Lotzorai

În centrul coastei orientale de la Sardinia, o îmbinare perfectă de istorie și natură

Gli hotel consigliati la Lotzorai

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 60

Resort se ridică la Tancau, într-o localitate a comunei de la Lotzorai, în Sardinia, cunoscută pentru frumusețea plajelor sale albe și al mării sale cristaline. Alegerea ideală pentru familii ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Comuna de la Lotzorai este o comună situată în Ogliastra, într-o colocare particulară, între două râuri, Pramaera și Rio Girasole. Zona este afascinantă fie pentru a vă bucura de plaje și de marea de la Sardinia, fie pentru tradițiile și arhitectura antică care înconjoară localitatea. Structura urbanistică a Lotzorai se distinge prin prezența de mari case cu grădini largi și străduțe strâmte în centrul istoric: fizionomia tipică a economiei rurale de un timp în urmă. În această zonă se găsesc ruine de pe timpuri ce ajung până la epoca de alamă și apoi, în jurul secolului VI î. Hr., a fost un așezământ punic și roman.

De pe litoralul de la Lotzorai se poate ajunge la insulița de la Ogliastra, locuită exclusiv de păsări, un loc punctat de iubitorii de mare pentru apele sale cristaline, repertele arheologice și fundalurile pescose. Teritoriul de la Lotzorai, inclusă zona de mare din față, este foarte bogat de reperte arheologice fie din epoca nuragică fie din epocile succesive. De vizitat castelul zis Medusa, construit în epoca medievală pe resturile unei antiche construcții punice. În realitate nu era altceva decât un avampost militar construit pentru a controla zona portului. Încă se pot vedea Domus de Janas(casa zânelor), adică morminte colective săpate în stâncă de oameni, în epoca alamei 2700-1800 î.Hr. situate majoritatea în zona de la Funde și Monti, dealungul străzii provinciale către Talana. Sunt construite celule semicirculare, comunicante între ele prin ferestre pătrățoase, care erau închise ermetic prin lastre, care reproduceau zidul locuințelor din acea perioadă. Tradiția sardă poveștește că Domus De Janas erau locuințele zânelor bune și rele, în dialectul sard erau chiamare Janas.

VEZI HARTA