Albergo Diffuso Dimora Sant'Anna

7,7 3 commenti
Vai alla tua lista
Prețul minim

-

Albergo Diffuso Dimora Sant’Anna, situat  în centrul vechi de la Carovigno , în Puglia, preia numele de la alăturata biserică Sant’Anna. Structura este alcătuită dintr-o parte centrală,  în apropierea Castelului Dentice Di Frasso și din corpurile alăturate care se deznoadă printre străduțele și case albe al așa-zisului ”Rione Terra” , un încântător centru vechi tipic comunei Salentine Înalte. Construite de curând, Dimora  Sant’Anna menține autenticitatea locului: camerele cu boltă în formă de stea și rotunde, prezintă amănunte în piatră și sunt îmbogățite de materiale locale dar, în același timp, sunt amenajate în stil modern și confortabil. Este vorba de un hotel care garantează toate serviciile normale hoteliere în interiorul unui context urban de preț, punctând la restructurarea și la valorizarea caselor vechi preexistente. Hotelul reprezintă alegerea ideală pentru cupluri, grupuri și familii tinere călătoare. 

Localitatea
Carovigno numără 17.044 locuitori. Este situată la 5 km de coasta Adriatică și la 28 km de reședința provinciei (Brindisi) , face parte din Salento setrentional. Litoralul a obținut în 2007 și în 2016 Stegulețul Albastru, iar în 2017 a primit mai multe premii printre care se numără: Stegulețul Albastru, 5 vele de la Ligaambientului, întrucât face parte din complexul turistic ”Coasta Parcului Agrario ai măslinilor seculari” , care cuprinde și comunile de la Polignano a Mare, Fasaro, Monopoli și Ostuni. În plus, în același an, a fost premiat cu recunoașterea pentru comunele rurale de pe Spiga Verde. Cu o suprafață de 105 km2 ajunge maxim la 172 m deasupra mării.

De vizitat și de cunoscut
La Parrocchiale, dedicată Assuntei, refăcută în 1837, păstrează din construcția de la cincisute un trandafir pe latura dreaptă și pe absida pronaosului stâng. Particulara absidă internă e săpată pe zece nichii pe două ordine. Pe altarul principal se alfă Ultima Cină, o pânză solimena (secolul XVIII).

Biserica sf Carmine, învecinată cu palatul orașului. În interior sunt păstrate afrescuri cu origine din secolul XVIII reprezentând Ultima Cină și Sfântul Ilie în deșert, dar un Sfânt Lorenzo printre martirii Leonardo și Ștefan, un ulei pe pânză din sec XVIII.

Biserica Sant'Anna, ridicată de familia Imperiali (sec. XVII-XVIII) în apropierea castelului, cu rolul de capelă privată a feudatarilor (renovată din temelii în stil neoromanico).

Sanctuariul Mariei Santissime de la Belvedere, la 4 km în Estul orașului, reconstruit în 1875 în locul mânăstirii basiliane, din care rămâne o criptă la care se are acces coborând 46 de trepte. Capela păstrează data de 1501, semnătura unui Giovanni Lombardo de la Ostuni și numele celui care a comisionat lucrarea: Pirro de Loffredo. Pe un altar lateral este afrescul (foarte vechi, dar restaurat des) cu dulcea față a Madonei, foarte venerată de locuitori în săptămâna după Paște, dar și alte afrescuri din epoca bizantină târzie.

Porta Brindisi, compusă de două porți consecutive; cea din perioada Angioino mai internă, cu arcul cu vârf acut și împodobită cu strașini masice, se poate ajunge prin coridorul săpat pe ea pe post de capcană; și cea din perioada renașterii- mai precis ridicată în perioada feudală de la Loffreda - care precedă parta cea mai veche. A păstrat încheietorile originale ale porții. Pe față, se ridică două steme sculptate care par a fi cea a Loffreda (la stânga) și a universității de la Carovigno (la dreapta).

