Grisolia Lido

În centrul Riveierei dei Cedri și al parcului național Pollino

Hotelurile recomandate in Grisolia Lido

Vezi hartaVezi harta

Suite Hotel Club Dominicus

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Calabria Grisolia Lido 9.0 Excepțional

În inima Rivierei Cedrilor, în una dintre cele mai fascinante zone din Calabria, se află Hotelul Club Dominicus, la doar 250 de metri de o plajă echipată, oferind servicii de calitate.

La € 51 / persoană noapte

Grisolia, în provincia Cosenza, face parte din Parcul Național Pollino, înfățișat pe coasta înaltă a zonei de pe Tireniana Calabriei. Poziția sa este foarte particulară întrucăt orașul este cățărat pe o colină și separată de o vale aproape de centru locuit de Maierà. Faima Grisolia este legată de turismul balnear, de fapt această localitate este una dintre țintele cele mai frecventate din Calabria, în centrul Rivierei Cedri, cu a sa poziție splendidă la 450 m înălțime. Grisolia face parte din parcul național Pollino, cu al său Munte La Mula la mai bine de 1910 m deasupra nivelului mării, este cel mai înalt vârf deținut de o localitate cu ieșite la mare. Teritoriul are o mare biodiversivicare de la castanii seculari care îi sunt simbol, împreună cu prezența căprioarei autohtone și a lupului apeninic. Iubitorii de natură pot să admire toată Riviera Cedri și tot Golful Policastro până la Capo Palinuro.

Orașul prezintă trei nuclee locuite: zona nouă sau lido din spatele mării, zona intermedie sau zona marina și nucleul din centrul vechi. În trecut Grisolia a fost un centru de origine medioevale, unde se alternează tipice străduțe, scări și arcuri de epocă. Palatele se disting prin masă, stil, și epocă. Printre ele se deosebesc Palatul Ducale, azi de proprietatea comunală; Palatul Patto în zona castelului și Palatul Tosto.

Grisolia este în plus plină de tradiții care se lasă ca moștenire din generație în generație. Una dintre cele mai importate se poate observa pe 16 august și este procesiunea Sfântului Rocco de la Montpellier, unde clasicul concert al fanfarei și procesiunea de femei desculțe care urmează sfântul în rânduri duble purtând pe cap structuri de lemn găurite în care se află lumânări multe împodibite cu flori și panglici. Șcenariul este unul sugestiv întrucât străzile sunt și ele împodobite cu flori și panglici și femeile care partecipă la această manifestare, cântă cantece dedicate sfântului, sunt cu siguranță particulare.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)