Passo Del Tonale

o bogăție cufundată în alpi

Gli hotel consigliati la Passo Del Tonale

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Vai alla tua lista
Hotel Piandineve
Preț de la

€ 64

Structură modernă și primitoare, situată într-o poziție însorită, cu vedere panoramică asupra pârtiilor, caracterizată prin spații comune mari și o atmosferă caldă, primitoare. La aprox ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Passo Del Tonale

Pasul Tonale este situat la 1.883 de metri deasupra nivelului mării și constituie pasul alpin care leagă Val di Sole și Valea Camonica Superioară.
Până în anii 1960 a fost un loc în care trăiau păstori și fermieri, oameni umili care se luptau zilnic cu mediul aspru de munte pentru a supraviețui. Astăzi Pasul Tonale este unul dintre cele mai bine echipate și eficiente centre turistice de iarnă din Alpi. Face parte din marea zonă „Adamello Ski”, care datorită teleschiurilor moderne, garantează 100 km de pârtii care sunt întotdeauna bine acoperite cu zăpadă. , chiar și cu ajutorul tunurilor trage zăpadă.

Împreună cu Ponte di Legno, Temù și ghețarul Presena, Passo del Tonale este un paradis pentru pasionații de schi. Poți schia până la 3.000 de metri altitudine pe ghețarul Presena iar teleschiurile sunt deschise și vara, așa că distracția pe zăpadă durează 12 luni pe an! Cu un singur permis de schi puteți folosi toate teleschiurile, așa că în fiecare zi puteți lua un alt itinerar, experimentând pârtiile provocatoare ale Temù care șerpuiesc printre conifere sau toate celelalte trasee care alcătuiesc zona Adamello Ski.

În ultimii ani, pasiunea pentru snowboarding a izbucnit și în Italia; aici la Passo del Tonale s-au creat niste pârtii cu zapada proaspata si zapada batuta pentru a te distra cu placa in picioare, mai mult decat atat exista snowpark-uri unde poti face acrobatii in deplina siguranta.

Cei mai aventuroși vor putea practica un ski alpinism fascinant, pentru care se cere o pregătire bună și cât mai multă familiaritate cu schiurile... dar distracția și emoțiile puternice sunt cu siguranță garantate! Pentru practicarea oricărui tip de schi sunt disponibili instructori și ghizi montani, atât pentru a preda tehnicile de bază, cât și pentru a îmbunătăți cunoștințele pe care le aveți deja; evident, ghizii sunt disponibili pentru a însoți alpinistii pe schi în timpul excursiilor, recomandând trasee și sugestii utile.

Dacă nu ești iubitor de schi, nu-ți face griji, Passo del Tonale garantează distracție și distracție pentru toată lumea! Puteți face plimbări sugestive cu rachete de zăpadă (rachete de zăpadă) în pădure sau pe versanții înzăpeziți pentru a descoperi liniștea, liniștea și poate câteva animale care alcătuiesc fauna autohtonă. Va fi o experiență cu adevărat de neuitat, mersul pe zăpadă proaspătă, în contact strâns cu natura.
O altă alternativă poate fi săniile cu câini sau să te lași legănat pe o sanie trasă de câini. Sania cu câini îi fascinează foarte mult pe cei care o încearcă pentru prima dată și copiilor le place în special... făcând astfel o experiență distractivă pentru întreaga familie.
O sărbătoare se poate bucura din plin dacă se savurează și cu palatul și acesta este teritoriul în care tradițiile nu s-au pierdut, într-adevăr, supraviețuiesc și mai mult chiar și la masă.
Specialitățile sunt cele ale celor două văi care au vedere la poalele Pasului Tonale, și anume Val di Sole și Valle Camonica.

În mod tipic Trentino, puteți gusta găluștele excepționale, speck, strudel și prăjitura fregolotti, în timp ce în partea din Lombardia sunt oferite mămăligă, salam de căprioară sau căprioară și brânzeturi excelente de vaci, oaie și capră. Ghețarul Presena, cu altitudinea de 3.000 de metri ai săi, este dotat cu un teleschi care te urcă și îți permite să ajungi pe pârtiile din afara pistelor din Mandrone, Cima Venezia, Maroccaro și Pisgana. Însă telecabina ghețarului este folosită și de cei care iubesc drumețiile vara, de fapt, odată ajuns în vârf poți urma o serie de alei care au fost bătute de soldați în timpul Primului Război Mondial.

VEZI HARTA