Travellero ClubÎnscrie-te pentru reducere de membru Club

Residence Palazzo Mongiò la Gallipoli, în inima Salento, ia naștere din atenta și ingrijita restructurare a unui palat nobiliar frumos de epocă, aparținând Familiei Mongiò. Structura este contituită din 12 apartamente (bilocale, trilocale și un attico) largi și luminoase, distribuite pe două etaje și servite de lift, care se bucură de o comodă colocare, la circa 200 m de centrul vechi, pe cursul principal al orașului, înconjurat de mare și la 900 m de încântătoarea ”Plajă a Purității”. 

Localitatea
Gallipoli, cunoscută ca și Perla mării Ionice, în provincia Lecce, se află dealungul coastei occidentale a Salento și este împărțită în două zone: centru vechi, care se ridică pe o insulă naturală calcaroasă și borgo nou, colegat de insulă printr-un pod. Prin importanța arhitecturilor religioase și civile din epoca Baroccă, Gallipoli a fost adăugată în Tentative List a UNESCO în așteptarea eventualei recunoașteri ca Patrimoniu al unamității.

De vizitat și de cunoscut
Basilica Conattedrale de la Sant'Agata, o construcție baroccă din secolul XVII, situată în centru și pe punctul cel mai înalt al insulei care reprezintă unul dintre principalele monumente ale expresiei barocce în Salento. Prezintă resturi care aparțineau statuei în piatră a San'Agata, San Fausto, San Sebastiano, Santa Marina, Santa Teresa d'Avila și busturi ale Santi Agostino și Giovanni Crisostomo. În interior, trei naosuri, găzduiesc altare de preț barocce și numeroase pânze care fac din această concatedreală o adevărată pinacotecă.

Biserica San Francesco di Paola, ridicată în 1621, se ridică pe zidurile orașului din fața portului. Interiorul este constituit dintr-un unic naos separat cu un măestuos arc triunfător învelit cu lemn colorat. Zona presbiterală găzduiește un altar major pe care se păstrează pânza Morte di San Giuseppe a pictorului Romualdo Formosa. În naos sunt prezente altare dedicate titularilor, la San Michele Arcangelo și la San Liborio.

Biserica San Francesco d'Assisi, al cărui nucleu cel mai vechi sunt din secolul XIII. Fațada, desfășurată pe două nivele, se prezintă la parter cu o ușă introdusă de un antreu arcuit și la etajul de deasupra două corpuri ușor proeminente și partea centrală concavă. Interiorul, cu trei naosuri, găzduiește 10 altare din epoca baroccă dispuse dealungul pereților laterali.

Biserica Santa Maria della Purità a fost construită în 1664. Fațada, delimitată de doi pilaștri și termină cu o strașină în carpar, ușor înclinată pe care sunt așezate două pandantive laterale, este caracterizată de trei tablouri în maiolica reprezentând Madonna della Purità, San Giuseppe și San Francesco d'Assisi. Interiorul, plin de decoruri în ghips, găzduiește un altar major în marmură pe care este situată pânza lui Luca Giordano reprezentând-o pe Madonna Purității între sfântul Giuseppe și sfântul Francesco d'Assisi.

Sanctuariul Santa Maria del Cannetto se ridică pe longă podul care leagă orașul vechi, aflat pe insulă, de sat. Se deschide spre oglinda apei Seno del Canneto, un vechi port de la Gallipoli, a fost construită în ultima jumătate a anilor 600 pe o clădire sfântă de la 1504. Un portic, cu trei arcade frontale și două laterale sprijinite pe arcuri, introduce cele trei naosuri supraveghiate de sus de un tavan căptușit cu lemn.

Palatul Pirelli, situat în fața concatedralei, aparține secolului XVI. A fost restructurată în stil baroc și îmbogățită cu o frumoasă ușă și de o galerie. Se are acces prin acestă ușă de la cincisute catalano-durazzesco. Interiorul este plin de decorații, printre care se disting cele ale tavanului vechiei intrări care în 1814 a fost transformată în farmacie. Tavanul evindențiază înalte proeminențe în carparo, împodobite de amănunte bine lucrate care se întâlnesc în centru. Aceasta simbolizează în zona centrală întâlnirea dintre două divinități mitologice: Minerva armata (cunoașterea) la picioare cu cocoșul și bufnița, animale preferate ale zeiței, și dea Fortuna care ține în mână cornul abundanței (simbolul abundanței) și o cârmă pentru a indica destinul oamenilor. Aceste elemente simbolice trimit la urarea de la cincisute : Cunoștința si Norocul să guverneze asupra Orașului.

Palatul Assanti- Aragona, pe strada Giuseppe Ribera în centrul vechi al orașului și aparținând uneia dintre cele mai nobile familii de la 1500; existența familiei este atestată deja din al XII secol de scriitorul și abatele gallipolionez Francesco Camaldari. A fost dorit de Angelo Assanti și Antonio; unul dintre aceștia s-a căsătorit cu o tânără a familiei Aragona așa cum este demonstrat de stema care se află pe zidul de sud-est; trecu apoi la De Tomasi care se căsători cu ultima supraviețuitoare din neamul Assanti, Antonia. Prin succesiune proprietatea trecu fiului Filippo, născut la Gallipoli, care a primit în 1709 titlul de Conte. A fost Vincenzo Gallo magistrat, literar și arheolog faimos pentru scrierea operei istorice despre forma crucii lui Iisus Hristos. Caracteristică a palatului este zdrobitorul sculptat în întregime în piatră.

