Porto Cervo

Pentru vacanță ta exclusivă și mondenă în inima Coastei Smeralda

Gli hotel consigliati in Porto Cervo

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Porto Cervo este un centru emblematic și prestigios al Coastei Smeralda, dealungul coastei nord orientale a Sardiniei. Monden, excentric și la modă, Potrul Cervo a fost transformat, cu începutul anilor 60, dintr-un mic sat de pescători într-o perlă a turismului de lux. La această transformare radicală a contribuit prințul Karim Aga Khan IV, care a rămas fermecat de frumusețea acestei zone costiere a Gallurei. Mare, lux, vip, yaht-uri și viață de noapte sunt ingrediente principale ale Portului Cervo, loc preferat de întâlniri de jet-set-uri internaționale. Centrul locuit se dezvoltă în jurul terasei panoramice a celebrei piețe și a Bisericii de la Stella Maris, de unde se deșiră mici străduțe pline de boutique, bijuterii și restaurante la modă.

Pentru a ajunge la Porto Cervo se poate alege aeroportul de la Olbia, la circa 30 km, sau pe portul de la Olbia, unde se opresc ferriboaturile provenind de la Genova și de la Civitavecchia. Portul nou de la Porto Cervo este unul dintre cele mai bine amenajate din Mediterană, are o capacitate de 700 de locuri și este sediul celebrului Yacht Club Costa Smeralda, care organizează întrecerile cele mai de vârf. Vara se pot admira multe și luxurioase bărci și yahturi și mai ales personaje faimoase. Este de fapt o alternanță continuă de întâlniri cu jet set internațional, evenimente sportive, sărbătorile îndulcesc zilnic serile de la Porto Cervo.

Orașul s-a dezvoltat în jurul unui profund golf natural, a cărui formă o amintește pe cea a unui cerb, în timp ce hotelurile de lux și vilele se găsesc imediat în jur. În împrejurimile zonei portului este frumos de observat lumea și multele localuri la modă care fac din Porto Cervo unul unic în genul său. Piața merită cu siguranță să fie vizitată, împreună cu minunata biserică realizată în anii 60 de arhitectul Michele Busiri Vici "Stella Maris", care domină peisajul cu o vedere extraorodinară către Porto Cervo Marin. Pe strada către coasta Smeraldă, în direcția Porto Cervo, prima plajă pe care o întâlniți este cea de la Portisco, urmează apoi cea de la Arena Bianca, al cărui nume vine dat propriu de caracteristicul nisip alb. Coasta continuă cu localitatea Razza de la Iuncu, o ragrupare de plaje mai mici și de râpe mai ușor de ajuns de pe mare sau de pe faleză. Nu departe de Porto Cervo se găsesc unele dintre cele mai frumoase plaje ale Coastei Smeralda cum ar fi cele de la Portisco, Cala Granu, plaja de la Pevero, Cala Vulpei, Cala Farului, plaja de la Romazzino, plaja Principelui, multe plaje mici și golfulețe și minunatul arhipeleag de la Maddalena.

VEZI HARTA