Friuli Veneția Giulia

Contrastul între albastrul mării și verdele de pe Dolomiți într-o singură mare regiune

Hotelurile recomandate in Friuli Venezia Giulia

Vezi hartaVezi harta

Hotel Vina De Mar

Hotel starsHotel starsHotel stars Friuli Venezia Giulia Lignano Sabbiadoro

Situat la Lignano Sabbiadoro, în plăcuta localitate de pe Riviera, înconjurat de verdele pinilor marini, la 250 metri de plajă și la câțiva pași de centrul shopping de la Pineta și de terme...

La € 40 / persoană noapte

Ce să vezi in Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia, situată la extremitatea nord-orientală a Italiei, este o regiune care are diferite fețe, un pământ cu peisaje contrastanti, un mic univers în care se topesc realități opuse, care dau șcenarii încântătoare. Înalții munți care înconjoară regiunea, cum sunt Dolomiții, recunoscute ca patrimoniu al UNESCO, Alpi Giulie, Alpi Caniche, Prealpi, zona înaltă de la Carso, lacurile, peșterile și văile, conviețuiesc cu peisajele tipice marine de la  Grado și Lignano Sabbiadoro care, în sezonul de vară, atrag milioane de turiști.

Varietății morfologice ale peisajului corespund unui patrimoniu cultural tot atât de bogat și de variat, determinat de o istorie complexă și de fluxul diferitelor popoare și de vizitarea orașelor de artă cu ar fi Aquileia, unul dintre importantele centre ale imperiului Roman și azi recunoscută de Unesco drept Patrimoniu al Umanității; Gorizia cu un caracter cosmopoli, și cu al său castel mediaeval bogat de istorie: Trieste, reședință de regiune toată de descoperit cu ale sale tipice cafenele, palatele neoclasice dealungul canalului Grande și alte monumente; Udine, dominată de vechiul castel și îmbogățită de operele lui Giambattista Tiepolo; Pordenone, cu vechile sale palate și caracteristicul Curs dealungul porticului.

Munții friulieni sunt ideali pentru iubitorii sporturilor de iarnă cum ar fi schii, snowboard, cățărat, patinaj pe ghiață și trekking. Pe perioada iernii, cunoscutele localități ca Tarvisio, Piancavallo, Sauris și Sella Nevea oferă vizitatorilor kilometri de piste și moderne aparaturi în timp ce în perioada de vară, litoralul nisipos și marea limpidă de la Lignano Sabbiadoro, Sisitana, Muggia și Grado, permit să petreceți sejururi de relax între emoționante meciuri de beach volley, sci nautico, windsurf, și barcă cu vele. Tradiției culinare friulene caracterizată de mâncăruri sublime cu arome tari și decise, se îmbină vinuri DOC produse de agenții agricole care întâmpină vizitatorii imenselor câmpuri de viță de vie, propunând gustări de specilalități și produse tipice, printre care faimosul prosciuto de la San Daniele sau brânza Montasio.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)