Matera

Cu ale sale Sassi patrimoniu mondial al umanității

Hotelurile recomandate la Matera

Vezi hartaVezi harta

Marinagri Hotel & Spa

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Basilicata Policoro

Un hotel de 5 stele care se ridică în Basilicata, la Policoro, într-o zonă exclusivă de circa 300 hectare, adiacentă gurii râului Agri și lungilor plaje ale Mării Ionice. Marinagri este ideal ...

La € 64 / persoană noapte

Aquatio Suite Hote

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Basilicata Matera

Situată în centrul Sassi di Matera, patrimoniu UNESCO, se compune din caracteristice camere săpate în pereții de tufo. Dispune de o minunată SPA, un restaurant și o sală polifuncțională, ...

La € 50 / persoană noapte

Meta Residence Hotel

Hotel starsHotel starsHotel stars Basilicata Metaponto

Meta Residence Hotel este situat în Metaponto, o mică stațiune litorală din provincia Matera, de la care se află la doar 30 de minute și la numai 900 de metri de plaja echipată privată, accesi ...

La € 60 / persoană noapte

La € 70 / persoană noapte

La € 63 / persoană noapte

Matera, reședință a omonimei provincii, din Basilicata, este cunoscută și ca ”oraș al pietrelor” sau ca ”oraș subteran” din cauza vechilor șanțuri Sassi care îl fac unul dintre cele mai vechi orașe din lume locuite încă. Aceste grote naturale săpate în stâncă și transformate în structuri mereu mai articulate și complexe, situate în interiorul a două anfiteatre naturale Sasso Caveoso și Sasso Barisano, în 1993 au fost recunoscute patrimoniu mondial al umanității de UNESCO. Sassi păstrează mărturiile așezămintelor umane din paleolitic până astăzi.

Istoria Materei este încântătoare și complexă: un oraș de frontieră, de contraste, competiții și amestec de peisaje, civilizații, culturi diferite. A fost puternic influențată de creștinism care a însemnat construirea locurilor de cult importante cum ar fi Catedrala, biserica San Giovanni Battista, Biserica S. Domenico, biserica Santa Maria della Valle Verde pe via Appia. In particular în jurul Catedralei, situată în vârful colinei Civita, s-a dezvoltat un adevărat nucleu urban. Referte medievale, rinascimentale și baroche sunt prezente în tot orașuș, în grote, în palate, pe scări, în grădini și parcuri.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)