Lombardia

Regiunea cea mai populată a Italiei, plină de natură, artă și cultură.

Gli hotel consigliati in Lombardia

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 37

Hotelul dispune de Pișcină, Soalrium, Grădină, Lift, Parcare închisă, Pizzarie, Bar cu mare spațiu umbrit pentru a vă odihni, o terasă umbrită cu vedere panoramică a orașului, a munților ...

Preț de la

€ 80

Preț de la

€ 59

Preț de la

€ 40

Preț de la

€ 75

Lacul Hotel la Peve este amplasat pe dealurile verzi, cu o splendida panorama a lacului Iseo, la cativa pasi de satul medieval Pisogne. În 5 minute veți ajunge în centrul plin de magazine, cluburi ...

Preț de la

€ 82

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Lombardia este regiunea cea mai populată a Italiei, a cărei reședință este Milano și care este morfologic împărțită în patru zone: una alpină, una muntoasă, una plană și una la Sud de râul Po. Diferita conformație a teritoriului influențează inevitabil clima care este de tip temperat și care se diferențiază în funcție de zona în cauză, de exemplu vara clima pare sufocantă în câmpie și este răcoroasă pe munte. Pe teritoriu sunt prezente multe râuri și foarte multe lacuri care atrag în fiecare an milioane de turiști. În jurul acestora au luat naștere adevărate localități turistice cum sunt Desenzano del Garda, Gardone Riviera, Limone sul Garda, Sirmione și Salò, toate în jurul Lacului Garda; Lecco, Como și Bellagio, pe Lacul Como; Campione al Italiei și Porto Ceresio, pe Lacul Lugano; Angera, Luino, Laveno-Mombello și Ispra, pe Lacul Maggiore; Monte Isola, Iseo, Lovere și Pisogene pe Lacul d'Iseo.

Lombardia dispune de multe zone protejate, printre care mai bine de douăzecișipatru de parcuri regionale, șaizecișicinci de rezerve, treizeci de monumente naturale, Parcul Natural al Văii Ticino și Parcul Național Stelvio. Flora și fauna sunt diferite, făcând o plimbare pe munte este posibil să întâlniți lupi, marmote, vulpi, ermellini, lepre, cerbi, capre negre, camosci și căprioare. Regiunea are multe pasuri, importante este cel de la Stelvio și pasul Tonale și pasul Maloja, Bernina și Spluga, care unesc Lombardia de Elveția.

Din punct de vedere al produselor alimentare și al vinurilor Lombardia prezintă o bucătărie destul de diferită din cauza teritoriului său diferit și al istoriei prin care a trecut. Printre felurile tipice este fără îndoială orezul ”alla milaneze”, cotoletta alla milaneze, urmată de mămăligă, ossobucco, supe și pasta umplută. Produse tipice sunt, bresaola della Valtellina (salam de vacă), salamul milanez, Grana Padano, crescenza, gorgonzola și vinurile Franciacorta. Lombardia numără o serie de monumente și este regiunea cu cel mai mare număr de situri patrimoniu mondial al umanității recunoscute de UNESCO și care constituie, în mod inevitabil, un patrimoniu cultural și artistic de o valoare imensă.

VEZI HARTA