața locuințelor se află insula Cirella, una dintre puținele insule ale Calabriei alături de vecina insulă Dino. Cirella a fost un imortant port pe timpul Magna Grecia și al Romei, de fapt teritoriul este bogat de mărturii arheologice. Se povestește despre distrugerile năvalnicilor de pe mare: trupele lui Hanibal pe timpurile războaielor punice, Saraceni pe timpul răscoalelor lor, Francezii la începuturile lui optsute. Acoperită de o faună floridă cu vegetație mediteraneană, Cirella, în lunile de vară, este ținta aleasă de turiști. Fundalurile din jurul insulei, mărturie a vechii istorii a locului, scot la iveală, din când în când, importante reperte arheologice și sunt caracterizate de prezența posidoniei, o plantă acvatică, care formează o adevărată câmpie submarină.

De vizitat și de cunoscut
Cirella veche. Ruinele, situate la 172 m deasupra mării, sunt resturi ale nucleului locuit de la Cirella ridicat între anii 850 și 1000 d.Hr și care a încetat existența în 1808, an în care parohul său Farncesco De Patto, ultimul, a lăsat Cirella colinară și ”răbdător se coborâ, cu veșmintele sacre, la biserica de la Maria dei Fiori, la Cirella nouă din Port ”(din opera lui Cesare Consiglio, parohul de la Cirella din 1892 până în 1917).

Teatrul de la Ruderi, construit de curând, este o operă arhitectonică de o frumusețe rară; situat printre ruinele de la Cirella Vecchia și Mânăstirea dei Minimi, găzduiește pe timpul verii spectacole teatrale și muzicale de un înalt nivel.

Mânăstirea de la San Francesco di Paola, construită în 1545, și biserica alăturată a Madonna delle Grazie, au fost abandonate definitiv de frații francescani în 1810, în urma legii napoleonice de confiscarea bunurilor clerului și suspendarea ordinelor religioase.

Resturile zidului înconjurător de la ”Feudo”. Dealungul străzii care duce la riune sunt încă prezente resturi ale zidului cu care familia baronală de la Sanseverino s-a înconjurat, în prima jumătate a secolului XVIII d.Hr., propria tenută , zis ”feudo”.

Mausoleo Romano. Este vorba de un sepolcru monumental, din epoca imperială, probabil din seclolul II-III d. Hr.

Regăsiri preistorice. Cirella a cunoscut prezența triburilor preistorice, cum este mărturistit de repertele fosile și din epoca de piatră regăsite în timpul lucrărilor de săpat ale grotei ”Scoglio di San Givanni”; aceste lucrări au fost duse înainte, între 19031 și 1932, de către doctorul Domenico Topa cerute de către Sovrintendenza a Antichității.

Biserica Santa Maria dei Fiori. Despre originea bisericii,care chiar dacă este destul de îndepărtată, nu se au vești sigure: este mărturisită prezența ei pe coastă pirn anul 1617; în plus, înscrierea de pe poarta de intrare reprezintă o probă mai tangibilă a exixtenței sale din 1637. Multe lucrurile de văzut: coloane romane în interior și exteriorul bisericii, morminte ale Duca Catalano- Gonzaga și al duchesei Novellis de la Belvedere, locuri pentru apa sfântă în piatră locală cioplită, capitel în stil corinț, ușa în piatră verde din 1637, afrecuri din secolul XV și din XVI dezlipite de la biserica San Nicola Magno de la Cirella Vecchia și de la mânăstirea Minimi, statuia în lemn de la Madonna dei Fiori probabil anterior secolului XVII și complet restaurată în 1996,...

Palatul Ducal. Construit în 1753 de Catalano-Gonzaga, a fost de curând restaurat și tranformat în hotel. În curte, unde se ajunge dintr-o mare și minunată poartă, se poate admira scara, toată în piatră vie, și resturile unei impunătoare coloane în stil dorico-ionico.

Fortăreața napoleonică. Soldații napoleonici au ocupat Cirella în 1806 și aleaseră ”Fortino”, sistem de apărare strategic pentru apărarea punctelor sensibile ale coastei.

Resturile Vilei Romane. Pe vârful Cirella au fost efectuate de curând lucrări de săpături, datorită cărora au scos la iveală ziduri perimentale ale unei antice vile romane.

Turnul Insulei. Turnul insulei Cirella, construit între sfrârșitul anilor 1500 și începuturile 1600, a fost unul dintre multele presidii de pe coastă pentru a apăra teritoriul de invaziile turcești. O altă Apprezzo, ridicat la 1615 de către Giovan Battista Sapio, descrie astfel turnul: ”În prezența acestei (insule) se ridică Torre Regia doestul de resstentă ca fortăreață cu bucăți de artilerie, și oameni, care ziua și noaptea o supraveghiază pentru a salva marea și Caricaturo și Vascelli, care locuiesc, și vara se face garda pe jos, și călare noaptea unde se imbarcă vinuri,, care se raclotează pe așa munitul Pământ”. 

Servicii pentru oaspeții Hotelului nostru
Check in de la ora 17.00 până la 20.00 - Check out până în ora 10.00.
Sejururi de duminca- duminica.
Animalele nu sunt permise.

Servicii gratuite incluse în toate tarifele noastre
Aer condiționat.
Serviciu de plajă.
Parcare internă nesupraveghiată.
Parc de joacă pentru copii.
Conexiune wi-fi în zona hall și pișcină.
Mare terasă solarium amenajată și sală tv.
Mare pișcină cu zonă rezervată copiilor.
Întreținere zilnică cu jocuri și turnee și piano bar seara, miniclub, beach volley, tennis.

Card Club
Obligatoriu de plătit pe loc (de la 3 ani în sus), include: seviciu de plajă (o umbrelă și un șezlong și un scaun de plajă pentru fiecare cameră, nu sunt alocate), animație zilnică cu jocuri, turnee, aerobică, acquagym și piano bar seara, folosirea pe zi a terenului de tenis, folosirea pișcinei, mini club (de la 3 ani în sus) cu activități recreative, ludice, snack party și spectacole la săptămână.

Servicii cu plată
Pediatru la cerere și cu plată în orele de ambulatoriu.
Serviciu medic cu prenotare și la orarii stabilite.
Închiriat pedalo și canoe.
Închiriat auto.

Activități
Excursii (cu plată).

Restaurant
Micul dejun la bufet, cu distribuitori automatici de băuturi calde și reci, către restaurant, prânzul și cina se efectuează cu servicu la masă și este mereu prezent un bufet de aperitive și garnituri. Apa și vinul în căni fără limită. 

Nu sunt incluse 
Taxa de ședere.
Asigurarea medicală/ a bagajului.
Bacșișul și tot ce nu este indicat în mod special. 

Suplimente
Contributo mese obligatoriu de plătit pe loc € 20 de persoană la zi.
Card Club obligatoriu (de la 3 ani în sus) de persoană pe săptămână € 45 .
Închiriat pătuț (fără lenjerie) € 105 pe săptămână.
Eventual prânz extra în ziua sosirii € 15.

Reduceri
Copii de la 0/2 ani gratis în pătuț propiu, mese din meniu incluse.
Al treilea și al patrulea pat de la 2 la 16 ani gratis (contribut mese obligatoriu).
Al treilea și al patrulea pat adulți -50%.

Notă
Eventuale reduceri și suplimente pot varia și pot fi vizibile în cartela Prenotează.

Te ajutăm sa achizionezi

Ai nevoie de mai multe informatii?
Dorești să rezervi această călătorie? Vorbește direct cu operatorul nostru!