Noci

Parte din ”Murgia dei Trulli” și plămân verde al Puliei

Gli hotel consigliati in Noci

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 50

Se ridică într-un loc liniștit și găzduitor. care se situază într-un complex turistic de mare relevanță pentru toată regiunea. Hotelul este potrivit pentru cupluri, single, familiilor cu ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Noci se află în Pulia, în provincia Bari, într-o poziție strategică, la jumătarea străzii dintre Bari și Tarano și la puțini kilometri de trei dintre importantele situri UNESCO: Trulli de la Alberobello, Sassi de la Matera și Castel del Monte, genial exemplu de arhitectură medievale. Vizitând Noci, este posibil, fără să vă deplasați prea mult, să vizitați încă Castellana, faimoasă pentru grotele sale, Polignano a Mare, zisă "La Perla del Mediterraneo", Putignano, cunoscută pentru Carnavalul cel mai vechi din lume, satele de pe Vallea d’Itria și orașul Bari, cu al său particular centru vechi.

Noci face parte din "Murgia dei Trulli" adică dintr-un teritoriu caracterizat de tipice structuri rurale, trulli și ferme și dispune de un teritoriu împădurit, compus majoritar din fragni, care acoperă astăzi 20% din suprafața sa. Centrul vechi este plin de ”gnostre”, curți particulare care se deschid spre stradă și de alei.

Nu prea distant de centru este posibil să vizitați Biserica Santa Maria della Scala, cu alăturata mânăstire benedectină și un laborator de restaurare a cărții, unde au fost recuperate multe volume aproape distruse pe timpul aluviunii din 1966. În depozitele unei vechi mori are sediu, Parcul Literar Furnici din Pulia, un focolar de evenimente și inițiative culturale.

VEZI HARTA