Offerte viaggi Sapri

Mica piatră prețioasă a mării din Sud

Gli hotel consigliati in Sapri

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 32

În fața grădinilor de pe faleza din Sapri, la 800 m de portul turistic, la 400 m de stația feroviară, Hotelul Tirreno dispune de plajă rezervată pentru oaspeți, restaurant, zonă de break, ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Sapri este ultima comună din sud a provinciei din Salerno, reintră în teritoriul Cilento, în interiorul golfului Policastro, de unde vine considerat chiar inima. Localitatea este cunoscută pentru că a obținut de mai multe ori premiul Steguleț Albastru pentru calitatea apelor sale, motiv pentru care este une dintre țintele campane cu o mare alfuență turistică, frecventată de italiani și de străini mai ale în lunile de vară.

Orașul are origini foarte vechi, deja din epoca grecilor și a romanilor golful și interiorul său au fost luate în considerare fie sub aspectul comercial fie sub cel turistic. Unul dintre personaje a fost Cicerone, care a definit-o mica piatră prețioasă a mării din Sud. Prezența romană la Sapri este mărturisită de multe reperte printre care o vilă patrițianădin secolul I Î.Hr. care a fost mai apoi ampliată în epoca imperială și care a fost locuința imperatorului Massimo Erculio. Sapri a fost în plus admirată și lăudată de mulți vizitatori între șaptesute și optsute care au apreciat frumusețea locurilor și bunătatea populației locale.

Din punct de vedere gastronomic Sapri este producătoare de produse de origine protejată cum ar fi uleiul extravirgin de măsline Cilento, caciocavallo silano (o brânză eosebită), smochinele albe din Cilento, vinul Cilento doc, roșu, alb, roze și în calitățile de Cilento Aglianico și Cilento Fiano. Sejurnând la Sapri înseamnă și să vă cufundați într-un tour etnogastronomic spre descoperirea gusturilor incomparabile de mare, de teren cum ar fi cunoscutele alici mbuttunate, tagliatelle cu fructe de mare, sarde cu cartifi sau caracatițe cu roșii.

VEZI HARTA