Roccella Ionica

Printre plajele cele mai frumoase din Europa cu steguleț albastru și verde

Gli hotel consigliati in Roccella Ionica

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 40

Înfățișat direct pe marea de la Roccella Jonica, Club Hotel Kennedy este la cîțiva pași se plaja de nisip și pietriș mixt. Hotelul dispune de 80 camere care pot găzdui până la 4 locuri, ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Roccella Jonica este o caracteristică localitate situată în orașul Reggio Calabria, pe Coasta dei Gelsomini și se ridică probabil pe un antic oraș grecesc Amfissa. La o distanță de circa 110 km de Reggio Calabria și de 80 km de Catanzaro. Datorită splendidelor sale ape, ale mării Ionice, în 2014 Roccella Ionică a fost premiată cu 5 vele de Ghidul Albastru al Ligăiambientului și-a meritat trofeele de Steguleț Albastru și Steguleț Verde.

Multe sunt evenimentele care au loc în această localitate, printre care Sărbătoarea Maria S.S. delle Grazie, protectoare a marinarilor, care se ține în prima duminică din iulie; noaptea albă de pe 14 august unde au loc spectacole, târguri, concerte și artiști de stradă care dau farmec trecătorilor; Închinata de Paște, zisă ”Ncrinata I Pasca”, unde întâlnirea dintre Hristos Înviat și Madonna, mediată de S. Giovanni se ține în dimineața pe Paște. Oferta etnogastronomică este destul de bogată, printre produse locale se numără vinuri, feluri întâi pe bază de pește, prăjituri și uleiuri.

Orașul are origini destul de vechi, care se trag din epoca Magna Grecia. Urme de la Roccella Jonică se trag până în poemele lui Ovidio și numele său derivă din particulara sa poziție geografică, pe stâncă. A fost o importantă zonă de feudalism și stâncă de apărare a coastei, principal împotriva invazorilor saraceni. Nu lipsesc monumentele și locurile de interes de vizitat, cum ar fi resturile ”Cittadella Medioevale”, turnul de control cunoscut ca "Torre di Pizzofalcone"; Castelul Carafa; Biserica Matrice, Biserica Santa Anastasia; Santuario della Madonna Santissima delle Grazie; Bierisca San Giuseppe, Biserica San Sostene; Teatrul Castello; Coloanele Melissari; palatele istorice ca palatul Baudille, palatul Congiusta, palatul Englen și diferitele vile.

VEZI HARTA