Bormio

Un bazin sărutat de soare în Parcul Național dello Stelvio

Gli hotel consigliati la Bormio

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Bormio este un adevărat bazin săpat prin eroziunea cursurilor de apă și de ghețari, situat pe înalta Valtellina, aparține Parcului Naționat de la Stelvio. Bormio este o cunoscută localitate turistică și vara și iarna, în afară de munții săi cu numeroase piste de schiat, și pentru termele care, datorită proprietăților terapeutice, cu ale sale nouă izvoare , au atras, încă de pe timpul romanilor, numeroși vizitatori.

Peisajul care înconjoară Bormio și Parcul Național dello Stelvio, este alcătuit din multe și dese păduri, munți impunători și pășuni cu mulți torenți, unii din ei dau viață răului Adda și râului Oglio. Petrecere o vacanță la Bormio înseamnă să descoperiți frumusețile pe care natura le rezervă prin persursuri pe jos sau cu bicicleta și încă să admirați bogata și vechia istorie a acestui oraș. Munte sunt de fapt percursurile istorice și culturale unde reiese toată frumusețea unuia dintre centrele vechi printre cele mai importante din tot arcul Alpin.

Bucătăria valtellinese se caracterizează prin gustul tare și delicat în aceași timp. Prin folosirea produselor tipice cum ar fi untul, brânzeturi, porumbul, cartofii, bresaola (un salam de vacă), carnea de cerb și căprioară felurile create vor fi simple, sănătoase și foarte bune. Bormio este cunoscut și pentru alcoolul distilat Amaro Braulio și Taneda di Bormio care sunt produse cu plante tipice alpine și pentru producerea vinurilo din joasa Valtellina.

VEZI HARTA