Oferte de calatorie Policoro

Orășel dealungul coastei ionice, cu inegalabile frumuseți naturale și istorice

Gli hotel consigliati la Policoro

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 60

Un hotel de 5 stele care se ridică în Basilicata, la Policoro, într-o zonă exclusivă de circa 300 hectare, adiacentă gurii râului Agri și lungilor plaje ale Mării Ionice. Marinagri este ideal ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Policoro este un oraș situat pe fertila câmpie de la Metaponto, dealungul coastei ionice, în apropierea râului Agri. Este al treilea centru al provinciei Matera ca populație, și al doilea ca importanță economică. La nord se învecinează cu comuna Scanzano Jonico (9 km), la est cu marea Ionică (3 km), la sud cu Rotondella (23 km) și la vest cu teritoriile de la Tursi (27 km). Este la o distanță de 65 km de Matera și la 129 km de reședința de regiune, Potența. Originile de la Policoro sunt foaste vechi.

Orașul se ridică lângă două epicentre de la Magna Grecia Lucana, Heraclea și Siris. Dealungul secolelor a aparținut numeroaselor familii nobile și orașul din zilele noastre se ridică la mică distanță de ruinele vechei Eraclea. Multe sunt evenimentele care au loc la Policoro, cum ar fi Blues in Town, un festival de vară care a prins viață în 2004 și care a văzut partecipanți de seamă ai muzicii internaționale. Un alt eveniment important care se desfășoară în oraș, este tot de tip muzical și se numește Policoro in Muzica, un festival de muzică jazz care are loc în fiecare vară.

Policoro este celebră și pentru centrele sale balneare cu frumoasele și lungile sale plaje de nisip fin sau de stâncă sfărâmițată. Pentru iubitorii de sport este indicat să viziteze faimoasa rezervă Naturală Orientată Bosco Pantano; este vorba despre o zonă naturală protejată a provinciei Matera, inaugurată în 1999. Situl ocupă o suprafață de 500 acri din care 21 aparțin WWF Italia și este cunoscut cu numele de Oasi WWF Policoro Herakleia. Aici nu lipsesc potecile dealungul cărora se poate face strekking. De vizitat sunt și Pantano di Policoro, o pădure pe șes, care constituie și astăzi tot ce rămâne din cele două nuclee originale ale pădurilor de la Pantano de sus și de la Pantano de jos.

VEZI HARTA