Travellero ClubÎnscrie-te pentru reducere de membru Club

Un cinci stele luxuos în inima orașului Sassi di Matera, o location unică, capitală europeană a culturii în 2009 și patrimoniu UNESCO, cu ale sale camere cu trăsături caracteristice săpate în tufo, Aquatio Suite Hotel reprezintă soluția ideală pentru cei care sunt în căutarea unei vacanțe de neuitat. Fiecare cameră a fost proiectată și amenajată de arhitectul Micheli, care militează pentru susținerea ambientului, dând loc unor produse cu o identitate puternică și pentru aceasta și unică, care lasă neatinsă structura originală a locuințelor tipice săpate în stânca. Locuri de lux și confortabile unde să petreceți propriul timp, datorită prezenței de obiecte de amenajament intern modern și tehnologic, vitrine, patii și terase care permit să vă bucurați de o panoramă unică. Camerele sunt, în plus, dotate de aer condiționat/încălzire autonomă, tv flat cu platformă pay-tv, seif (se poate folosi și pentru portabil pc), minibar, conexiune wi-fi, coffee machine, kettle. Confortul pentru fiecare cameră este garantat de un sistem de monitoraj compiuterizat pentru tratamentul de reciclare a aerului și controlul umidității relative interne, pentru a evita prezența umidității. Aproape toate camerele dispun de percursuri interne care permit să se ajungă comod zona centrală a hotelului, cu acces la hall, la sala restaurant și la SPA care constituie, cu siguranță, unul din punctele de forță ale structurii cu a sa lărgime de mai bine de 500mp. Centrul bunăstare de la Aquatio Suite Hotel reprezintă, de fapt, o adevărată și proprie călătorie în timp, unde, datorită spațiilor obținute din originalele locuințe, este posibil să se relaxeze și să se lase răsfățați de saună, de baia turcească și de frumoasa pișcină încălzită, săpată în stânca naturală.

Restaurant
Aquatio Suite Hotel dispune de un bar intern ideal pentru a se relaxa după o zi petrecută pentru a descoperi frumusețile locului, unde să gustați bune produse de cafetărie, gustări, snack, vinuri și frizante. Micul dejun este servit la bufet, folosind ingrediente locale și internaționale. Restaurantul dispune de o zonă în aer liber unde vor fi servite prânzul și cina și unde oaspeții pot să își răsfețe palatul cu feluri cu mirosuri, gusturi și culori tipice Basilicatei. Cinând la lumina lumânării sub stele, în centrul Sasso Caveoso, imerse în istorie, asaporând bucătăria locală și bând un bun vin este o experiență unică și nerepetabilă.

Localitatea
Sassi di Matera ai fost primite în Patrimoniu mondial al UNESCO , și cu numele de ”Sassi”, se înțeleg cele două mari cartiere care constituie, împreună cu ”Civita” și ”Piano”, centrul istoric al orașului Matera. Sasso Barisano, situat dealungul străzii care contiună către Bari, este cel mai bogal portal sculptat și decorat care ascunde inima subterană. Sasso Caveoso, care se întreadptă spre sud, este dispus chiar ca sala unui teatru, cu ale sala case/grote care coboară pe trepte. În interiorul celor doi Sassi sunt numeroase cartiere, văi și străzi cu nume pictorești.

De vizitat și de cunoscut
Sassi sunt probabil prima chestie care vine în minte când vine nominat orașul Matera. Un foarte vechi așezământ locuit construit în stâca de tufo pe marginea văii Gravina, în 1993 a fost declarat de Unesco ”Patrimoniu Mondial al Umanității”. Particulara împletitură de grote amenajate ca locuințe, străduțe întortochiate, biserici rupestre, terasamente, grădini și ascunzișuri, fac di Sassi un spectaculos exemplu de complex arhitectonic perfect adaptat la contextul natural.

