Amantea

istorie, cultură și frumuseți naturale

Gli hotel consigliati in Amantea

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Quando vuoi venire in Amantea? Scopri le migliori tariffe accorpate per periodo: Iunie
Vai alla tua lista
Le Mandrelle Beach Resort
Preț de la

€ 50

Complex de 4 stele care propune o largă alegere de locuințe pentru toate cerințele, cu camere duble, triple, cvadruple și pentru mai mult de 4 persoane. Marea înrămează acest splendid sat de ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Amantea este o faimoasă localitate balneară și oraș de pe coasta tirreniană calabreză, între Lamezia Terme și Paola, care se împarte în două părți: cea de sus unde se află satul vechi cu ale sale străduțe particulare, și partea de jos, adică cea costieră. Tipicitatea anticului borg iese de pe străduțele sale , de pe care se poate nota marele contrast care este între simplele locuințe populare și măestoasele palate nobiliare.

Economia amanteana se bazează principal pe sectorul turistic de pe vară și pe comerț. De puțin timp a fost deschis și portul turistic de la Campora San Giovanni, care este punctul de plecare al bărcilor către insulele Eolie. Arta culinară de la Amantea se laudă cu o prăjitură tipică: buccunotto, o prăjitură în formă de baghetă plină de ciocolată, arome și alte ingrediente secrete; smochinele uscate cu cicolată neagră și albă, printre altele simbolizează prosperitatea și norocul. Amantea este celebră și prin calitatea pescuitului, cu alici, sardine și rosamarina.

Multe sunt chestiile de văzut și excursiile care se pot efectua, cum ar fi cele de pe frumoasele cărări care duc la Castelul Amantea, care domină de sus întreaga zonă locuită. În afara castelului, mai sunt multe turnuri și fortărețe care se ajung atraversând numeroase sentiere pe jos sau cu bicicleta.

VEZI HARTA