Vibo Valentia
Este cea mai mică provincie din Calabria, situată între Golful S. Eufemia și Golful Gioia Tauro, coasta Zeilor, un adevărat paradis naturalist cu golfuri sugestive. Situat in partea de sud-vest a Calabriei, Vibo Valentia este un oras frumos devenit capitala provinciei in 1992. Orasul este situat pe un platou fertil la nord de promontoriul Tropea, la doar 6 km distanta. din Marea Tireniană, cu vedere la satul Vibo Valentia Marina. Orașul vechi ocupă partea de sus a orașului, la poalele castelului, în timp ce cartierele mai moderne se extind în partea de jos.
Ce să faci și ce să vezi în Vibo Valentia.
1 Castelul șvabului normand, se află unde se afla Acropola din Hipponion. Datează din perioada șvabă, castelul a fost mai târziu mărit de Carol de Anjou în 1289 când a căpătat un aspect asemănător cu cel de astăzi. În secolul al XV-lea a fost întărită de aragonezi și în cele din urmă retușată de către Pignatelli în secolul al XVI-lea, pierzându-și funcția militară și asumându-și cea de reședință nobiliară.
2 Catedrala Santa Maria Maggiore și San Leoluca, este principalul lăcaș de cult catolic din Vibo Valentia, situat la 497 de metri deasupra nivelului mării. în Piaţa omonimă San Leoluca. Construită peste rămășițele unei bazilici mai vechi deteriorate de cutremure, este decorată cu numeroase și valoroase stucaturi baroc și păstrează importante opere de artă, printre care tripticul statuar al lui Antonello Gagini, operă renascentist.
3 Biserica San Michele Arcangelo, un exemplu pretios de arhitectura renascentista in toata zona de sud a peninsulei Italiene, care se remarca prin eleganta si prezenta unor ornamente foarte delicate. A fost construită în 1519 pe baza proiectului unui arhitect sinez, Baldassarre Peruzzi. Designul său original a fost puternic revizuit după cutremurul care a avut loc la sfârșitul secolului al XVIII-lea.
4 Parco delle Rimembranze, este un loc din care se poate admira o panoramă frumoasă, bogată în istorie care începe de departe cu rămășițele templului lui Proserpina, belvedere de la care ar fi privit Garibaldi și chiparoșii din care ia parcul. numele său, cu plăcuțele celor căzuți din Primul Război Mondial.
5 zidurile grecești ale Hipponionului antic, zidurile grecești ale Hipponionului erau dotate cu pasaje, porți mici și porți monumentale, în care se scurgeau cele mai importante căi de comunicație între sectorul urban și zonele extraurbane.