Catedrală di Matera, situată pe punctul cel mai înalt al orașului, colina Civitas, oferă o spendidă vedere asupra Sasso Barisano. Construcția resale la secolul XIII și se ridică pe resturile unuei vechi mânăstiri benedectine a lui Sant Eustachio. Din 1627 catedrala a fost dedicată Fecioarei Bruna și Sfântului Eustachio, protectorii orașului. Fațada clădirii în stil romanic- pugliez reprezintă un frumos portal foarte împodobit supraveghiat de statuia Madonna della Bruna, și o impunătoare fereastă trandafir cu 16 raze, cu deasupra arhangelul Mihail care strivește dragonul și înconjurat de două figuri masculine la laturi și de una mai jos care ține loc de atlant.

Bisericile rupestre de la Matera resal în târziul Evumediu, când viața monahală îți făcea loc în comunitatea cristiană a epoci și monarhi benedectini și bizantini începeau să se instaleze în grotele de la Gravina transformându-le în centre de rugăciune. Aceste locuri mistice săpate în stâncă, cu ale lor capacități arhitectonice de invidiat și ale lor decorații pictorice, reprezintă opere de artă de excepție, expresii, printre cele mai semnificative, ale partimoniului istoric-cultural al teritoriului. Sunt circa 150 bisericile rupestre împrăștiate pe teritoriul materan pentru al cărei tutele a fost format Parcul delle Chiese Rupestre de la Materano, declarat patrimoniu al umanității de Unesco .

Cripta Păcatului original, la câțiva kilometri de Matera, dealungul peretelui de la Gravina Picciano, o biserică-grotă cu afrescuri minunate, definită Capela Sixtină a picturii rupestre pe pereți. Complexul extraordinar pictoresc al școlii benedectine- beneventană care decorează pereții criptei este fără îndoială una dintre mărtuiriile cele mai importante ale picturii din târziul evumediu din bazinul mediateranean.

Casa-Grotta din Matera, situată pe străduța Solitario în Sasso Caveoso și locuită până în 1957 de o familie de 11 persoane. Se alcătuiește dintr-un unic ambient, în parte săpat și în parte construit, amenajat cu mobilier și obiecte de epocă. Este focul cu bucătăria, patul cu saltea făcută din foi de porumb, o masă mică cu o singură farfuie în centru din care mâncau cu toții, războiul pentru țesut, zona cu ieslea pentru catâr, zona în care se aduna bălegarul folost pentru a se încălzi, cisterna unde apa de ploaie se aduna printr-un sistem de canale.

Palombaro Lungo di Matera, este marea cisternă săpată sub centrala Piață Vittorio, folosită până în primele decenii ale secolului trecut pentru a aduna apa potabilă. Datorează numele ”plumbarius” , cuvânt latin folosit pentru a indica pe cei care acopereau cu plumb conductele de apă , și, în general, orice altă activitate care avea de a face cu lucrul hidraulic.

Zona naturală de la Matera, rezervele, parcurile, oazele protejate care caracterizează tot teritoriul Basilicatei sunt o împletitură caracteristică între natură și cultură. În interiorul lor nu doar trăiesc scepii faunistice și floristice, dar sunt păstrate și reperte de mare valoare istorică și culturală.

Servicii pentru oaspeții Hotelului nostru
Check-in de la ora 17:00 - Check-out până în ora 10:00.
Sejururi duminica/duminica încep cu cina și se termină cu prânzul.

Servicii pentru oaspeți
Accesul liber la centrul SPA (peste 16 ani) cu folosirea saunei, baie turcească, pișcina încălzită, centru fitness.
Reception 24h.
Parcare externă nesupraveghiată.
Tabacherie și vânzare de ziare la reception.
Aer condiționat și încălzire.
Sală meeting de 50 locuri.
Serviciu concierge.
Room service.
Bar intern.
Wi-Fi free.
Sală TV.

Servicii și activități cu plată
Activități emoționale, printre care percursuri Trekking sau în bibi pe ravene.
Vizite la Sassi în zbor cu mongolfiera.
Percursuri enogastronomice și culturale.
Excursii personalizate sau în grup.
Vizite la muzee și palatele de epocă.
Transferiment de la și către aeroport.
Activități sportive.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)