Travellero ClubÎnscrie-te pentru reducere de membru Club
Loading

Alimini Smile Village este o structură construită de curând, cufundată într-un parc de 6 hectare, situată la mică distanță de Otranto, o bijuterie a Salento, teritoriu plin de plaje caraibice, un loc bogat în istorie, artă și cultură. Structura dispune de 29 de camere, dotate de tot confortul și sunt disponibile următoarele tipologii: Cameră Standard de circa 2/4 locuri (3/4 pat suprapus) și situate în zona centrală a Satului de vacanță; Camere Family de 2/4 paturi, complet renovate, compuse din sufragerie cu canapea dublă, cameră matrimonială. La 1,5 km, în zona Lacului Alimini, este prezentă o plajă liberă de nisip fin, vecină cu parcul, în timp ce la 3,7 km se mai găsește o altă plajă convenționată și amenajată, colegată cu structura de un comod serviciu continu de navetă care face doar câteva minute pentru această distanță. Litoralul se extinde cu un nisip fin udat de o mare albastră și cristalină, cu un fundal care coboară lent, ideal pentru familiile cu copii. Pentru cei care nu vor să se deplaseze prea mult este pusă la dispoziție o magnifică pișcină, cu fundal care coboară ușor, un pool bar în interiorul complexului. Oaspeții de la Alimini Smile Village vor fi distrați de Nicolaus Team, care prezintă un bogat program de animație și sport cu jocuri, turnee, cursuri colective de tenis, aerobică și dans, distracție serală cu piano bar, spectacole în anfiteatru și seri pe temă. Copii au la dispoziție Nicolino Club, cu un personal calificat și în compania mascotei Nicolino, împărțit pe vârste: Nicolino Baby Club 3/8 ani și Nicolino Mini Club 8/12 ani, cu activități sportive, didactice, recreative și pregătirea de spectacole în anfiteatru. Pentru tineri Nick Club 12/18 ani pregătește turnee și cursuri sportive colective, jocuri colective, spectacole și petreceri. Structura dispune in plus de 2 terenuri polivalente de tenis și fotbal, teren de beach volley.

Restaurantul
Restaurantul este situat în interiorul satului de vacanță și oferă clienților care aleg formula Hotel, micul dejun, prânzul și cina cu serviciu bufet (apă și vin de casă inclus). În timpul săptămânii este prevăzută o cină tipică, în timp ce la micul dejun se găsește colțul somnorosului (cu posibilitatea de a lua micul dejun la bar de la 10.00 la 12.00, cu cafea americană și cornet). Colțul de natură și bunăstrare, pentru oaspeții care aleg un stil de viață sănătos este prevăzută o zonă cu produse specifice. Intoleranțe: pentru oaspeții cu intoleranțe la gluten/lactoziu sunt disponibile produse de bază confecționate (pâine, pastă, biscuiți, înghețată); clienții pot integra cu produse furnite personal. Este necesară în orice caz semnalarea în faza de prenotare. Pentru eventuale alte intoleranțe, alergii mai specifice este necesară verificarea și primirea confirmării de disponibilitate în faza de prenotare. Soft Inclusive: include pensiunea completă cu băuturi la mese (vin, apa, soft drinks la dozator). Către barul din pișcină (de la 10:00 la 21:00) consumul nelimitat de apă, suc de portocale, cola, sucuri de fructe și thè rece; totul este servit în pahare din plastic. De la 12.00 la 12.30 și de la 19.00 la 19.30 Aperitime către barul de lângă pișcină.

Localitatea
Otranto este situat pe coasta adriatică a penisulei salentine, este comuna cea mai orientală a Italiei: vârful omonim, numit și Punta Palascìa, la Sud de centrul locuit, este punctul geografic cel mai la est al peninsulei italiene. La început centru greco-messapico și roman, apoi bizantin și mai târziu aragonez, de dezvoltă în jurul impunătorului castel și al catedralei normande. Sediu arhivescovial și important centru turistic, a dat numele său canalului de la Otranto, care separă Italia de Albania, și de Pământul Otranto, o antică zonă care aparținea Regatului de la Napoli. În 2010 satul vechi a fost recunoscut ca Patrmoniu Cultural UNESCO drept Sit Mesajer de Pace. Face parte din asociația ”Satele cele mai frumoase ale Italiei”.

De vizitat și de cunoscut
Catedrala de la Annunziata, dedicată Sfintei Maria Annunziata, a fost ridicată sub dominația normandă și terminată în secolul XII lea. Se ridică pe ruinele unui sat messapic, al unui domus roman și al unui templu paleocristian, a fost sfințită pe 1 august 1088 în timpul papei Urbano II. Destul de devastată în urma invaziilor
turcești de la 1480, păstrează încă în interior o capodoperă de artă medievală în mozaic. Realizat între 1163 și 1165 și semnat de monarhul Panteonul, mozaicul, care se întinde de-alungul celor trei nave, transept și absidă, reprezintă un copac măiestuos cu șcene de viață din Vechiul Testament, ale evangheliilor apocrifice și ale ciclurile cavalerești și bestiamele medievale.

