Budoni

Mică bijuterie a zonei costiere nord orientale a Sardiniei

Gli hotel consigliati in Budoni

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 69

Distanță puțin mai mult de 200 m de plaja de la Budoni, unde sunt rezervate umbrele și șezlonguri, dispune de trei pișcine dintre care una pentru copii și are un staff specializat în animație ...

Preț de la

€ 63

Satul Baia del Porto este un complex recent construit, cufundat într-un context de mare prestigiu. Oferă oaspeților săi orice confort pentru un sejur plăcut și relaxant. La doar 500 de metri de ...

Preț de la

€ 60

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Budoni, bijuterie a Baronie, este un oraș cuibărit lângă micile insenature, stânci fermecătoare, maluri lungi alcătuite din nisip alb și o mare cristalină. Așezarea sa geografică norocoasă include și micile lacuri sărate, unde tipica vegetație de tamarisks și de papură și unde staționează colonii de flamingo roz. Nu lipsesc interesante situ-uri arheologice, distribuite pe coroana de coline care înrămează localitatea, delimitată de o deasă pădure de vegetație mediteraneană: nuraghe Su Entosu, o cetate care avea rolul de a sta de pază, situată pe un vârf granitic; nuraghe Conca și Bentu și domus de la jana Agliola în cartierul Solità.

Merită o vizită așazisele stazzi de la San Pietro, vechi locuințe construite în piatră locală, noroi și mortar; internele sunt decorate colorat și este posibil să vedeți pe fiecare locuință caracteristica potcoavă în piatră și noroi care dă posibilitatea călătorului de a se cufunda total în cunoașterea vechiului sat sard. Budoni este o țintă turistică pentru a se putea cufunda în minunate șcenarii de peisaje minunate care îmbină verdele colinelor și albastrul intens al mării; plaje așa de fermecătoare și manifestări complexe care se desfășoară în zonă.

Budoni este renumită pentru că găzduiește nenumărate locale nocturne, discoteci și locuri de întâlnit care fac viața de noapte în mod special mondană și distractivă în orice sezon al anului. Pentru iubitorii de tradiții, în schimb, Budoni face posibilă experiența de a participa la diferite târguri și sărbători celebrate pe tot anul. Pe 17 februarie se serbează Sant'Antonio Abate, cu un festival unde se aprind focuri și degustări de vinuri, simboluri ale coperări și a socializării între popoare. În februarie, în schimb, Carnavalul cu defialre de caruri alegorice și distribuție de gustoase gogoși tipice, în afara tradiționalei favate. Duminica de Paște, celebrarea ritualului S'Incontru, cu plecarea, din două diferite localități, de două grupuri care se vor reîntâlni în fața bisericii parohiale, rievocând în așa fel încât întâlnirea evangelică dintre Madonna și Hristos Înviat. În luna iubie se desfășoară sărbătoarea dedicată sfântului San Giovanni Battista unde vin pregătite tipicele "origliette", prăjite și cu miere.

VEZI HARTA