Mandatoriccio

Soare, mare și relax pe coasta ionică a Calabriei

Gli hotel consigliati in Mandatoriccio

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 45

Clubul Esse Costa dello Ionio este situat în Mandatoriccio, pe coasta ionică din Calabria, direct pe plajă. O structură complet pe malul mării, care oferă oaspeților nenumărate servicii, cum ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Mandatoriccio este o localitate balneară de pe Alto Jonio, iî provincia Cosenza, la 600 metri deasupra nivelului mării și numără circa 3500 locuitori, care se tripleză pe lunile de vară datorită marei afluențe turistice. Clima tipică mediteraneană permite să vizitați această localitate vara, pentru spendida sa mare, dar și iarna, mai ales în perioada crăciunului, se pot gusta bunătăți tipice și să vizitați Presepe care se ține la Biserica Matrice SS. Pietro e Paolo.

Originile satului du spre sfârșitul anului 1500, când principi D’Altavilla Mandatoriccio cuceriră colina pe care se află și astăzi centrul vechi. Satul a continuat să se dezvolte pe tot parcursul anilor 1700, păstrând lumea care scăpa de pericolele piraților musulmani și de zonele de munte în căutarea zonelor de câmpie. Astăzi, în afara caracteristicului centru vechi, la Mandatoriccio se poate vizita: Castelul, ridicat spre sfârșitul secolului XV și situat în zona cea mai înaltă a orașului, din care reprezintă nucleul principal; Biserica sfinților Pietru și Paul, care păstrează un prețios tavan în lemn de nuc sculptat și lucrat de artizani și Castelul dell'Arso, construit în jurul anului 1000. Patronul de la Mandatoriccio este San Francesco di Paola, care este celebrat pe 12 mai.

VEZI HARTA