Biserica lui San Pietro, costituie o importantă expresie a artei bizantine din Puglia. Construită prin sec IX-X , a fost, probabil, prima biserică a orașului, numită metropolă în anul 968. Pe o formă pătrată de cruce grecească înscrisă, prezintă trei mici naosuri deasupra cu un dom central sprijinit de patru coloane. Cele trei abside pe partea de jos păstrează cicluri de fresce bizantine datate între secolele X și XVI-lea.

Biserica de la Madonna de la Altomare, clădită în XVII secol, a fost recostruită în 1744 cum ne amintește epitaful de pe fața bisericii. Cățărată direct pe o stâncă de tuf care coboară direct în mare, are ca hram Spiritul Sfânt. Interiorul cu un unic naos, are altarul dedicat Sfintei Fecioare. Toate decorurile chiamă atenția tradiției maritime: mozaicul de pe jos este decorat în centru cu steaua tradițională marinărească, înconjurată de noduri Savoia sau în formă de opt. Tot mobilierul, chiar și luminile chiamă tema mării.

Biserica de la Santa Maria a Martirilor, cu apropiata mânăstire de la San Francesco di Paola, a fost ridicată de la 1614 pe locul unei structuri cerute de Alfonso d'Aragona, în memoria teribilului masacru de la optsute otrantino care a avut loc aici. Structura arhitectonică a clădirii este în stilul renașterii, în timp ce altarele sunt în stil baroc. Printre picturi se păstrază un mare tablou a lui Lavinio Zoppo din a două jumătate a secolului XVI care reprezintă masacrul de la Otranto.

Biserica de la Santa Maria del Passo, situată la jumătatea străzii între orașele și colinele de la Minerva, a fost ridicată pentru a păstra în memorie trecerea în 1480 celor optsute de locuitori Otrantini care erau conduși de turci pe colină pentru a fi omorâți. Este construită simplu, are o singură aulă rectangulară cu bolta caracterizată de reprezentarea Fecioarei printr-o imagine de la 1500.

Mânăstirea de la San Nicola di Casole, este la puțini kilometri la sud de Otranto și reprezentată unul dintre locurie cele mai importante ale Salento, la nivel istoric, artistic și cultural. Conacul a fost construit în 1098 de Boemondo I d'Antiochia. Apoi a fost donat unui grup de basiliani, conduși de Giuseppe, care a fost primul abate al viitoarei Abbazia. Centru cultural foarte activ, a păstrat dealungul secolelor nenumărate volume grecești și latine, pe timpul său era unul dintre bibliotecile cele mai bogate ale Europei, distrusă în 1480 după invazia turcească. Din ea au rămas azi doar ruinele.

Palatul Lopez, construit, pe timpul dominației spaniole, de nobila familie Lopez. Nucleului vechi, format de casa-turn de la 1500, în sec XVII a fost adăugat o mare clădire , care a complectat conacul nobililor. Din 1992, prin voința vescovului Vincenzo Franco, clădirea găzduiește Muzeul Diocesano. În interior este posibil să admirăm opere și elemente arhitectonice provenind din catedrala de la Otranto și de la bisericile parohiale din împrejurimi.

Palatul Mori, o antică și nobilă locuință pe mai multe etaje, cu un patio de intrare în piatră și vechi țigle. Cu o terasă mare caracterizată de coloane modelate în piatră, care dau spre mare, bucurându-se de o panoramă sugestivă pe golful de la Otranto și spre port. Celebru în vederi și tablouri arcul situat deasupra terasei. Palatul dei Mori se găsește pe metereze ca niște broderii vechi și înguste și străzile întortocheate din centrul orașului Otranto, la o aruncătură de băț de biserica bizantină din San Pietro, Castelul aragonez și Catedrala cunoscut pentru mozaicul minunat.

Castelul aragonez de la Otranto, construit de Alfonso d'Aragona între 1485 și 1498, ideat de Ciro Ciri cu sfaturile lui Francesco di Giorgio Martini. La acel timp în piața Castello, locul unde se găsește clădirea, erau ridicate fortețe din perioada dominată de șvebi cu adăugarea unor modificări făcute de turci în jurul anului 1480. Sub jurisdicția aragoneză, castelul a fost înconjurat de un șanț înalt cu apă unde Ciri adăuga trei turnuri cilindrice unghiulare. Deși planul castelului este pentagonal, este destul de neregular în special din cauza reconstrucțiilor succesive care datează din secolul al XVI-lea.

Turnuri costiere de la Salento, litoralul comunei Otranto este constelat de turnuri de apărare construite în sec XVI de Carol V pentru a apăra teritoriul de atacurile saracene. De la nord la sud sunt prezente: Torre Fiumicelli, Torre Santo Stefano, Torre del Serpe, Torre dell'Orte, Torre Sant'Emiliano. Existau în trecut alte două turnuri care au fost distruse în sec XIX:Torre Palascìa și Torre Badisco.