Porta Nova. Se află la occident și este numită și Poarta Ostuni, dat fiind că este în acea direcție cu Ostuni. Actual pe acoperișul său se folosește o pasarelă care pune în legătură castelul cu Biserica de la Sant'Anna. Această porta a fost des modificată, mai ales pe timpul restaurărilor de la Castello de la începuturile lui ‘900.

Ostuni - plimbare plăcută printre străduțele istoricului oraș alb, cu al său minuat Borgo Antico. Se poate vizita Catedrala și alte biserici. Dealungul caracteristicilor străduțe artizanale, istorie, parfumuri și gusturi așteaptă participanții. La sfârșitul vizitei, timp liber pentru shopping.

Alberobello- O imensă plimbare caracterizată de o deasă vegetație de mandorli și măslini, Alberobello este celebru prin caracteristicile locuințe, ”Trulli”. Patrimonui al umanității de la UNESCO din 1996, aceste construcții conice în piatră ”uscată” crează un minuat centru urban, unic în lume, caracteristic prin străzile sale întortochiate și străduțele sale plăcute.

Castellana- Vizita se deznoadă dealungul unui șcenariu fermecător pe circa 3 km, în interiorul celui mai mare complex carsic italian. Unde era un râu antic astăzi se deschid, ca prin magie, minunate sculpturi naturale.

Lecce- O vacanță în Salento fără a vizita Lecce este ne negândit. Bisericile baroche, străduțele stâmte și labirintele pe care le crează, palatele brodate: un aristocratic oraș de artă suspendat în timp. Antica piață Sant’Oronzo, splendidele mânăstiri deschise pubilcului, măestia din piața Duomo, Palatul Celestini cu celebra basilică de la Sfanta Cruce, căsuțele în piatră cu ale lor balcoane în fier forjat și luminile care noaptea lasă o lumină caldă peste tot orașul vrăjesc vizitatorii evocând astfel emoții tari.

Torre Guaceto - Cu un ton foarte informal, excursia atraversează parfumate sentiere de vegetație mediteraneană care conduc spre liniștite plaje. Se ajunge apoi turnul de pe care se poate admira un peisaj fantastic. Se conclude trecând pe liniștite sentiere misterioase din trestie.

Servicii pentru oaspeții Hotelului nostru
Check in după ora 16.00 - Check out până în ora 10.00.
Sejururi de sâmbăta-sâmbâta sau duminca- duminica.
Animalele sunt admise la cerere și cu un supliment.

Servicii gratuite incluse în toate tarifele noastre 
Reception 24h.
Conexiune Wi-Fi.

Servicii cu plată
Serviciul transferiment de la și către aeroport și stații feroviale.
Închiriat auto și biciclete.

Activități
Excursii diferite ghidate (cu plată).

Restaurant
Restaurantul, cu o sală internă și una externă cu vedere spre castel, propune feluri tipice ale tradiției locale și ale bucătăriei internaționale. Într-un ambient simplu și rafiant va fi posibilă gustarea mirodeniilor tipice Pugliei. Posibilitatea de a avea prânzul și cina cu meniu a la carte. Alimente de bază pentru intoleranțe și alergii alimnetare, de menționat în momentul prenotării.

Nu sunt incluse 
Taxa de ședere.
Asigurarea medicală/ a bagajului.
Bacșișul și tot ce nu este indicat în mod special. 

Suplimente
Prânz Extra 20 € de persoană pe zi.
Folosirea zonei de gătit 10 € la zi unde este disponibilă și la cerere.
Animale admise doar la cerere (nu sunt admise în zonele comune) 35 € de sejur. 

Reduceri
Copil 0/3 ani neîmpliniți gratuit, feluri din meniu; pătuț de tabără la cerere și disponibilitate limitată.
Al patrulea pat de la 3 ani în sus -30%.
Al treilea pat 3-12 ani neîmpliniți -50%.
Al treilea pat adult -30%.

Notă
Eventuale reduceri și suplimente pot varia și pot fi vizibile în cartela Prenotează.

Te ajutăm sa achizionezi

Ai nevoie de mai multe informatii?
Dorești să rezervi această călătorie? Vorbește direct cu operatorul nostru!