San Nicola Arcella

Zonă de coastă a Rivierei dei Cedri, printre coline și mare

Gli hotel consigliati in San Nicola Arcella

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Preț de la

€ 40

O poziție care lasă fără cuvinte a Golfului de la Policastro, în spatele munților Pollino, Nelema Village Resort oferă oaspeților săi șcenarii marine și peisaje muntoase, oferind experienț ...

Preț de la

€ 56

La 2 km de centrul locuit de la San Nicola, între Praia a Mare și Scalea, Club Village Arcomagno este poziționat direct pe plajă și este ideal pentru o vacanță în familie și pentru cei care ...

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

San Nicola Arcella este o comună a provinciei Cosenza, în Calabria, situată pe marginea unei văi de stâncă, la 110 metri ca un perete ce se ridică direct din mare cu o panoramă minunată a golfului Policastro. Tipica poziție geografică de la San Nicola Arcella, pe colină și în același timp pe mare, determină clima favorabilă în mod particular și care permite veri răcoroase și ierni blânde. Coasta este în prevalență de stâncă și cuprinde unele plaje blocate printre stânci. Teritoriul se caracterizează prin prezența plantei de cedru, motiv pentru care San Nicola Arcella constituie începutul zonei de coastă denumit ”Riviera dei Cedri” (malul cedrului, o specie din familia citricelor).

Zona de mare care merge de la San Nicola a Diamante este de mare interes subacvatic datorită florei particulare și faunei care se găsește aici. La frontiera cu Scalea, se află promontoriul denumit Capo Scalea, mai puțin frecventat pentru particulara morfologie formată din blocuri de granit scufundate în apă, de unde să vă bucurați de o spelndidă panoramă care include coasta calabreză, cea lucană și cea din Campania. Flora de la San Nicola Arcella este constituită din măslini și din plante tipice vegetațieie mediteraneene. Particulare sunt primulele de la Palinuro, cu ale lor corole galbene-aurii, care se împletesc pe stâncă, împreună cu arbuștii. Centrul vechi, în schimb se caracterizează prin infinite străduțe, șlefuite în întregime în piatră, se întâlnesc toate la Biserica Matrice.

Istoria contemporană a orașului San Nicola Arcella se leagă strâns de dezvoltarea turismului. De mult timp este considerată printre centrele de vacanță cele mai exclusive ale Calabriei și dezvoltarea sa urbanistică a fost în ultimii ani remarcată. Multe sunt activitățile recreative de calitate prezente în zonă, care se unesc cu șcenariul natural, atrăgând în lunile de vară turiști provenind din toată lumea.

VEZI HARTA