Palatul Tafuri este clădirea care răspunde caracteristicilor barocului leccez; acesta a fost dorit de un consultant jurist, adică un expert în drept care venea de la Matino. Palatul a fost construit cu o eleganță baroccă și este plin de particulare în carpato și cu ferestre ovale. Balcoanele duc la stilul spaniol. Astăzi este proprietar un colonel pentru că Tafuri l-au vândut în secolul XIX.

Palatul seminariului, la indicația Conciliului di Trento, a fost cerut de vescovul De Ruenda. Proiectul a fost elaborat și reluat de vescovul Serafino Brancone. La construirea sa a contribuit întreaga comună cu o donație de 300 ducati și după ce au vândut unele bunuri aparținând abației de la San Mauro de la Sannicola. Pe 16 martie 1752 a fost pusă piatra de temelie a construcției, ca operă a maistrului Adriano Preite da Copertino. Palatul a fost terminat în 1756 și inaugurat în 1760 de vescovul Ignazio Savastano. Externul este plin de decorații cu o eleganță barocă cu teme și motive reluate apoi de alte palate de la Gallipoli, cum ar fi palatul Doxi. De pe 12 iulie 2004 este sediu al muzeului diocesano: conține numeroase picturi, tablouri, comori și obiecte ecleziaste de la 1600-1700 în afara busturilor argintate ale Sant'Agata și San Sebastiano, patroni gallipolinezi.

Palatul Pasca aparține nobilei familii Pernetta și succesiv canonicului Francesco Pasca care a avut libertatea de a ține slujba într-un oratoriu privat. Structura prezintă un larg balcon situat pe rafturi; baroccă este și decorația ușii principale.

Palatul Romito este cu siguranță unul dintre palatele cele mai fermecătoare și caracteristice ale orășelului ionic, întrucât este plin de decorații de busturi ale unor personaje, coloane, întărituri și cu balcoane în stil rococo. Aparținând și nobilului și istoricului Bartolomeo Ravenna și este situat într-un loc numit ”monacelle” al palatului.

Plaja della Purità, în centrul istoric: o mică plajă blocată de meterezele orașului vechi. Conformația satului este în așa fel încât să formeze două bucle pe litoral. În partea de nord a teritoriului de la Gallipoli și se află la Torre Sabea, caracterizat de o coastă joasă și stâncoasă și este o localitate formată din turnuri de control și din sate turistice printre care parcul acvatic Acquaspalsh, Rivabella, localități în care se află marea insenatură care se extinde până la imensele plaje de nisip fin de la Padula Bianca, unde izvorăsc cele mai importante stabilimente balneare pe coaste de nord; plaja termină la Lido Conchiglie, la hotarul cu comuna Sannicola. Coasta de sud a orașului, plecând de la Lido San Giovanni până la Bia Verde este caracterizată de o alternață de nisip și stânci în care se găsesc discoteci și plaje mai renumite ale zonei și unde marea ia culori de smerald cele mai frumoase. Este poi localitatea Li Foggi, formată de un amplu litoral și din zone umede înconjurate de Parcul natural regional Insula Sant'Andrea și litoralul de la Punta Pizzo, această zonă este caracterizată de hoteluri și de sate de vacanță turistice și este estuarul Canalului Samari. Cealaltă înconjurată de rezerva naturală este Punta Suina: pentru a avea acces este necesat să se treacă pe jos printr-o minunată pădure și descoperiți apoi apele limezi înconjurate de stânci cu unele mici zone nisipoase. Ultima mare plajă este cea de la Pizzo, care salută călătorii cu caracteristica cetate de la cincisute. 

Servicii pentru oaspeții Hotelului nostru
Check in după ora 17.00 până la ora 20.00- check out până în ora 10.00.
Animalele nu sunt admise.

Servicii cu plată
Închiriat auto și transferimente.

Activități
Lecții individuale de vele și windsurf (cu plată).
Excursii diferite (cu plată).

Suplimente
Forfait consum obligatoriu € 35,00 de persoană pe săptămână, copii 3/8 ani neîmpliniți €15 de săptămână, copii 0/3 ani neîmliniți gratis, și includ consumul de apă, gaz, energie electrică, aer condiționat, primul serviciu de lenjerie din dotare de cameră și de baie pe săptămână (de plătit pe loc).
Obligația de la lăsa zona de gătit curată sau cu plată de €20,00.
La cerere set de lenjerie de baie € 10,00 de persoană.
Cauțiune obligatorie €150 rambursabilă la sfărșitul sejurului.
Curățenia finală obligatorie € 50,00 pentru toate tipurile.
Set de lenjerie pat matrimonial € 15,00.
Set de lenjerie pat singur € 10,00.
Pat în plus € 50 pe săptămână.

Notă
Eventuale reduceri și suplimente pot varia și pot fi vizibile în cartela Prenotează.

Cota nu includeCota nu include

Nu sunt incluse 
Taxa de ședere.
Asigurarea medicală/ a bagajului.
Bacșișul și tot ce nu este indicat în mod special. 

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)