oferte de călătorie în Valtellina

A descoperi și a iubi

Hotelurile recomandate la Valtellina

Vezi hartaVezi harta

Hotel Cristallo Club

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Valtellina Aprica

Într-o locație liniștită, la 200 m de centrul Aprica, Hotelul Cristallo Club, renovat într-o cheie modernă, este format dintr-o singură clădire cu mai multe etaje. La 100 m de teleschiurile ...

La € 82 / persoană noapte

Ce să vezi la Valtellina

Unde se află Valtellina

Valtellina este situată în nordul Lombardiei, la granița dintre Italia și cantonul elvețian Grisons. Este împărțită în două văi laterale: Valea Spluga (sau Val San Giacomo), care se ramifică din orașul Chiavenna și se termină la Pasul Spluga și Val Bregaglia (sau Valea Mera), care duce de la Chiavenna la Maloja. Trecerea , la granița italo-elvețiană. Principalele zone turistice sunt zona Morbegno din valea inferioară, zona Valtellina mijlocie din jurul capitalei Sondrio, unde se află splendidul Valmalenco, zona Tirano la est de Sondio și Alta Valtellina la nord de Tirano, cu centrul de referință Bormio sosind apoi în sus. la Livigno.

1. De ce să vizitezi Valtellina

Valtellina este o destinație turistică ideală pe tot parcursul anului datorită renumitelor sale stațiuni balneare, lacurilor frumoase și peisajelor uluitoare. Bogat în artă și cultură cu numeroase biserici, palate, turnuri și castele. Printre cele mai cunoscute statiuni de schi regasim Bormio, Livigno, Santa Caterina, Madesimo in Valchiavenna, Chiesa Valmalenco si Aprica. Acestea oferă peste 400 km de pârtii dedicate schiului alpin și peste 200 km schiului nordic.

2. Ce să vezi în Valtellina

Un loc ideal pentru cei care își doresc o vacanță relaxantă, în care să își poată regenera mintea și corpul în celebrele izvoare termale, să admire lacuri cu ape turcoaz și să deguste din bucătăria locală excelentă. Nu trebuie ratat:

1. Lacuri Cancano, bazine artificiale pentru alimentarea hidrocentralei Premadio. Loc de o frumusețe incredibilă cu peisajele sale de o frumusețe rară
2. Trenul Roșu Bernina care leagă terminusul italian, Tirano, de renumitul oraș elvețian Engadine, St. Moritz. Aparține Căii Ferate Retice, iar din 2008 a devenit Patrimoniu Mondial Unesco.
3. Passo dello Stelvio una dintre cele mai înalte trecători din Italia. Renumit pentru numeroasele sale curbe în ac de păr și pentru frumusețea peisajelor care pot fi admirate pe parcurs.
4. Parcul Natural Stelvio, o arie naturala protejata unde poti face trekking.
5. Bormio, un sat din Alta Valtellina, la câțiva km de lacurile Cancano. Caracterizat prin trei spa-uri: băi vechi, băi noi și spa-uri cu peste treizeci de tratamente între piscinele exterioare și interioare
6. Turnurile Fraelelor, turnuri de semnalizare de origine medievală.
7. Castelele din Grosio două fortificații antice: Castelul Vechi sau San Faustino (sec. X-XI) și Castelul Nou sau Visconteo (sec. XIV)

3. Ce să mănânci în Valtellina

1. Pizzoccheri, taitei facuti dintr-un amestec de faina de grau si faina de hrisca.
2. Bresaola
3. Sciatt, clătite umplute cu brânză topită
4. Bitto, brânză de munte maturată minim 70 de zile.
5. Mămăligă taragna făcută cu amestec de porumb și făină de hrișcă

4. Cum să ajungeți în Valtellina

Cu mașina
1. Pentru cei care vin din Sud, din Milano se ia autostrada Spluga 36 care, trecand prin Colico, ajunge in Chiavenna. La scurt timp după Colico începe drumul de stat Stelvio 38, care traversează toate orașele principale din Valtellina (Morbegno, Sondrio, Tirano) până la Bormio și pasul Stelvio.
2. Pentru cei care vin din Nord, iesirea de referinta este Pizzo, de la caseta de taxare Pizzo Calabro este la doar 6 km distanta. accesibil în doar 6 minute cu mașina.

In tren
Linia Milano - Tirano
Stații: Milano Central - Monza - Lecco - Varenna - Bellano - Colico - Morbegno - Sondrio - Tresenda / Aprica / Teglio - Tirano

Cu avionul
Cele mai apropiate aeroporturi sunt cele din Milano Linate, Milano Malpensa și Bergamo Orio al Serio.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)