Oferte de călătorie Cortina d'Ampezzo

Regina Dolomiților

Hotelurile recomandate la Cortina d'Ampezzo

Vezi hartaVezi harta

Hotel Alaska

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Belluno Cortina d'Ampezzo

Într-o poziție strategică, la câțiva pași de centru, Hotel Alaska este destinația ideală pentru o vacanță relaxantă în rafinatul și exclusivitatea Cortina d'Ampezzo.

La € 102 / persoană noapte

Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo este un oraș din provincia Belluno situat în partea de nord a Veneto. Face parte din marele circuit Dolomiti Supersky cu 1200 km de pârtii care unesc 12 văi, Cortina oferă o gamă largă de itinerarii de schi, inclusiv turul Olympia Ski, care reia pârtiile olimpice; turul Marelui Război, unul dintre cele mai spectaculoase schiuri din Dolomiți și turul Cinque Passi care cu cei 26 km de pârtii este cel mai lung din Dolomiți.
Supranumită „Regina Dolomiților”, Cortina d'Ampezzo se laudă cu peisaje uluitoare și este unul dintre cele mai exclusiviste locuri sociale din Italia.

Ce să vezi în Cortina d'Ampezzo

1. Corso Italia, strada principală din Cortina, este centrul nervos al vieții sociale a Cortinei. Pasionații de cumpărături sunt la locul potrivit: puteți cumpăra totul, de la bijuterii fine la echipamente sportive tehnice, haine de designer, suveniruri și multe altele. Corso Italia, însă, nu este doar buticuri: de-a lungul străzii veți întâlni și atracții culturale interesante precum Bazilica Sfinților Filip și Iacob și Ciasa de Ra Regoles, o clădire elegantă din secolul al XIX-lea care reprezintă unul dintre cele mai bune exemple de Construcția urbană austriacă a vremii.
2. Passo Giau, un pas alpin din Dolomiți situat la o altitudine de 2236 de metri, leagă Cortina d'Ampezzo de orașele Colle Santa Lucia și Selva di Cadore.
3. Lago di Misurina, un lac spectaculos de origine glaciară
4. Cascade Fanes, traseu pitoresc intre parauri, canioane adanci si cascade impunatoare.
5. Tofane, trei vârfuri maiestuoase care depășesc 3000 de metri înălțime: Tofana di Mezzo (3244 metri), Tofana di Dentro sau Tofana Terza (3238 m) și Tofana di Rozes sau Roces (3225 m).
6. Stadionul Olimpic de Gheață, construit pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 1956, a fost locul ceremoniei oficiale de inaugurare
7. Muzeul Paleontologic Rinaldo Zardini, expune o colecție de sute de fosile găsite pe Dolomiți de orice culoare, formă și dimensiune.
8. Muzeul Etnografic Regole d'Ampezzo, creat pentru a face publicul conștient de aspectele culturale și de mediu fundamentale ale comunității din Ampezzo.

Ce să mănânci în Cortina d'Ampezzo

Denumită și bucătăria de graniță, deoarece bucătăria sa are legături foarte puternice cu cea a Tirolului și a Austriei de Vest. Pastele sunt protagonistele bucătăriei Ampezzo, dar și fructele tupusului joacă un rol fundamental, deoarece sunt folosite pentru prepararea deserturilor, a înghețatelor și mai ales a dulcețurilor care însoțesc brânzeturile locale și preparatele din vânat.

Iată câteva feluri de mâncare tipice din bucătăria Ampezzo:
1. Chenedi, găluște de pâine umplute cu speck, brânză, untură și spanac
2. Casunziei, paste proaspete umplute
3. Pastin, un preparat pe baza de carne tocata proaspata si condimentata
4. Grostl austriac, carne de porc cu cartofi fierti
5. Sacher, plăcintă umplută cu dulceață de caise
6. Apfelstrudel, placinta clasica cu mere

Cum se ajunge la Cortina d'Ampezzo

Cu mașina
Cu mașina de pe A27 luați SS51 spre S. Vito di Cadore-Cortina, în schimb de pe A22 luați SS49 până la Dobiaccio și apoi SS51.

In tren
Cu trenul dacă veniți din sud, luați traseul până la Veneția-Calalzo și apoi folosiți un serviciu de transfer care vă duce la Cortina; dacă veniți din nord, luați linia Fortezza-Dobbiacco, apoi folosiți o navetă pe ultima porțiune.

Cu autobuzul
În schimb, autobuzele pleacă din Veneția cu o escală în Mestre și Treviso.

Cu avionul
Cortina este conectată la aeroporturile din Veneția, Treviso și Bologna prin servicii regulate de transfer cu autobuzul sau cu taxiuri și minivane private.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)