Otranto

Bijuterie a Salento plin de istorie, artă, cultură și plin de plaje caraibice

Hotelurile recomandate in Otranto

Vezi hartaVezi harta

Alimini Smile Village

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Salento Otranto

Structura restructurată de curând, este cufundată într-un parc de 6 hectare, situată la mică distanță de Otranto, o bijuterie de la Salento, un teritoriu plin de plaje caraibiche, un loc ...

La € 56 / persoană noapte

Hotel Basiliani Resort

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Salento Otranto

La câteva minute de centrul Otranto și la 40 km de Lecce, se ridică Basiliani Resort e Spa, location ideală pentru cei care vor să se bucure de un sejur în numele relaxării și al naturii.

La € 100 / persoană noapte

Futura Club Baia dei Turchi

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Salento Otranto

La 3 km de Otranto, complexul este situat într-o poziție privilegiată lângă plaja Baia dei Turchi, una dintre cele mai rare și admirate perle din Salento. Mediile elegante, cu un design rafinat, ...

La € 60 / persoană noapte

La € 70 / persoană noapte

Masseria Mongiò dell'Elefante

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Salento Otranto

Maseria Mongiò dell'Elefante este situată într-o zonă cu o valoare considerabilă a peisajului, printre cele mai frumoase și evocatoare de pe coasta Otranto, alături de celebra "Baia dei Turchi" ...

La € 80 / persoană noapte

Corte di Nettuno

Hotel starsHotel starsHotel stars Salento Otranto

La Corte di Nettuno este un hotel de 4 stele situat într-o curte veche din Salento, în inima orașului Otranto, la doar 300 de metri de port. Oferă oaspeților săi tratamentul de cazare și mic ...

La € 65 / persoană noapte

Fruit Village Torcito Resort Sport Village

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Salento Otranto

Torcito Resort Sport Village este situat în Cannole, la doar câteva minute de orașul Otranto. Structura este complet cufundată în verdeața parcului natural Torcito.

Printre orașele de la Salento, Otranto este probabil acela cu atmosfera cea mai sugestivă, fie pentru poziția sa geografică suspendată între Europa Orientală și Occidentală fie pentru istoria și monumentele care se pot admira. Otranto este satul cu casele de un alb orbitor, cu o bucătărie simplă dar gustoasă, cu chioșcuri pe străduțele din centru care plăsmează lemnul, piatra locală și ceramica salentină creând manufacte ca suveniruri unice. Se remarcă imediat cum Otranto este un oraș fortificat, al cărui sat antic este închis între zidurile de apărare care permit accesul prin Poarta Alfonsina în interior, de aici se înțelege că Otranto este un oraș plin de istorie și de farmec.

Otranto păstrază un patrimoniu istoric, cultural și religios foarte bogat și diversificat. Multe sunt monumentele și atracțiile de vizitat, printre care: Catedrala de la Otranto, Capela de la Madonna din Altomare, Sanctuariul de la Santa Maria a Martirilor, Castelul Aragonez și, dealungul litoralului se pot remarca diferitele Turnuri costiere construite pentru a proteja orașul de invaziile Saracene: Torre dell'Orte, Torre del Serpe, Torre Fiumicelli, Torre Sant’Emiliano și Torre Santo Stefano.

Dar frumusețile de la Otranto nu se limitează la importanța istorică a propriilor tezaure artistice. Mutându-ne dealungul litoralului către nord, găsim stabilimente balneare care se remarcă printr-o natură fantastică și prin ambiente de poveste: Baia dei Turchi, cu a sa plajă caraibică și marea limede, Lacurile Alimini, două bazine, unul de apă dulce, unul de apă sărată, alimentate de două izvoare separate și înconjurate de o fantastică vegetație mediteraneană și pe o întindere de nisip super alb. Mergând spre sud în schimb găsim Baia di Orte, departe de plajele cele mai frecventate, unde se poate admira natura sălbatică și încă necontaminată; același discurs pentru Pordo Badisco, unde găsim importanta Grotă a Cerbilor. Imposibil apoi să nu treceți pe la Santa Cesarea Terme, o bijuterie a coastei Adriatice salentine, faimoasă pentru că este una dintre stațiunile hidrotermale cele mai importante la nivel național. Toate acestea fac din Otranto un mix de istorie, cultură, artă, natură, greu de comparat cu alte locuri.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)