Arbatax

Locul ideal pentru a descoperi marea cea mai albastră a Sardiniei

Hotelurile recomandate la Arbatax

Vezi hartaVezi harta

Arbatax Park Resort Hotel Telis

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Ogliastra Arbatax

Această structură se găsește la 6 minute de mers pănă la plajă, situată în poziție panoramică, în Parcul Bellavista, Arbatax Park Resort - Hotel Telis, oferă camere în stil mediteranean ...

La € 80 / persoană noapte

Este localitatea cea mai cunoscută de la Ogliastra, puțin pentru prezența portului comencial și turistic, puțin pentru numele atrăgător, derivat de la un cuvânt arab, ”paisprezece”, pentru al paisprezecea turn de control saracen care veghiază lungulmării. Arbatax a luat viață ca un sat de pescari, mulți dintre ei provenind de pe
apropiata insulă Ponza și din pescuit a tras majoritatea câștigurilor, datorită varietăților de pești și crostaceii. Orașul se ridică pe promontoriul de la Bellavista și este înconjurat de un șcenariu natural de golfuri și de insenaturi care îl fac un peisaj absolut unic și fermecător.

Arbatax oferă o infinitate de locuri de vizitat, mai ales legate de mare și de turism, cu începere de la Rocce Rosse (Rocile Roșii), cunoscute în lume pentru culoarea particulară de porfir roșu; Splendida Cala Moresca, pe versantul oriental al orașului și continuând către Telis Golful de la Portofrailis și San Geminliano, diventate zone rezidențiale bogate în arhitectură, se pot admira culori și șcenarii diferite, sugestive și strălucitoare. În mijlocul orașului, într-o poziție strategică găsim frumoasa Cala Moresca, pe care se înfățișează orașul omonim și farul, în zona Promontoriului de la Bellavista, vizibilă până la poalele lui Gennargentu și sediu unei baze militare. În fața Marinei de la Arbatax se vede lunga și frumoasa plaja de la Capannina care, prin Peschiera, unește teritoriul de la Arbatax cu cel de la Girasole.

Dealungul întregii plaje se găsește Stagno di Tortolì, celebru prin prezența chefalilor crapi de la care se obține o bună Bottarga dell'Ogliastra. De nepierdut este vizita la piața Stâncilor Roșii, poziționate în spatele portului, și simbol al orașului în toată lumea. Dealungul mării, în spatele frumoasei pinete, se ridică ”al paisprezecea turn” Arba a Tashar, restructurat de curând. Mergând către sud și înconjurând promontoriul, se ajunge, parcurgând colina de la Telis, la frumoasa Baia de la Portofrailis, zonă tursitică prin excelență, bogată în vile, residence, hoteluri, restaurante și locale, în timp ce pe golf, pe partea dreaptă, se ridică impunătore Turnul lui San Gemiliano. Datorită poziției sale strategice, Arbatax rezultă a fi poarta intrării în Ogliastra. Cine ajunge cu navele ferriboat are ocazia să admire frumusețea portului situat la poalele coloratului oraș marinăresc. Arbatax este, după Tortolì și Lanusei, una dintre cele mai importante localități ale provinciei de la Ogliastra.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)