San Cataldo

Marina Leccesi perlă a Salento printre păduri verzi și o mare cristalină.

Gli hotel consigliati la San Cataldo

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 11

La câțiva pași de mare, înconjurat de o pășune luxuriantă de pini de 8 hectare, Campoverde Residence este alegerea ideală pentru familii și pentru cei care iubesc contactul cu natura.

Preț de la

€ 44

La câțiva pași de mare, înconjurat de o deasă pădure de 8 hectare, Campoverde Village reprezintă alegerea ideală pentru familii și pentru cei care iubesc contactul cu natura.

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

San Cataldo

San Cataldo este o localitate balneară udată de Marea Adriatică, în provincia Lecce. Această localitate are o importanță storica relevantă cu rădăcini în epoca Romană, perioadă în care a fost un important port, dedicat imperatorului Adriano, unde a debarcat Octavian la primirea veștii morții lui Cezar. Decăzut din folosință, San Cataldo, s-a transformat într-o mlaștină, apoi a fost recalificat în epoca fașcistă de Opera Națională Combattenti. Rămân intacte până astăzi spendidele ziduri ale portului roman.

San Cataldo este o destinație minunată pentru cei care vor să petreacă o vacanță în numele splendidei mări pe care o oferă, al soarelui, ale peisajelor și ale bunei bucătării tradiționale care o caracterizează. Frumoasa ramă marină oferă diverse activități tip: windsurf, kitesurf și vele. La Marina de la San Cataldo este și mai caracteristică datorită prezenței Pădurilor de tip mediteranean care o înconjoară. Puțin mai la sud găsim Oaza naturală Cesine, administrată de WWF, în zilele noastre este cea mai importantă zonă umidă de la Salento, populată de diferite specii de păsări migratoare, pești și anfibi, plină de păduri și de vegetație mediteranenană. Duna a păstrat statul său original natural și păstrează diferite specii vegetale destul de rare din Salento.

Printre activitățile interesante în mod particular la San Cataldo, se numără Portul și clubul de navigație, unde este posibil să închiriați bărci pentru a vă bucura mai bine de coastele minunatei mări Adriatice. San Cataldo este destinația ideală pentru cei care caută o vacanță la mare, dar în același timp nu vor să renunțe la cultură, la artă, la tradiția locală și la viața de noapte a orașului Lecce care este la doar 10 km.

VEZI HARTA