Oferte de turism Diamante

Oferă sate, hoteluri și reședințe în Diamante, perla Mării Tirrene

Gli hotel consigliati in Diamante

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Hotel Club Guardacosta

  Cirella

8,55 commenti

Vai alla tua lista
Hotel Club Guardacosta
Preț de la

€ 40

Direct pe mare, în inima orașului Cirella, un sat mic și fermecător de pe coasta marelui Tireniană, la doar 4 km de Diamante (orașul muralilor și Peperoncino). Amplasat într-un parc de măslin ...

Vai alla tua lista
Villaggio Club Holiday Beach
Preț de la

€ 62

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Diamante

Diamante, în provincia Cosenza, este supranumită Perla Mării Tireniene. Situat pe coasta Tireniană de nord-vest a Calabriei, frumosul oraș este situat în inima Rivierei dei Cedri, iar municipiul său face parte dintr-una dintre cele două insule ale Calabriei, insula Cirella.

Evident, turismul joacă un rol de mare importanță pe plan economic, Calabria deține 10% din întregul patrimoniu de coastă al Italiei, iar Diamante, pe timpul verii, este unul dintre municipiile din Tirenianul superior Cosenza cu cel mai mare număr de vizitatori. și turiști, datorită și unei coaste cu plaje albe și o mare cristalină.

Ce să faci în Diamante

În septembrie are loc Festivalul Peperoncino, eveniment născut în 1922 dintr-o idee a jurnalistului Enzo Monaco cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la descoperirea Americilor, eveniment care a început importul acestui condiment în Europa. În timpul festivalului, care durează o săptămână, puteți urmări competiții distractive de a mânca ultimul ardei și multe alte evenimente. Academia Italiană Chilli Pepper este situată în Diamante, cu mii de membri din întreaga lume.

În august, însă, are loc sărbătoarea Încoronării Neprihănitei Zămisli. Potrivit tradiției, statuia Madonei a ajuns în biserica cu același nume când o navă care o transporta a fost blocată în portul orașului. Marinarii au dus statuia la biserică pentru a o păstra, dar parohul a observat a doua zi că și-a schimbat postura, mâinile nu mai erau încrucișate, dar avea un braț ridicat spre cer cu trei degete întinse, semn de protecție față de Diamante. După acest miracol, populația celebratoare a împiedicat statuia să se întoarcă pe corabie.

Cei care aleg să viziteze Diamante, desigur, nu vor fi dezamăgiți. Îl așteaptă opt kilometri de plajă de descoperit, unde fiecare golfuleț are culoarea sa particulară, cu fundurile mării în continuă schimbare. Există și splendida Insula Cirella, cu forma sa deosebită și caracterizată de Posidonia Argentata, care mărturisește puritatea apelor. Până și orașul este un spectacol în sine, a fost de fapt definit ca un „muzeu în aer liber”, datorită picturilor murale care umplu pereții aleilor și străzilor din centru.

VEZI HARTA