Sorrento

Încântătoare, romantică, delicioasă și foarte agrabilă localitate costieră

Gli hotel consigliati în Sorrento

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Quando vuoi venire în Sorrento? Scopri le migliori tariffe accorpate per periodo: IANUARIE CRĂCIUN REVELION REVRLAȚIE

B&B Domus Meta

  Meta

10,01 commento

Vai alla tua lista
B&B Domus Meta
Preț de la

€ 42

La doar 300 de metri de centrul orașului Meta di Sorrento, B&B Domus Meta este situat la etajul 1 al unei clădiri de patru familii, are o intrare independentă și constă din 3 de camere de diferit ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Sorrento este un oraș de coastă al peninsulei sorrentine, situat în fața golfului Napoli. Ridicat pe o stâncă care îl separă de micul port, Sorrento este celebră pentru panorama mării și piața Tasso, plină de cafenele. Peisajul care poate fi admirat de la Sorrento este unic în lume: alternanța de mare și munte se unește cu văile terasate de citrice. Cine alege să sejurneze în această localitate va petrece o vacanță făcută de natură, mare, cure termele, cultură, plimbări și excursii în renumitele localități la mică distanță cum sunt Ischia, Capri, Positano, Amalfi, Ravello, Napoli și Pomei.

Centrul este un amestec de străduțe și alei, axe ce străbat de la nord la sud și de la est la vest și se deschid armonios deasupra unei terase înalte din tufo la 47 metri deasupra mării, caracterizat de o deasă vegetație. Una dintre atracțiile principale este Piața Tasso, unde se află două statui: una ce reprezintă protectorul sfânt, Sant'Antonino Abate, sărbătorit și pe 14 februarie și în prima duminică din mai, o alta care îl reprezintă pe marele poet sorrentin Torquato Tasso. Încă, în centrul vechi este posibil să vizitați Duomo, cu fațada neogotică, Biserica San Francesco d'Assisi și Villa Silvana, o elegantă locuință veche, de la începutul anilor 1900, cu o terasă de pe care se vede tot golful.

Produsele alimentare și de vin de la Sorrento sunt considerate adevărate și proprii opere de artă. Nu din întâmplare sunt propuse intinerarii și excursii speciale spre descoperirea vechilor arome ale acestui pământ. Printre specialitățile sorrentine amintim delizia de lămâie, o prăjitură creată de un maestru local, moștenitor al secularei arte cofetăriei din zona partenopeană și limoncello, un lichior cunoscut în toată lumea, obținut din coaja de lămâie Sorrentină IGP.

VEZI HARTA