Grota dei Cervi este o importantă grotă naturală pe coastă, situată în zona Portului Badisco. Descoperită în 1970, cavitatea închide un inestimabil patrimoniu arheologic: locuitorii săi au lăsat pe pereți numeroase mărturii pictate, reprezentând imagini de persoane, șcene de vânat și animale. Grafitii sunt realizate cu un amenstec de ocra și de guam de liliac iar importanța situ-ului a sfătuit închiderea permanentă a peșterii. Repertele arheologice și fosile găsite constituie nucleul principal al Muzeului Paleontologic de la Alca Di Maglie.

Lacul de bauxită, la sud de Otranto, în apropierea Baia de la Orte. Este vorba de o carieră de unde se extrăgea bauxita, mineralul din care se obține aluminiul. Bauxita, extrasă mai mult în anii '60-'70, venea îmbarcată din portul orașului în direcția Marghera unde vedea transformată. Cariera a fost definitiv abandonată în 1976 din cauza procesului de extragere destul de scump. Prezența unei pânze freatice, descoperită în timpul extragerii a determinat formarea unui mic lac.

Frassanito, localitatea dotată de un camping dealungul unei lungi plaje nisipoase loc de întâlnire pentru surf-eri întru cât plaja este deschisă vânturilor și pe zone întinse este liberă. Torre Fiumicelli semnează granița cu imensa plajă de la Alimini. Aceasta este caracterizată de dune foarte înalte seculare și este și ea expusă vânturilor. Se ridică multe stabilimente balneare și structuri primitoare, plaja la nord este formată din lungi crigne negre, adică resturi de cărbune care dau culoarea neagră plajei.

La Baia dei Turchi este locul unde, cum spune legenda, au debarcat luptătorii turci în cursul asediului orașului Otranto din sec XV (bătălia de la Otranto). Nisipoasă și necontaminată, plaja aparține prestigioasei Oaze protejată a Lacului Alimini, unul dintre ecosistemele cele mai importante din Salento și din Puglia. Urmează plaja de la Porticeddhri și golfulețul de la Toraiello.

La Baia di Santo Stefano, este un golf situat la nord de Otranto și la est de Lacul Alimini. Deasupra sunt prezente resturile Turnului Santo Stefano. Golful se prezintă stâncos și coboară lent spre mica plajă terminală și cu vegetație luxurioasă. Și golful și turnul sunt situate în interiorul teritoriului satului de vacanță turistic "Le Cale di Otranto". În satul turistic de vacanță, la sud de Baia Di Santo Stefano, este prezență și așa zisa Rada della Caréula unde este prezentă o peșteră. Coasta devine înaltă și ia numele de Murrone, Baia Imperia până să ajungă la Moara de apă, Mulino d'Acqua: o plajă minusculă caracterizată de scufundarea peșterii dau un joc de lumini minunat localității.

Servicii pentru oaspeții hotelului nostru
Check in de la ora 17.00 .
Check out până la ora 10.30.
Animale sunt admise la cerere și cu plata unui supliment pe loc.
Sejururi duminică/duminică.

Servicii gratuite oferite oaspeților hotelului nostru
Încălzire/aer condiționat.
Posibilitatea de a lua prânzul la pachet. 
Două poziții computer fixe cu conexiune internet.
Camere antialergice și nefumători.
Parcare auto.
Serviciu concierge.
Depozit bagaje.
Banco escursioni.
Reception h 24.

Servicii cu plată
Serviciu baby-sitter.
Serviciu în cameră.
Serviciu spălătorie.
Navetă aeroportuală.
Închiriat biciclete.
Serviciu plajă.
Cursuri sportive colective.
Folosirea terenurilor sportive. 
Folosirea pișcinei și a solarium.
Navetă de la și către plajă.
Animație de zi și de seară.

Activitate
Scufundări marine (cu plată).
Masaje și tratamente (cu plată).
Excursii pe munte (cu plată).
Teren de tenis (cu plată).

Oferta include
Folosirea postațiilor computer fixe cu conexiune internet.

Suplimente
Card club.
Serviciu plajă  (o umbrelă și două șezlonguri de apartament ).
Al treilea pat 3/12 ani contribut mese obligatoriu euro 15,00 pe zi din 25/6 până pe 30/7 și 
din 20/8 până pe 03/9, euro 20,00 pe zi din 30/7 până pe 20/8;
Al patrulea pat 3/18 ani euro 20,00 pe zi din 28/5 până pe 25/6 și din 03/9 până pe 17/9.
Pătuț euro 70,00 pe săptămână de semnalat în faza de prenotare.  
Animale de talie mică euro 50,00 de plătit pe loc. 
Linea Prestige euro 84,00 de cameră pe săptămână.

Notă
Eventuale reduceri sau suplimente pot varia și pot fi consultate în cartela Prenotează.

Cota nu includeCota nu include

Nu sunt incluse
Taxa de sejur.
Card Club obligatoriu cu folosirea pișcinei, navetă de la și către plajă, 
cursuri sportive colective, folosirea pe zi a terenurilor sportive, animația.
Asigurarea medicală și a bagajului.
Bacșișul și tot ce nu este inclus în ofertă.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)