Mandatoriccio

Soare, mare și relax pe coasta ionică a Calabriei

Gli hotel consigliati a Mandatoriccio

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 45

Clubul Esse Costa dello Ionio este situat în Mandatoriccio, pe coasta ionică din Calabria, direct pe plajă. O structură complet pe malul mării, care oferă oaspeților nenumărate servicii, cum ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Mandatoriccio

Mandatoriccio este o stațiune litorală din Marea Ionică, în provincia Cosenza, la 600 de metri deasupra nivelului mării și are aproximativ 3500 de locuitori, care se triplează în lunile de vară din cauza numărului mare de turiști. Originile satului sunt urmărite pe la sfârșitul anului 1500, când prinții din Altavilla Mandatoriccio au dat dealul pe care se află și astăzi centrul istoric. Satul a continuat să se formeze pe tot parcursul secolului al XVIII-lea, umflat treptat de populații care fugeau de pericolele pirateriei musulmane și din zonele muntoase în căutarea unor zone plane.

Ce să vezi în Mandatoriccio

Pe langa centrul istoric caracteristic, in Mandatoriccio putem vizita: Castelul Feudal, construit spre sfarsitul secolului al XV-lea si situat in zona cea mai inalta a orasului, al carui nucleu reprezinta nucleul principal; Biserica Sfinții Petru și Pavel, care păstrează un tavan prețios din nuc încrustat și lucrat manual în interior, și Castello dell'Arso, construit în jurul anului 1000.

Marina di Mandatoriccio se caracterizează printr-o plajă cu nisip și pietriș, cu facilități dotate și restaurante pentru o vacanță demnă de marea albastră și transparentă a acestei părți sugestive a coastei ionice. Acquapark Odissea 2000 din Rossano Calabro din apropiere asigură distracția tinerilor și bătrânilor cu tobogane, piscine, jocuri de apă pentru întreaga familie.

Originile satului du spre sfârșitul anului 1500, când principi D’Altavilla Mandatoriccio cuceriră colina pe care se află și astăzi centrul vechi. Satul a continuat să se dezvolte pe tot parcursul anilor 1700, păstrând lumea care scăpa de pericolele piraților musulmani și de zonele de munte în căutarea zonelor de câmpie. Astăzi, în afara caracteristicului centru vechi, la Mandatoriccio se poate vizita: Castelul, ridicat spre sfârșitul secolului XV și situat în zona cea mai înaltă a orașului, din care reprezintă nucleul principal; Biserica sfinților Pietru și Paul, care păstrează un prețios tavan în lemn de nuc sculptat și lucrat de artizani și Castelul dell'Arso, construit în jurul anului 1000. Patronul de la Mandatoriccio este San Francesco di Paola, care este celebrat pe 12 mai.

VEZI HARTA