Santa Maria di Leuca

În inima Salento, pentru cei care iubesc marea și liniștea

Gli hotel consigliati in Santa Maria di Leuca

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Santa Maria di Leuca (sau "Lèviche" în dialetctul salentin) este un cartier al orașului Lecce, care numără aproape 1000 locuitori. Este vorba de o localitate situată între Serra di Vereto și coasta adriatică, la circa 121 metri desupra nivelului mării. Un teritoriu acoperit în prevalență de păduri și de măslini, care prezintă caracteristicile climatice tipice ale vegetației mediteraneene (și mai blânde datorită prezenței mării): iernile au temperaturi medii deloc rigide (circa 10 °C), în timp ce verile se încălzesc bine, cu maxime de 35-37 °C care se fac mai sufocante datorită gradului ridicat de umiditate. Santa Maria di Leuca datorează numele său rocilor albe care cad perpendiculare în mare ("Leuca" derivă de fapt din grecescul "leucòs", care înseamnă de fapt "alb"). Este cunoscută mai ales pentru cele două legende, ar fi fost primul punct italian pentru Enea și pentru Sfântul Pietru: primul în fugă de la Troia, al doilea sosea din Palestina.

Elementul cel mai reprezentativ de la Santa Maria di Leuca sunt vilele de la optsute, construite urmărind stiluri destul de diferite. Fracțiunea mai păstrează încă 40 de vile (proiectate de arhitecții Ruggeri și Rossi), chiar dacă majoritatea lor nu mai au aspectul original: pe timpul războiului aproapre toate au avut pagube mari și unele au fost jefuite de toate elementele metalice care puteau fi utilizare pentru a produce arme. Imposibil să nu vizitați cea mai importantă arhitectură religioasă locală, Basilica de la Santa Maria de Finibus Terrae, a cărei structuri actuale datează din sec XVIII. Merită să fie menționată și Biserica Lui Iisus Rege, care, situată chiar în centrul marinei de la Leuca, găzduiește o importantă statuie a Fecioarei.

Santa Maria di Leuca este un centru balnear și de pescari ridicat între Punta Ristola și Punta Meliso, într-o poziție magică unde dintotdeauna se crede că Marea Ionică și cea Adriatică se întâlnesc. Bijuterie la extrema margine a Italiei, orașul, se odihnește pe o zonă de coastă alternată de stânci și de mici golfulețe de nisip. Multele peșteri sunt destul de interesante din punct de vedere istoric și naturalistic și fundalurile marine sunt un adevărat paradis pentru tursmul subacvatic. Crestele de coastă sunt aprope toate ușor de ajuns cu barca iar mărturiile găsite atestă prezența umană încă din Paleolitic.

VEZI HARTA