Marina di Butera

Nisip auriu și o mare foarte limpede

Marina di Butera este localitatea maritimă a comunei Butera, situată în zona centru-meridională a Siciliei, în provincia Caltanissetta și constituie una dintre majoritatea zonelor turistice ale provinciei. Această zonă balneară siciliană este ideală pentru cei care vor să petreacă o vacanță relaxantă departe de haosul orașelor mari, întrucât nu este destul de aglomerată, din cauza poziției sale, dar se ajunge ușor cu mașina, nu este poziționată pe lângă nici o ieșire de autostradă.

Marina di Butera se află între gura râului Comunelli și Punta Due Rocche, respectiv la hotarul dintre comunele Gela și Licata și se laudă cu un litoral nisipos care se dezvoltă pe circa 8 km. Fiind o localitate expres de vară și turistică, rezidenții sunt căteva zeci și zona se caracterizează prin prezența de hotel, sate de vacanță și case de vacanță. Ceea ce face ca localitatea să fie cunoscută este pictorescul conac ridicat pe spintenul stâncos din zona băii din cartierul Falconara. Cu origine medievală și restructurat de mai multe ori în cursul secolelor, astăzi rezultă în parte amenajat ca locuință privată și în parte ca structură primitoare. Aparținând familiei Santapau, Branciforte și Chiaramonte Bordonaro, a fost ales ca set pentru unul dintre cele mai cunoscute spoturi publicitare de rilevanță internațională.

Marina di Butera este atraversată de strada statală 115 care unește Siracusa de Trapani și de ferovia Siracusa-Canicattì cu Stația de la Falconara. În plus, puțin la nord, se termină strada statală 626 care vine de la Caltanissetta. Alte străzi provinciale se unesc cu cele limitrofe de la Butera.

VEZI HARTA

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Travellero iți sugerează

Marina di Butera

Preț de la

€ 70

Un modern Resort de 4 stele care se ridică pe un antic sat, printre orașele de la Gel și Licata. La 56 km de Caltagirone și la 60 km de Scala dei Turchi. Reprezintă alegerea ideală pentru cuplur ...