Oferte de turism Maratea

Perlă a Mării Tireniene

Gli hotel consigliati la Maratea

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 46

Grand Hotel Pianeta Maratea este situat într-o poziție sugestivă, de-a lungul dealului faimoasei Statui a lui Hristos Mântuitor, cu vedere la mare și la doar 4 km de centrul istoric al Maratea...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Maratea este o comună care se întinde la sud de Potenza, în golful Policastro, în Basilicata, și este printre principalele locuri turistice ale regiunii, cunoscută ca ”perlă din tireniană” pentru frumusețea sa și entitatea notevolă a patrimoniului său natural, artistic și religios. Orașul are origini foarte vechi, locuit încă din preistorie, a fost condus de romani, și în epoca medievală, a început să capete importanță datorită prezenței portului care desfășoară un important punct de comerț.

Teritoriul este în mare parte caracterizat de prezența munților și a colinelor, unele dintre ele direct pe mare. Coasta, de circa 32 km, se prezintă plină de văi, cu mai bine de 132 de grote și plaje în mare măsură cu pietriș. Dealungul zonei de coastă meridională, la doar 500 m distanță, se află insula Santo Janni, care constituie o zonă arheologică submarină , printre cele mai importante ale Mediteranei și pe care trăiește o specie protejată: Dragonul de la Santo Janni, o șopârlă brună-albastră.

Maratea este definită și ca orașul "celor patruzecișipatru de biserici" pentru prenzența numeroaselor biserici, capele și mânăstiri, construite în epoci și stiluri diferite.

VEZI HARTA